Степен на сериозност:  
  (95/100)

Премахнете Trojan.Cryptolocker

Какво представлява Trojan.Cryptolocker?

Trojan.Cryptolocker е зловреден троянски кон, който активно се използва за разпространяване на рансъмуер вируси в интернет. Установено е, че този вирус се свързва със заплахи като Cryptolocker, CTB Locker, Locker и много други рансъмуер вируси, които могат да криптират файловете на “жертвата” след като попаднат в компютърната и система. След като криптират файловете, те започват да “искат откуп” в замяна на декриптиращ ключ, който обикновено е необходим, когато се опитвате да възстановите криптирани файлове и връзката към тях. Ако току що сте били заразени, то тогава няма съмнение, че трябва да стоите колкото се може по-далеч от Trojan.Cryptolocker и всеки свързан с него рансъмуер вирус. В противен случай, те много лесно могат да ви доведат до загуба на ценни файлове, както и на парите ви.

След като Trojan.Cryptolocker бъде инсталиран в системата ви, изтегля съответния вирус и го скрива дълбоко в нея. Защо прави това? В повечето случаи, тези троянци изчакват допълнителни команди от собствениците си. Хакерите могат лесно да ги използват за сваляне и на друг зловреден софтуер във вече заразената компютърна система, да блокират определени уеб страници, да събират лична информация за своята “жертва” и т.н. Освен това тези заплахи могат да доведат и до забавяне работата на системата, до пренасочване и други подобни проблеми, които не трябва да се пренебрегват. В този случай трябва веднага да сканирате компютъра си с програма за анти-шпионски софтуер, на която имате доверие и да премахнете зловредните файлове. За тази цел силно препоръчваме да използвате ReimageIntego или друг приемлив софтуер за сигурност.

Как Trojan.Cryptolocker може да инфектира компютъра ми?

Бъдете внимателни, тъй като Trojan.Cryptolocker може да се опита да проникне в компютъра ви като “важен” имейл с прикачен файл, който е представен като предупреждение от полицията, данъчната служба, известен търговец или друго лице, на което бихте се доверили. Обичайно, той е скрит в прикачения файл от имейла, който след като е свален в компютъра ви, помага на Trojan.Cryptolocker да изтегли допълнителни файлове. И все пак, понякога този троянски кон достига до целевия компютър, след като “жертвата” е била подлъгана да кликне върху подвеждаш линк, който се съдържа в съобщението от имейла. Така че бъдете внимателни и избягвайте всякакви подозрителни линкове!

Как да премахнем вируса Trojan.Cryptolocker?

Ако смятате, че в компютъра ви е нахлул такъв троянски кон, който се използва за разпространение на рансъмуер, използвайте даденото по-долу ръководство, за да премахнете този зловреден софтуер от компютъра си.

Най-накрая бихме искали да добавим, че трябва да обмислите създаването на допълнителен архив на важните файлове, защото както вече ви предупредихме, Trojan.Cryptolocker активно се използва за разпространение на криптиращи рансъмуер вируси. За да увеличите сигурността на вашите файлове, трябва да използвате външни хард дискове, компактдискове, DVD-дискове или просто да разчитате на онлайн архивиране като Google Drive, Dropbox, Flickr и други подобни. Повече информация за архивирането на файлове може да откриете в тази статия: Защо да архивирам файловете си и какви са възможните варианти за архивиране?

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Trojan.Cryptolocker:

Премахнете Trojan.Cryptolocker, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Trojan.Cryptolocker

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Trojan.Cryptolocker.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Trojan.Cryptolocker, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Trojan.Cryptolocker. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на Trojan.Cryptolocker е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Trojan.Cryptolocker и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Trojan.Cryptolocker

Your email address will not be published. Required fields are marked *