Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахнете TeslaCrypt 3.0 (Безплатно упътване)

TeslaCrypt 3.0 е най-новата версия на Рансъмуер вируса TeslaCrypt. Този вирус функционира също както и всеки друг рансъмуер вирус – криптира файловете на жертвата и иска плащането на откуп в замяна на декриптиращ ключ. В тази статия ще обърнем внимание на това как работи този вируса, как може да проникне в компютъра ви и как да го премахнете.

Как работи TeslaCrypt 3.0?

Когато вирусът TeslaCrypt 3.0 попадне в компютърна система, той тихомълком извършва някои операции, за да подготви всичко за процеса на криптиране. На първо място, той поставя .exe файл в компютърната система и след това добавя стойност на автоматичен ключ (autorun key value) (по данните, с които разполагаме носи наименование merryHmas.inf), което гарантира, че този зловреден процес ще започне да се изпълнява сам при следващото включване на компютъра. За съжаление, след следващото рестартиране на системата, този зловреден софтуер стартира чудовищен процес по криптиране, който сканира компютъра ви, открива личните файлове и ги криптира, така че да нямате достъп до тях. Този вирус променя имената на криптираните файлове, като добавя някое от следните файлови разширения – .XXX, .TTT, .CCC, .VVV, .MP3 или .MICRO.
След като процеса на крипиране завърши, този рансъмуер вирус оставя бележка за откуп във всяка от инфектираните папки, в която се съдържат криптирани файлове. Съобщението гласи, че личните ви файлове са “защитени” чрез мощен криптиращ ключ. “Казва” също, че може да изчакате да стане чудо и да се удвои сумата на откупа ИЛИ да възстановите данните си по лесния начин. Според съобщението за откуп, лесно може да си възвърнете файловете като платите откуп чрез Биткойн системата за разплащания. И все пак, не ви препоръчваме да се доверявате на думите на тези киберпрестъпници. Много малко вероятно е да положат усилия за възстановяване на файловете ви.

TeslaCrypt 3.0 malware

Как TeslaCrypt 3.0 се е промъкнал в компютъра ми?

Ако се чудите как тази троянска заплаха се е промъкнала в компютърната ви система, прочетете информацията, дадена по-долу:

 1. Вирусът TeslaCrypt 3.0 най-често се разпространява чрез зловредни имейли, така че се пазете от имейли, които са изпратени от непознати податели. И по-специално, избягвайте прикачените файлове, които се съдържат в тези писма. Имайте предвид, че зловредните файлове обикновено са скрити и на пръв поглед може да изглеждат като съвсем безопасни файлове.
 2. Ако се заразите със зловреден софтуер, ТРЯБВА да се уверите, че сте изтрили вируса НАПЪЛНО, както и всички свързани с него компоненти. В противен случай, някои остатъци от зловредни приложения, например троянски кон може да продължат да събират информация за компютъра ви и по-късно да изтеглят такива заплахи като TeslaCrypt 3.0. По данните, с които разполагаме един от троянски коне, който може да инсталира TeslaCrypt се нарича Miuref.B Trojan.
 3. Избягвайте предложения за обновяване на софтуера ви, ако достигат до вас като изскачащи реклами или се отварят в нов раздел. Имайте предвид, че злонамерените програми може да бъдат групирани с лъжливи софтуерни ъпдейти, така че внимавайте и не се подвеждайте от такива измамни трикове. Изтегляйте обновленията за софтуера си само от надеждни източници, например от официалната уеб страница на продукта.

За да премахнете TeslaCrypt 3.0, открийте и изтрийте всички файлове на вируса. Ако не знаете как да го направите, моля прочетете упътването за премахване на TeslaCrypt 3.0, което е дадено на страница 2.

Когато става дума за рансъмуер вируси, препоръчваме ви да изберете опция за автоматично премахване, защото си имате работа с подъл и опасен вирус, който може да причини много вреди на компютъра ви. Препоръчваме ви да инсталирате някоя от следните програми: Reimage Reimage Cleaner Intego или Webroot SecureAnywhere AntiVirus и да сканирате компютъра си за зловредни файлове. Тези инструменти за премахване на зловреден софтуер могат да открият и да премахнат за постоянно всички зловредни файлове, които принадлежат на TeslaCrypt 3.0. И все пак, ако желаете да премахнете вируса ръчно, по-долу на страницата ще намерите инструкциите за ръчно премахване на рансъмуер вируса.

Как да декриптирам файловете си?

За съжаление, вирусът TeslaCrypt 3.0 е обновен и според наличните данни, почти е невъзможно да декриптирате заключените файлове. И все пак, може да възстановите личната си информация, в случай че имате резервно копие съхранявано на външен носител. Ако е така, първо премахнете рансъмуер вируса от компютъра си и тогава включете външното устройство и импортирайте файловете на компютъра си. Ако не сте направили резервни копия на файловете си, може да се окаже невъзможно да възстановите изгубената информация. И все пак, препоръчваме ви да опитате с някое от следните инструменти за декриптиране: Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities или R-Studio.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на TeslaCrypt 3.0:

Премахнете TeslaCrypt 3.0, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете TeslaCrypt 3.0

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на TeslaCrypt 3.0.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете TeslaCrypt 3.0, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с TeslaCrypt 3.0. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на TeslaCrypt 3.0 е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от TeslaCrypt 3.0 и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за TeslaCrypt 3.0

Your email address will not be published. Required fields are marked *