Степен на сериозност:  
  (13/100)

Премахнете Unanalytics.com (Упътване за премахване) - Урок

Unanalytics – злонамерен сайт, който пренасочва потребителите си към потенциално опасни уеб страници

Вирусът Unanalytics.com

Unanalytics е потенциално опасен домейн, който НЕ ви съветваме да посещавате. Този пренасочващ уеб сайт е тясно свързан с адуер, който досажда на потребителите с подвеждащи реклами, докато сърфират в Интернет. В резултат на това може да се сблъскате с рекламите на MacKeeper, различни скамове за техническа поддръжка и други реклами, промотиращи потенциално нежелани програми (PUPs). Освен това, пренасочващият скам Unanalytics може да причини фалшиви известия, които се използват с цел да откраднат личната информация на потребителите като обещават изкушаващи награди, като iPhone X или слънчеви очила Ray-ban. Ако вирусът, свързан с тази дейност, вече е проникнал в системата без позволение, добре е да го спрете, преди да ви отведе на уеб страници, пълни със зловреден софтуер. 

Кратък преглед на кибер заплахата
Наименование Unanalytics.com
Тип Адуер
Ниво на опасност Средно. Може да похищава уеб браузъри и да пренасочва към потенциално опасни уеб страници
Засегнати операционни системи Windows, Mac OS X
Целеви браузъри Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari и др.
Симптоми Пренасочване към съмнителни сайтове, повишено количество реклами, инсталиране на съмнителни разширения
За да изтриете Unanalytics, инсталирайте ReimageIntego и стартирайте пълно системно сканиране

Ако не сте достатъчно внимателни, едва ли ще забележите, че това нежелано приложение е проникнало в компютъра ви. То може да е свързано с която и да потенциално нежелана програма, така че е добре да сте проверили всички програми преди да ги инсталирате в системата. Обикновено просто трябва да махнете отметките, които позволяват инсталирането на допълнителни компоненти, включително добавки и разширения за браузър.  

След като попадне в системата, основният проблем, който вирусът предизвиква, е пренасочването. В случай че сте заразени, сесиите ви на сърфиране могат да бъдат прекъснати по всяко едно време с посещение на непознат сайт за пазаруване, сайт за техническа поддръжка или уеб страница, която твърди, че компютърът ви трябва да бъде почистен от вируси с помощта на съмнителни инструменти. 

Вирусът Unanalytics се използва активно за промотиране на съмнителен софтуер, като например безполезни оптимизационни инструменти, антивирусни програми или инструменти за премахване зловреден софтуер. И все пак инсталирането им може да доведе до проникване на троянски кон. По този начин, вместо да изчистите компютъра си, по-вероятно е да го заразите с нещо. 

Специалистите от NoVirus.uk съобщават, че онлайн активността на този скам се повишила значително през юни 2018 г. Това съмнително приложение е забелязано да промотира MacKeeper – заблуждаващо приложение, което уж почиства устройства с операционна система Mac, както и други фалшиви компютърни оптимизационни инструменти. Имайте предвид, че използването на подобен софтуер не е препоръчително, тъй като по-голяма част от тези програми заливат потребителите с фалшиви известия за грешки и след това започват да предлагат съответните платени версии на програмите. След като закупите лиценза, те или спират да показват преувеличените си известия, или премахват стотици записи от регистрите, които нямат нищо общо с подобряването функционалността на компютъра ви.  

Според докладите, Unanalytics.com притеснява най-вече потребителите на Google Chrome. След похищението приложението се опитва или да отвори нов раздел на браузъра, или да зареди свой собствен домейн, вместо поискания. Също така, да добавим, че потребителите на Chrome често получават предупреждението “Deceptive site ahead/На път сте да посетите фалшив сайт”, който ги възпира да посетят потенциално опасна уеб страница. За тази цел браузърът ви винаги трябва да е актуализиран.

Последните данни от изследванията твърдят, че пренасочванията към страницата Unanalytics.com са предизвикани от разширението Better History Chrome. Тази добавка е била безопасна за използване, преди нейният автор да я продаде. От тогава тя се използва основно за извършване на съмнителни дейности. 

Затова премахването на разширението Better History е първата стъпка към премахването на Unanalytics.com. За да спрат досадните действия в браузъра ви, трябва да изтриете съмнителните ленти с инструменти или добавки, които са били инсталирани без ваше съгласие. 

Освен това, трябва да проверите системата и да деинсталирате всички компютърни оптимизационни инструменти, програми за сигурност и друг съмнителен софтуер. Може да използвате ръководството за ръчно премахване или да използвате по-лесното решение за премахване на Unanalytics.com – автоматично премахване с ReimageIntego или предпочитан от вас софтуер.

Адуерът Unanalytics.comUnanalytics.com е домейн използван от адуерни програми за пренасочване към свързани сайтове и показване на съмнителни реклами.

Поддържаните от реклами програми обикновено се промъкват в компютъра без знанието на потребителя

Адуерът и останалите потенциално нежелани програми обикновено се разпространяват с помощта на безплатен софтуер. Създателите на безплатни програми се интересуват от получаването на доход, така че се съгласяват да включат допълнителни приложения при определена цена. Междувременно, авторите на адуера се интересуват от това той да попадне в колкото се може повече компютри, за да генерират и те някакъв приход. 

Въпреки че тази схема изглежда съмнителна, тя е напълно легитимна. Затова е добре да научите практиките за безопасно инсталиране на безплатен софтуер: 

 • Изтегляйте програмите само от легитимните уеб страници, което означава да забравите за торенти и други подобни сайтове за споделяне на файлове.
 • Четете Условията за ползване и всяка друга информация преди да инсталирате програмата.
 • Използвайте Разширени/потребителски настройки вместо Препоръчителни/Бързи.
 • Откажете инсталацията на всички приложения на трети лица, които са включени в същия софтуерен пакет.

Отървете се от пренасочващия скам Unanalytics.com 

За да премахнете напълно Unanalytics, трябва да деинсталирате съмнителните разширения и програми и да нулирате всеки един от засегнатите браузъри. Даденото по-долу ръководство ще ви помогне да завършите задачата. И все пак, ако не се смятате за достатъчно опитен компютърен потребител, съветваме ви да изберете варианта с ръчното премахване като много по-надежден начин за оправяне на засегнатата компютърна система. 

За автоматичното премахване на Unanalytics, използвайте някое от приложенията против зловреден софтуер, които са дадени по-долу. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате програмата, да я актуализирате и да направите пълно системно сканиране. Когато софтуерът ви за сигурност почисти устройството, съветваме ви да нулирате и настройките на всички браузъри, за да премахнете евентуални остатъци като проследяващи бисквитки и събрана информация за вас.  

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Unanalytics.com:

Премахване на Unanalytics.com от Windows системи

За да деинсталирате вируса Unanalytics от Windows, следвайте дадените по-долу стъпки. Съветваме ви да премахнете всички непознати записи от Мениджъра на задачите (Task manager):

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Unanalytics.com и свързани програми
  Тук потърсете Unanalytics.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Unanalytics.com от Mac OS X система

За да унищожите адуера от операционна система Mac OS X, използвайте внимателно това ръководство:

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Unanalytics.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Unanalytics.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Unanalytics.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Unanalytics.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Unanalytics.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Unanalytics.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Unanalytics.com от Mozilla Firefox (FF)

Следвайте тези стъпки, за да деинсталирате съмнителните разширения от Firefox, включително тези, които са отговорни за проблемите с браузъра ви:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Unanalytics.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Unanalytics.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Unanalytics.com от Google Chrome

За да се справите с пренасочванията на Unanalytics.com в Chrome, направете следното:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Unanalytics.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Unanalytics.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Unanalytics.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Unanalytics.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Unanalytics.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-unanalytics-com.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Unanalytics.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *