Премахнете Unlock this Page to Continue (Упътване за премахване) - актуализирано мар. 2017

Упътване за премахване на Unlock this Page to Continue

Какво е Unlock this Page to Continue?

Какъв тип вирус е вирусът „Unlock this Page to Continue!“?

Вирусът „Unlock this Page to Continue!“ действа като заключващ екрана вирус и като рансъмуер. Втория вид заплаха е криптиращ малуер, който използва различни алгоритми, с които кодира информацията на потребителите и след това иска пари в замяна на заключените данни. От една страна силата на този малуер е техническа обусловена и не по-малко опасна. Прилича на заплахите Police или FBI вируса. Въпреки че първоначално е създаден за операционни системи Windows 7, потребителите на Mac OS също може да забележат аналогична кибер инфекция. Това вероятно е злодеяние на по-неопитни хакери. Вирусът генерира различни предупреждения, с които се опитва да принуди потребителите да попълнят анкета или въпросник. Това може да ви струва само няколко долара. И все пак, дори сумата да е прекалено малка, не си губете времето, а се заемете с премахването на Unlock this Page to Continue!. FortectIntego е един от инструментите, които могат да ускорят премахването.

Докато кибер пазара е пълен със сложни криптиращи вируси като Sage и Spora рансъмуера, хакерите непрофесионалисти също търсят лесни пари. Затова заключващите екрана вируси (скрийнлокъри) са идеални за тях. Те не изиксват използването на отдалечени сървъри, нито криптиране на информацията със сложни криптиращи техники. Въпреки това ефектът е същият: потребителите не могат да използват компютрите и може да се съгласят с исканията . От тази гледна точка, скрийнлокърът Unlock this Page to Continue! не е особено разрушителна заплаха. Измамените потребители могат да следват изискванията.

Unlock this Page to Continue! (Отключете страницата, за да продължите)
This page will immediately unlock and restore normal access upon your participation in an offer below. Please use valid information! (Тази страница ще се отключи незабавно и обичайния ви достъп ще бъде възстановен след участието ви в долното предложение. Попълвайте вярна информация!)
Your desktop was locked. (Работния ви плот е заключен)
Complete an offer below to unlock your desktop. (Попълнете анкетата, за да отключите работния плот.)
(…)
Complete an offer to continue. (Попълнете анкетата, за да продължите.)

Такъв въпросник печели долар или два за измамниците, но стотици или хиляди заключени компютри събират доста прилична сума. Може също да бъдете подмамени да попълните анкетата като ви се предлагат купони за отстъпки.

Breakfast on Us with a Gift Card!(Закусвайте при нас с подаръчен ваучер)
Receive FREE pair of Headphones! (Спечелете БЕЗПЛАТНИ слушалки!)
Go on a shopping spree! (Отидете на шопинг маратон!)
Get FREE Food Delivery! (Спечелете БЕЗПЛАТНА доставка на храна!)

Изображение, на което са показани предупрежденията на "Unlock This Page to Continue"Хакерите създали "Unlock This Page to Continue" са се опитали да не оставят алтернативни решения на жертвите.

Това са само някои от номерата на „Unlock this Page to Continue!“. Дори да сте на крачка да изпуснете нервите си, не ви препоръчваме да попълвате анкетата. Много е вероятно малуерът да поиска от вас да въведете лична информация като телефонен номер и имейл адрес. Въпреки че скрийнлокърите не са толкова сложни, колкото рансъмуер вирусите или троянските коне, те все пак могат да разкрият поверителната ви информация на недоброжелатели.

Как е станало похищението на „Unlock this Page to Continue!“?

Заключващият екрана малуер често се разпространява чрез експлоатационни инструменти или фалшиви домейни. Ако системата ви има определени пропуски или уязвимости, има голяма вероятност виртуални инфекции да нахлуят в компютъра ви. Що се отнася до заключването на екрана на мобилни устройства и рансъмуер заплахи, те си проправят път към устройствата на потребителите чрез фалшиви копия на добре познати приложения,като Adobe Flash Player. Имайте предвид, че хакерите следват съвременните тенденции и могат да се възползват от тях. Например, ако известна компания пусне нова актуализация, хакерите веднага пущат подобна фалшива актуализация. Затова трябва да обръщате внимание дори и на най-дребните детайли, когато активирате ново съдържание или стартирате приложение. И най-накрая въздържайте се да посещавате потенциално несигурни домейни за споделяне на файлове.

Ръководство за премахване на рансъмуера

Когато вирусът „Unlock this Page to Continue!“ превземе компютъра ви, направете пълно системно сканиране с антишпионски софтуер, например FortectIntego или Malwarebytes. Ако не може да стартирате никоя от тези програми, рестартирайте компютъра си в Безопасен режим с мрежа (Safe Mode with Networking). Просто рестартирайте компютъра си и когато стане активен, започнете да натискате F8. Сега изберете опцията Безопасен режим с мрежа (Safe Mode with Networking) като използвате клавиатурата. Подробните инструкции ще намерите по-долу. Не си губете времето сами да премахвате Unlock this Page to Continue!. Шансовете да успеете да премахнете всички елементи са много малки. По-добре е да премахнете „Unlock this Page to Continue!“ автоматично.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Unlock this Page to Continue

Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Безопасният режим (Safe Mode) ще ви предостави достъп до всички системни функции и след това ще може да премахнете вируса „Unlock this Page to Continue!“.

Важно! →
Ръководството за ръчно премахване може да се окаже малко сложно за редовите компютърни потребители. Изискват се напреднали IT знания, за да се изпълни правилно (ако липсват или sа повредени важни системни файлове, това може да компрометира цялата операционна система Windows), а самото изпълнение може да отнеме часове. Затова силно препоръчваме да се използва описания по-горе автоматичен метод.

Стъпка 1. Влезте в Безопасен режим с мрежа/Safe Mode with Networking

Ръчното премахване на зловреден софтуер е най-добре да се направи в Безопасен режим/Safe Mode. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Натиснете Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Когато компютърът ви стане активен, започнете да натискате бутона F8 (ако това не проработи, опитайте с F2, F12, Del и др. – всичко зависи от модела на дънната ви платка) многократно, докато видите прозореца Разширени опции за стартиране/Advanced Boot Options.
 3. От списъка изберете Безопасен режим с мрежа/Safe Mode with Networking. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Windows 10 / Windows 8

 1. Кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Настройки/Settings.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Скролнете надолу и изберете Актуализации и СигурностUpdate & Security.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 3. В левия край на прозореца изберете Възстановяване/Recovery.
 4. Скролвате отново надолу, докато откриете Раздел за разширено стартиране/Advanced Startup section.
 5. Натискате Рестартирай сега/ Restart now
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 6. Изберете Отстраняване на неизправности/Troubleshoot. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 7. Отидете в Разширени опции/Advanced options. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 8. Изберете Настройки при стартиране/Startup Settings. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 9. Натиснете Рестартиране/Restart.
 10. Сега натиснете 5 или кликнете върху 5) Активирай Безопасен режим с мрежа/Enable Safe Mode with Networking. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Стъпка 2. Спрете съмнителните процеси

Мениджърът на задачите на Windows (Windows Task Manager) е полезен инструмент, който показва всички процеси, които протичат във фонов режим. Ако има процес, който се управлява от зловреден софтуер, трябва да го спрете:

 1. На клавиатурата натискате Ctrl + Shift + Esc за да стартирате Мениджъра за задачите/Windows Task Manager.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Кликвате върху Повече информация/More details.
 3. Скролвате надолу до раздела Процеси във фонов режим/Background processes и търсите съмнителни процеси.
 4. С десен бутон на мишката кликвате и избирате Отворете местоположението на файла/Open file location.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 5. Връщате се обратно при процеса, кликвате с десен бутон и избирате Край на задачата/End Task.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 6. Изтрийте съдържанието на зловредната папка.

Стъпка 3. Проверете Startup програмите

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc на клавиатурата, за да отворите Мениджъра на задачите/Windows Task Manager.
 2. Отидете в раздела Startup.
 3. Кликнете с десен бутон върху съмнителната програма и натиснете Деактивирай/Disable.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Стъпка 4. Изтрийте файловете на вируса

Файловете свързани със зловредния софтуер могат да бъдат открити на различни места в компютъра ви. По-долу ще видите инструкции, които ще ви помогнат да ги откриете:

 1. Напишете Disk Cleanup в полето за търсене на Windows и натиснете Enter.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Изберете дялът, който искате да почистите (C: е основния ви дял по подразбиране и е много вероятно зловредните файлове да са точно в него).
 3. Скролнете през списъка с Файлове за изтриване/Files to delete и изберете следните:

  Temporary Internet Files/Временни Интернет файлове
  Downloads/Изтегляния
  Recycle Bin/Кошче
  Temporary files/Временни файлове

 4. Изберете Почистете системните файлове/Clean up system files.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 5. Също така може да потърсите и за още зловредни файлове, скрити в следните папки (напишете ги в търсачката на Windows/Windows Search и натиснете Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

След като приключите, рестартирайте компютъра в нормален режим. 

Премахнете Unlock this Page to Continue, използвайки System Restore

Системно възстановяване (System Restore) е алтернативен метод за отключване на компютъра, след което да започнете с премахването на скрийнлокъра.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Unlock this Page to Continue. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с FortectIntego и се уверете, че премахването на Unlock this Page to Continue е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Unlock this Page to Continue от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Unlock this Page to Continue, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Решението Data Recovery Pro

Тази програма може да ви е от полза, когато рансъмуер вирус криптира данните ви. Тя е предназначена да възстановява повредени или изгубени файлове. 

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Unlock this Page to Continue;
 • Възстановете ги.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Unlock this Page to Continue и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици