Какво е SECOH-QAD.exe? Необходимо ли е да го премахна?

SECOH-QAD.exe не е легитимен изпълним файл на операционна система Windows

SECOH-QAD.exe е изпълним файл, който се свързва с вируса KMSpico. Затова файлът може да бъде забелязан в Мениджъра на задачите (Task Manager) веднага след атаката на зловредния софтуер. Ако видите, че този процес е активен, добре е да знаете, че това не е легитимен файл на Windows.

Този файл може да бъде инсталиран във всички версии на операционна система Windows OS, включително Windows 10, 8, 7 и XP. Местоположението на SECOH-QAD.exe обикновено е в папка C:\Windows. И все пак размерът на изпълнимия файл може да варира от 4,608 до 4,096 байта в зависимост от засегнатата версия на Windows. И не на последно място, всички основни антивирусни програми обозначават този файл като опасен.

Този файл няма видим прозорец и работи само във фонов режим. И все пак може да наблюдава програмите или да променя поведението им. В действителност файлът се свързва със зловредния софтуер KMSPico, който се представя за легитимен активатор на  Windows. По този начин позволява активацията на Windows или Office 2010 без да е необходимо закупуването на лиценз.

Несъмнено тези действия са нелегални. Освен това може да се окаже опасно за компютъра ви и за поверителността ви. Вирусът може да инсталира зловредни програми и да причинява допълнителни проблеми, например да изтрие файловете ви или да ги направи нечетливи. Затова никога не използвайте подобни инструменти за да спестите пари от закупуването на легално копие на Windows.

Няма съмнение, че трябва да спрете и да премахнете файла SECOH-QAD.exe от системата. И все пак не ви препоръчваме да го правите ръчно. По-добре е да разчитате на софтуер за сигурност за да се отървете автоматично от този файл и свързаните с него компоненти. Както вече споменахме, този файл се свързва с компютърен вирус, с който трябва да се отнесете по подходящия начин. 

За пълното премахване на SECOH-QAD.exe, препоръчваме да използвате FortectIntego. Този инструмент не само почиства компютъра ви от зловредния софтуер, но може да го предпази от подобни заплахи и в бъдеще. 

Опитите да се сдобиете е нелегално копие на Windows или MS Office може да завършат с атака на вирус

Както вече знаете файлът SECOH-QAD.exe се свързва с т. нар. вирус KMSpico. Зад този термин се крие потенциално опасна програма, която позволява да използвате Windows или Office 2010 без да закупувате лиценз. Искаме да подчертаем, че това действие НЕ е законно. Затова никога не трябва да го правите.

Освен това тази програма може да бъде използвана и от кибер престъпници. За тази цел в системата ви могат да бъдат внедрени различни зловредни компоненти, включително Троянски коне, рансъмуер или не чак толкова опасни кибер заплахи, като например потенциално нежелани програми (PUP).

И все пак, ако не сте инсталирали този активационен инструмент за Windows, но все още виждате файла SECOH-QAD.exe да е активен в Мениджъра на задачите, не трябва да го пренебрегвате. Същото име на файл може да бъде използвано и от друг зловреден софтуер. Затова е добре да проверите файла и да го премахнете с помощта на антивирусен инструмент. 

Премахване на файла SECOH-QAD.exe

Както вече споменахме, не е препоръчително да премахвате сами файла SECOH-QAD.exe. Той има връзка с вирус. Няма никакво съмнение, че трябва да деинсталирате този Windows активатор, за да се отървете от файла. Трябва, също така, да проверите защитата на компютъра си и да се уверите, че няма инсталирани и други зловредни файлове. 

Затова ви съветваме да изберете автоматичното премахване на SECOH-QAD.exe с инструмент за премахване на зловреден софтуер като например FortectIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner. Освен това е добре да хвърлите и един поглед на ръководството за премахване на вируса KMSpico, което е дадено тук.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици
Файлове
Софтуер
Сравни