Премахнете Search Extender (актуализирано Jan 2021)

Упътване за премахване на Search Extender

Какво е Search Extender?

Може ли вирусът Search Extender да бъде сериозна заплаха?

Дизайнът на Search Extender бързо се харесва на потребителите и създава впечатлението, че с помощта на тази търсачка, търсенето на информация в мрежата се издига до съвсем различно ниво. Въпреки първоначалното впечатление, не използвайте и не задавайте на тази търсачка за ваша начална страница. Този инструмент за търсене попада в категорията на браузър-похитителите. Също така, той може да не успее да ви предостави резултатите от търсенето, които бихте желали. Вместо това, екранът ви ще се покрие с досадни банери, ваучери и други видове реклама. Освен това, може да бъде проблем и достигането до желаната от вас страница, поради склонноста на браузър-похитителя да пренасочва към спонсорирани домейни. В крайна сметка се оказва, че тази търсачка със сигурност е по-малко ефективна отколкото който и да е друг легитимен инструмент за търсене. Не си губете времето, а премахнете незабавно вируса Search Extender. За тази цел на помощ ви идва ReimageIntego.

Когато отидете на официалната уеб страница на този браузър-похитител, изобщо не може да предположите, че това не е легитимна търсачка. Примамливият му дизайн премахва всички съмнения. Освен това той е представен като лесен за използване инструмент за търсене, който е съвместим както с операционна система Windows, така и с операционна система Mac. Също така, имате и уверение, че търсачката ще бъде винаги безплатна. Тази потенциално-нежелана програма още ви предлага да добавите нейното разширение към търсачката си. Друго евентуално предимство, рекламирано от searchextender.com, е лесната достъпност на програмата, независимо от вашето местоположение. Всичко това може да ви изглежда повече от прекрасно, но не бива да забравяте, че тази потенциално-нежелана програма, всъщност, е браузър-похитител.

The picture showing Search Extender

Един от основните недостатъци на този търсещ инструмент е неговото пренасочване. Появява се, когато зададете определено търсене и се опитате да достигнете до желаната от вас уеб страница. За ваше учудване, вие бивате пренасочени към съвсем различна уеб страница. Може да се озовете на рекламен домейн, домейн за залагания или уеб страница пълна с евтини статии за личния живот на популярните личности. Ако се оставите на любопитството си и продължите да разглеждате съответната страница, може да се “обзаведете” с цял куп безобидни или по-опасни вируси, които се крият там. По-късно, справянето с тях може да ви отнеме много време и енергия.

Също така, браузър похитителят Search Extender събира вашата нелична информация. Едно от условията в Политиката за поверителност гласи, че събират информацията за посещаваните от вас уеб страници и URL данни. Това може да включва и лична информация. По този начин, като използвате техните услуги, вие давате съгласието си, че тази информация може да бъде споделяна с трети лица. Имайки предвид факта, че може да включва и лична информация, по-добре е да преминете към премахването на Search Extender.

Как се разпространява този похитител?

В общи линии, почти всички браузър-похитители се разпространяват прикрепени към други безплатни приложения. Веднъж след като потребителят е изтеглил безплатен мултимедиен плейър или инструмент за обработка на снимки, той пренебрегва възможността, че може да има и допълнителни програми, които се опитват да проникнат в компютъра. В резултат на подобна грешка, става и похищаването от Search Extender. Ако се интересувате от това как да изтриете този похитител, имайте предвид тези съвети. След като се е стартирал инсталационният помощник, избирайте “Разширени” настройки вместо “Препоръчителни”. Това ще ви помогне да забележите, ако има предварително поставени отметки върху приложения, чакащи възможност да проникнат в компютъра ви. Завършете процеса на инсталация само след като сте махнали отметките от всички ненужни добавки.

Стъпки за премахване на Search Extender

Има два начина, по които ефективно да премахнете потенциално-нежеланата програма. Първото от решенията е ръчно премахване. Уверете се, че спазвате инструкциите прецизно и много внимателно. Ако искате да намалите вероятността вирусът Search Extender да зарази компютъра ви, трябва да премахнете всички свързани с него файлове и програми. Последната задача може да причини известно неудобство за някои потребители. Затова е по-добре да използвате услугите на антишпионски софтуерни приложения. Те не само премахват Search Extender, но и ефективно могат да се справят и с по-агресивни вируси. Най-накрая, поддържането на софтуера ви за компютърна сигурност винаги актуализиран и внимателното преглеждане на инсталационните инструкции преди да натиснете бутона “Инсталирай” също има голяма роля за безопасността на вашия компютър.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Search Extender

Премахване на Search Extender от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Search Extender и свързани програми
  Тук потърсете Search Extender или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Search Extender от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Search Extender или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Search Extender от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Search Extender трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Search Extender от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Search Extender и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Search Extender. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Search Extender от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Search Extender и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Search Extender. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Search Extender от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Search Extender или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Search Extender. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Search Extender и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици