Степен на сериозност:  
  (15/100)

ScorecardResearch.com. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

12

Преглед на ScorecardResearch.com

Вирусът ScorecardResearch.com (известен още като b.scorecardresearch.com) се представя като инструмент, който предоставя помощ за онлайн рекламни кампании. По-специално, тази маркетингова платформа събира определена информация за целеви потребители и я прехвърля към съответните получатели. Това става като от потребителите се иска да попълнят различни въпросници или анкети. Според рекламата на началната страница, този инструмент помага на компаниите да открият потенциални потребители, които да отговорят на техните очаквания. От друга страна, действителността е съвсем различна. След анализ, IT специалистите разкриха, че това приложение и свързаната с него уеб страница съдържат елементи на адуер. Затова, ако я инсталирате в системата си, може да се сблъскате с голямо количество реклами на ScorecardResearch.com в браузъра ви. Най-вече, маркетинговите платформи се използват да показват на потребителите подвеждащи реклами за разпродажби, отстъпки, проучвания, игри или липсващи ъпдейти. След като кликнат върху тях, потребителите биват пренасочени към непознати, съмнителни или опасни уеб страници, които активно се опитват да увеличат ранга на страницата (пейдж ранг) или продажбите си. Малко са потребителите, които пренебрегват факта, че непознат инструмент събира информация за навиците им на сърфиране. Ако имате съмнения, че този инструмент е попаднал в устройството ви, премахнете ScorecardResearch.com. Reimage е една от програмите, която ще ви гарантира, че премахването е правилно извършено.

Уеб страницата принадлежи към Full Circle Studies, Inc. и представлява част от по-голямата маркетингова общност comScores Inc. Нейната клиентела се състои от онлайн рекламни компании. Последните не преминават през досадния процес да интервюират потребителите по различни теми. Този адуер върши работата вместо тях. И все пак, като вземем предвид, че този браузър принадлежи към категорията на потенциално нежеланите програми, такава дейност може много да подразни потребителите. С други думи, адуерът може да „насърчава“ потребителите да попълнят анкета, която се появява във всяка уеб страница, която отворят или във всяка уеб страница, към която са пренасочени. Пренасочването на ScorecardResearch.com може да окаже отрицателно въздействие върху работата на вашето устройство, тъй като може да бъдете подведени към домейни със зловредно съдържание. Нещо повече, приложението Scorecard Research може лесно да промени DNS настройките на компютъра ви. Това означава, че трафика ви на сърфиране ще бъде управляван от потенциално нежеланата програма. 

The image of ScorecardResearch.com

Заслужава си да споменем, че адуерът може да събира желаната информация чрез бисквитки и други проследяващи технологии. Допълнителни притурки често се използват за получаване на информация за най-честите търсения на потребителите и за посетените от тях уеб страници. Такава информация се смята за не-лична. Затова може да бъда предоставена на компаниите клиенти. Не се изненадвайте, ако електронната ви поща бъде препълнена от реклами. В резултат на това може да не успеете да различите кой спам е безобиден и кой съдържа някаква заплаха в себе си. Премахването на ScorecardResearch.com трябва да стане ваш основен приоритет.

Разпространение на адуера

Браузър-похитителите, адуерните приложения и други потенциално нежелани програми обикновено се разпространяват под прикритието на безплатен софтуер. След изтеглянето на безплатен редактор за снимки или мултимедиен плейър, малко потребителите знаят, че такива инструменти имат и допълнителни „спътници“. С бързото прескачане през настройките, допълнителните програми остават незабелязани. Точно по този начин се е случило и похищението на ScorecardResearch.com.За да се предпазите от тези потенциално нежелани програми, започнете да наблюдавате инсталационния процес на всяка една програма. Изберете „Потребителски“ или „Разширени“ настройки и след това внимателно преминете през всяка стъпка, за да видите какви компоненти вървят заедно с основната програма. 

Премахване на ScorecardResearch.com

Отстраняването на потенциално нежеланата програма не е трудно, нито времеемко, ако използвате инструмент за премахване на малуер. Тази програма ще се справи с премахването на ScorecardResearch.com за няколко минути. Тя може да ви е полезна и при по-сериозни виртуални заплахи. Може да премахнете вируса ScorecardResearch.com също и ръчно. Имайте предвид, че се изискват прецизност и внимание, ако искате да премахнете адуера напълно. Също така подобни потенциално нежелани програми често се крият зад безплатни приложения. Така има опасност да изтеглите някоя заедно със Skype или Flash Player.

Можете да премахнете ScorecardResearch.com автоматично с помощта на някоя от следните програми: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Препоръчваме тези приложения, защото лесно могат да изтрият потенциално нежелани програми и вируси с всичките файлове и регистри, свързани с тях.

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на ScorecardResearch.com, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на ScorecardResearch.com. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage
Медийни споменавания за Reimage

Упътване за ръчно премахване на ScorecardResearch.com:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ScorecardResearch.com от Windows системи

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте ScorecardResearch.com и свързани програми
  Тук потърсете ScorecardResearch.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ScorecardResearch.com от Mac OS X система

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за ScorecardResearch.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ScorecardResearch.com от Internet Explorer (IE)

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за ScorecardResearch.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на ScorecardResearch.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ScorecardResearch.com от Microsoft Edge

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

Допълнителният метод ще ви покаже как да премахнете записите в регистрите на потенциално нежеланата програма.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, ScorecardResearch.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ScorecardResearch.com от Mozilla Firefox (FF)

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете ScorecardResearch.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на ScorecardResearch.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ScorecardResearch.com от Google Chrome

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете ScorecardResearch.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на ScorecardResearch.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ScorecardResearch.com от Safari

Reimage е инструмент за засичане на малуер.
Трябва да купите пълната версия, за да премахнете инфекции.
Повече информация за Reimage.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за ScorecardResearch.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на ScorecardResearch.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'
След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от ScorecardResearch.com и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus или Malwarebytes Anti Malware.

За автора

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-scorecardresearch-com.html

Ръководства за премахване на други езици