Какво е Vulkaninfo32.exe? Необходимо ли е да го премахна?

Файлът Vulkaninfo32.exe може да означава и зловреден софтуер

Vulkaninfo32.exe Nvidia е легитимен допълнителен компонент на графични приложения, използвани от Vulkan STD. Може да го откриете в папката C:\Program и в Старт менюто веднага след като сте изтеглили конкретни актуализации от Nvidia, Intel или AMD. И все пак компютърните потребители трябва да са наясно, че има зловредни програми, които може да се прикриват, използвайки същото име като този на безобидния изпълним файл. 

Основната притеснение на потребителите е, че Vulkaninfo32.exe се е превърнало в отделно приложение в системата, а до скоро е било част от графичните драйвери на Nvidia. Класифицира се като Програмен интерфейс на приложението (Application Program Interface (API), който се състои от протоколи, инструменти и практики за разработване на софтуер. 

Vulkaninfo 32 помага на компютърните игри да вървят по-бързо и значително повишава игровия опит. Както и и при по-голямата част от графичните процесори (Graphics Processing Unit (GPU) изобретателите го включват, когато пускат нови актуализации на драйверите. Затова, ако скоро сте обновявали графичните драйвери, няма за какво да се притеснявате. 

За съжаление кибер престъпниците се опитват да прикрият злонамерените си програми като ги кръщават на Vulkaninfo32.exe. Може бързо да проверите цифровия подпис и ако не е LunarG, най-добре е да вземете съответните мерки за да защитите системата си от натрапници.

Обърнете внимание, че не препоръчваме да премахвате Vulkaninfo32.exe, тъй като това няма да засегне системата ви, ако не се използва. И все пак, ако имате някакви съмнения за легитимността, добре е да сканирате файловете си с професионален антивирусен инструмент. За тази цел ви съветваме да използвате FortectIntego.

Ако решите да премахнете Vulkaninfo32.exe, трябва да сте наясно, че повече няма да може да използвате Vulcan API. Освен че компютърът ви ще поддържа само Direct X API, не би трябвало да се появят други по-значителни проблеми. Затова ви съветваме да проверите системата си с инструмент против зловреден софтуер, за да се уверите, че файлът е зловреден.

Начини, по които зловредните файлове се промъкват в системата ви

Докато легитимният файл Vulkaninfo 32 се инсталира в системата ви заедно с актуализациите на графичните драйвери, зловредният му вариант може да се разпространява заедно с безплатни приложения. Затова ви съветваме да бъдете изключително внимателни, когато изтегляте или инсталирате софтуер. 

Препоръчително е да избирате Разширени/Потребителски настройки на инсталатора, когато е възможно и да не пропускате стъпки. Не забравяйте, че ненадеждните и потенциално опасни приложения са предварително отметнати допълнителни компоненти и трябваш да махнете отметките от тях, за да не им позволите да проникнат в системата.  

Освен това специалистите от NoVirus.uk твърдят, че винаги трябва да използвате професионална програма против зловреден софтуер, за да защитите компютъра си по всяко време. И все пак, уверете се, че е надеждна и достатъчно ефективна да се справи със зловредните файлове.

Може да премахнете Vulkaninfo32.exe, ако  ви се струва притеснителен

Не забравяйте, че легитимния файл Vulkaninfo32.exe трябва да се намира в директорията C:\Program Files и да е с дигитален подпис от LunarG. Ако забележите, че изпълнимият файл е активен, докато не използвате API, има вероятност компютърът ви да е заразен. В този случай е възможно единствено автоматичното премахване.

Инсталирайте FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes за да сканирате системата си цялостно. В случай че има зловреден софтуер, тези антивирусни инструменти ще открият всички компоненти, свързани с него и ще премахнат Vulkaninfo32.exe от компютъра ви. Също така може да използвате и всеки друг софтуер за сигурност, стига да е надежден.

И все пак не ви съветваме сами да се опитвате да премахвате Vulkaninfo32.exe. Може да не успеете да се отървете успешно от него и да нанесете сериозни щети на системата си. Тази процедура изисква IT умения и затова неопитните компютърни потребители е добре да използват автоматичното премахване. 

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Файлове
Софтуер
Сравни