Степен на сериозност:  
  (15/100)

Премахнете ScorecardResearch.com (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Преглед на ScorecardResearch.com

ScorecardResearch.com

Вирусът ScorecardResearch.com (известен още като b.scorecardresearch.com) се представя като инструмент, който предоставя помощ за онлайн рекламни кампании. По-специално, тази маркетингова платформа събира определена информация за целеви потребители и я прехвърля към съответните получатели. Това става като от потребителите се иска да попълнят различни въпросници или анкети.

Според рекламата на началната страница, този инструмент помага на компаниите да открият потенциални потребители, които да отговорят на техните очаквания. От друга страна, действителността е съвсем различна. След анализ, IT специалистите разкриха, че това приложение и свързаната с него уеб страница съдържат елементи на адуер. Затова, ако я инсталирате в системата си, може да се сблъскате с голямо количество реклами на ScorecardResearch.com в браузъра ви.

Най-вече, маркетинговите платформи се използват да показват на потребителите подвеждащи реклами за разпродажби, отстъпки, проучвания, игри или липсващи ъпдейти. След като кликнат върху тях, потребителите биват пренасочени към непознати, съмнителни или опасни уеб страници, които активно се опитват да увеличат ранга на страницата (пейдж ранг) или продажбите си.

Малко са потребителите, които пренебрегват факта, че непознат инструмент събира информация за навиците им на сърфиране. Ако имате съмнения, че този инструмент е попаднал в устройството ви, премахнете ScorecardResearch.com. ReimageIntego е една от програмите, която ще ви гарантира, че премахването е правилно извършено.

ScorecardResearch.com

Уеб страницата принадлежи към Full Circle Studies, Inc. и представлява част от по-голямата маркетингова общност comScores Inc. Нейната клиентела се състои от онлайн рекламни компании. Последните не преминават през досадния процес да интервюират потребителите по различни теми.

Този адуер върши работата вместо тях. И все пак, като вземем предвид, че този браузър принадлежи към категорията на потенциално нежеланите програми, такава дейност може много да подразни потребителите. С други думи, адуерът може да “насърчава” потребителите да попълнят анкета, която се появява във всяка уеб страница, която отворят или във всяка уеб страница, към която са пренасочени.

Пренасочването на ScorecardResearch.com може да окаже отрицателно въздействие върху работата на вашето устройство, тъй като може да бъдете подведени към домейни със зловредно съдържание. Нещо повече, приложението Scorecard Research може лесно да промени DNS настройките на компютъра ви. Това означава, че трафика ви на сърфиране ще бъде управляван от потенциално нежеланата програма. 

Заслужава си да споменем, че адуерът може да събира желаната информация чрез бисквитки и други проследяващи технологии. Допълнителни притурки често се използват за получаване на информация за най-честите търсения на потребителите и за посетените от тях уеб страници.

Такава информация се смята за не-лична. Затова може да бъда предоставена на компаниите клиенти. Не се изненадвайте, ако електронната ви поща бъде препълнена от реклами. В резултат на това може да не успеете да различите кой спам е безобиден и кой съдържа някаква заплаха в себе си. Премахването на ScorecardResearch.com трябва да стане ваш основен приоритет.

ScorecardResearch.com

Разпространение на адуера

Браузър-похитителите, адуерните приложения и други потенциално нежелани програми обикновено се разпространяват под прикритието на безплатен софтуер. След изтеглянето на безплатен редактор за снимки или мултимедиен плейър, малко потребителите знаят, че такива инструменти имат и допълнителни “спътници”. С бързото прескачане през настройките, допълнителните програми остават незабелязани.

Точно по този начин се е случило и похищението на ScorecardResearch.com.За да се предпазите от тези потенциално нежелани програми, започнете да наблюдавате инсталационния процес на всяка една програма. Изберете “Потребителски” или “Разширени” настройки и след това внимателно преминете през всяка стъпка, за да видите какви компоненти вървят заедно с основната програма. 

ScorecardResearch.com

Премахване на ScorecardResearch.com

Отстраняването на потенциално нежеланата програма не е трудно, нито времеемко, ако използвате инструмент за премахване на малуер. Тази програма ще се справи с премахването на ScorecardResearch.com за няколко минути. Тя може да ви е полезна и при по-сериозни виртуални заплахи.

Може да премахнете вируса ScorecardResearch.com също и ръчно. Имайте предвид, че се изискват прецизност и внимание, ако искате да премахнете адуера напълно. Също така подобни потенциално нежелани програми често се крият зад безплатни приложения. Така има опасност да изтеглите някоя заедно със Skype или Flash Player.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на ScorecardResearch.com:

Премахване на ScorecardResearch.com от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте ScorecardResearch.com и свързани програми
  Тук потърсете ScorecardResearch.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на ScorecardResearch.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за ScorecardResearch.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на ScorecardResearch.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за ScorecardResearch.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на ScorecardResearch.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на ScorecardResearch.com от Microsoft Edge

Допълнителният метод ще ви покаже как да премахнете записите в регистрите на потенциално нежеланата програма.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, ScorecardResearch.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на ScorecardResearch.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете ScorecardResearch.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на ScorecardResearch.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на ScorecardResearch.com от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете ScorecardResearch.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на ScorecardResearch.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на ScorecardResearch.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за ScorecardResearch.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на ScorecardResearch.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-scorecardresearch-com.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за ScorecardResearch.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *