Степен на сериозност:  
  (69/100)

Премахнете Unlock this Page to Continue (Упътване за премахване) - актуализирано Jan 2021

от Jake Doevan - - | Тип: Рансъмуер

Какъв тип вирус е вирусът “Unlock this Page to Continue!”?

Вирусът “Unlock this Page to Continue!” действа като заключващ екрана вирус и като рансъмуер. Втория вид заплаха е криптиращ малуер, който използва различни алгоритми, с които кодира информацията на потребителите и след това иска пари в замяна на заключените данни. От една страна силата на този малуер е техническа обусловена и не по-малко опасна. Прилича на заплахите Police или FBI вируса. Въпреки че първоначално е създаден за операционни системи Windows 7, потребителите на Mac OS също може да забележат аналогична кибер инфекция. Това вероятно е злодеяние на по-неопитни хакери. Вирусът генерира различни предупреждения, с които се опитва да принуди потребителите да попълнят анкета или въпросник. Това може да ви струва само няколко долара. И все пак, дори сумата да е прекалено малка, не си губете времето, а се заемете с премахването на Unlock this Page to Continue!. ReimageIntego е един от инструментите, които могат да ускорят премахването.

Докато кибер пазара е пълен със сложни криптиращи вируси като Sage и Spora рансъмуера, хакерите непрофесионалисти също търсят лесни пари. Затова заключващите екрана вируси (скрийнлокъри) са идеални за тях. Те не изиксват използването на отдалечени сървъри, нито криптиране на информацията със сложни криптиращи техники. Въпреки това ефектът е същият: потребителите не могат да използват компютрите и може да се съгласят с исканията . От тази гледна точка, скрийнлокърът Unlock this Page to Continue! не е особено разрушителна заплаха. Измамените потребители могат да следват изискванията.

Unlock this Page to Continue! (Отключете страницата, за да продължите)
This page will immediately unlock and restore normal access upon your participation in an offer below. Please use valid information! (Тази страница ще се отключи незабавно и обичайния ви достъп ще бъде възстановен след участието ви в долното предложение. Попълвайте вярна информация!)
Your desktop was locked. (Работния ви плот е заключен)
Complete an offer below to unlock your desktop. (Попълнете анкетата, за да отключите работния плот.)
(…)
Complete an offer to continue. (Попълнете анкетата, за да продължите.)

Такъв въпросник печели долар или два за измамниците, но стотици или хиляди заключени компютри събират доста прилична сума. Може също да бъдете подмамени да попълните анкетата като ви се предлагат купони за отстъпки.

Breakfast on Us with a Gift Card!(Закусвайте при нас с подаръчен ваучер)
Receive FREE pair of Headphones! (Спечелете БЕЗПЛАТНИ слушалки!)
Go on a shopping spree! (Отидете на шопинг маратон!)
Get FREE Food Delivery! (Спечелете БЕЗПЛАТНА доставка на храна!)

Изображение, на което са показани предупрежденията на "Unlock This Page to Continue"Хакерите създали "Unlock This Page to Continue" са се опитали да не оставят алтернативни решения на жертвите.

Това са само някои от номерата на “Unlock this Page to Continue!”. Дори да сте на крачка да изпуснете нервите си, не ви препоръчваме да попълвате анкетата. Много е вероятно малуерът да поиска от вас да въведете лична информация като телефонен номер и имейл адрес. Въпреки че скрийнлокърите не са толкова сложни, колкото рансъмуер вирусите или троянските коне, те все пак могат да разкрият поверителната ви информация на недоброжелатели. 

Как е станало похищението на “Unlock this Page to Continue!”?

Заключващият екрана малуер често се разпространява чрез експлоатационни инструменти или фалшиви домейни. Ако системата ви има определени пропуски или уязвимости, има голяма вероятност виртуални инфекции да нахлуят в компютъра ви. Що се отнася до заключването на екрана на мобилни устройства и рансъмуер заплахи, те си проправят път към устройствата на потребителите чрез фалшиви копия на добре познати приложения,като Adobe Flash Player. Имайте предвид, че хакерите следват съвременните тенденции и могат да се възползват от тях. Например, ако известна компания пусне нова актуализация, хакерите веднага пущат подобна фалшива актуализация. Затова трябва да обръщате внимание дори и на най-дребните детайли, когато активирате ново съдържание или стартирате приложение. И най-накрая въздържайте се да посещавате потенциално несигурни домейни за споделяне на файлове.   

Ръководство за премахване на рансъмуера

Когато вирусът “Unlock this Page to Continue!” превземе компютъра ви, направете пълно системно сканиране с антишпионски софтуер, например ReimageIntego или Malwarebytes. Ако не може да стартирате никоя от тези програми, рестартирайте компютъра си в Безопасен режим с мрежа (Safe Mode with Networking). Просто рестартирайте компютъра си и когато стане активен, започнете да натискате F8. Сега изберете опцията Безопасен режим с мрежа (Safe Mode with Networking) като използвате клавиатурата. Подробните инструкции ще намерите по-долу. Не си губете времето сами да премахвате Unlock this Page to Continue!. Шансовете да успеете да премахнете всички елементи са много малки. По-добре е да премахнете “Unlock this Page to Continue!” автоматично.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Unlock this Page to Continue
Екранна снимка на Unlock this Page to ContinueЕкранна снимка на Unlock this Page to Continue
Екранна снимка на Unlock this Page to Continue

Упътване за ръчно премахване на Unlock this Page to Continue:

Премахнете Unlock this Page to Continue, използвайки Safe Mode with Networking

Безопасният режим (Safe Mode) ще ви предостави достъп до всички системни функции и след това ще може да премахнете вируса “Unlock this Page to Continue!”.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Unlock this Page to Continue

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Unlock this Page to Continue.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Unlock this Page to Continue, използвайки System Restore

Системно възстановяване (System Restore) е алтернативен метод за отключване на компютъра, след което да започнете с премахването на скрийнлокъра.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Unlock this Page to Continue. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на Unlock this Page to Continue е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Unlock this Page to Continue от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Unlock this Page to Continue, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Решението Data Recovery Pro

Тази програма може да ви е от полза, когато рансъмуер вирус криптира данните ви. Тя е предназначена да възстановява повредени или изгубени файлове. 

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Unlock this Page to Continue;
 • Възстановете ги.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Unlock this Page to Continue и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-unlock-this-page-to-continue.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Unlock this Page to Continue

Your email address will not be published. Required fields are marked *