Степен на сериозност:  
  (13/100)

Премахнете Win Speedup 2018 (Упътване за премахване) - актуализирано Jan 2021

Win Speedup 2018 е фалшив оптимизационен инструмент, от който няма никакви ползи за компютъра ви

Вирусът Win Speedup 2018

Win Speedup 2018 – потенциално нежелана програма, която показва фалшиви съобщения за проблеми свързани със системата ви. Тази програма се рекламира като оптимизационен инструмент, който може да открива и поправя различни системни проблеми в компютъра. Изглежда легитимна и с това привлича потребителите, но в повечето случаи прониква в системата без предупреждение. Това е и основната причина  Win Speedup 2018 да бъде наричана потенциално нежелана програма (PUP). След проникването в системата, тя започва да я сканира и след като приключи ще видите списък с проблеми свързани със сигурността или евентуални заплахи, открити от този инструмент. Обаче по-голямата част от тях са фалшиви и системата ви не е в опасност, а е заразена със съмнителен софтуер за сигурност. Вирусът Win Speed up 2018 се маскира като полезен инструмент, но тази програма не може да открие и да оправи проблемите свързани с компютъра.

Наименование Win Speedup 2018
Тип Фалшив оптимизационен инструмент
Симптоми Показва съобщения за грешки, които предполагат закупуването на още инструменти
Ниво на опасност Ниско. Няма достъп до системните настройки
Разпространение Софтуерни пакети (бандлинг)
Премахване ReimageIntego е най-добрият инструмент за премахване на вируса

Win Speedup 2018 твърди, че може да увеличи скоростта на работа на компютъра като почисти регистрите на Windows. И все пак, ако ви предложи да изтриете няколко стотици от тези записи, това едва ли ще подобри скоростта на компютъра ви. Освен това тази програма може да премахне полезни и важни данни и да причини сериозни щети на системата ви по този начин. 

Създателите на потенциално нежеланата програма Win Speedup 2018 генерират проходи от покупките, които потребителите правят след като са подведени, че системата им е засегната и че могат да я подобрят значително. След като се запознаете със списъка с евентуални проблеми, вирусът ви предлага да закупите лицензиран софтуер като единствен начин да оправите засегнатата система. И все пак Интернет е пълен с подобни приложения, които дори са безплатни, така че няма нужда да инвестирате в подобно съмнително начинание като WinSpeedup2018. След като бъде закупено просто  показването на списъка със заплахите бива спряно и така до следващия път.   

Ако не си спомняте как Win Speed up 2018 се е появила, има вероятност да е попаднала в компютъра ви заедно с други приложения. Оптимизационните инструменти като този подвеждат потребителите като използват логота и имена, наподобяващи такива на легитимни компании. Този тип програми могат да се нарекат скеъруер (сплашващ софтуер), поради използването на техниките на социалното инженерство, които карат потребителите да закупуват лицензи.  Създаденото впечатление за легитимност подвежда потребителите и те закупуват фалшиви инструменти и програми, като си мислят, че компютрите им ще заработят отново като нови. И все пак, според нас, премахването на Win Speedup 2018 трябва да стане веднага след като откриете това приложение в системата и не се сещате сами да сте го изтегляли. 

Както вече споменахме, Win Speedup 2018 не подобрява по никакъв начин работата на компютъра ви, а напротив, създава много повече проблеми. Фактът, че програмата показва фалшиви съобщения и скенери може дори да влоши още повече работата на компютъра. Затова без никакво колебание трябва да се заемете с премахването на Win Speedup 2018. За да направите пълна системна проверка, използвайте инструменти против зловреден софтуер като ReimageIntego

Win Speedup 2018Win Speedup 2018 е програма от адуерен тип, която показва фалшиви съобщения за грешки.

Натрапчиви реклами и бандлинг помагат в разпространението на потенциално нежеланата Win Speedup 2018 

Най-често подобни неканени програми се разпространяват чрез бандлинг или техниките на социалното инженерство. Те могат да попаднат в компютъра ви след като сте кликнали на съмнителна реклама, предлагаща ви да подобрите производителността на компютъра си само с един клик. Обаче този клик може да доведе до много сериозни последствия. Независимо колко активно се промотира Win Speedup 2018 като сигурна и полезна, от екипът на Bedynet.ru напомнят, че ако закупите каквото и да е от рекламата, ще станете жертва на измама.

Бандлингът е също доста често използвана техника. Създателите скриват тези досадни програми при безплатен софтуер, който изтегляте с определена цел. Но ако решите да пропуснете няколко стъпки, може да се сдобиете с допълнителни заплахи. Единственият начин да избегнете това е да изберете Разширени или Потребителски настройки по време на инсталационния процес. С това действие вие разопаковате тези софтуерни пакети и може да изберете от списъка кои приложения да инсталирате и кои да откажете.  

Унищожете Win Speedup 2018, ако тази програма е нахлула в компютъра ви

За да премахнете Win Speedup 2018 и да върнете компютъра си към безопасно състояние, трябва да използвате специфичните стъпки, които са дадени по-долу. Ако наистина смятате, че трябва да подобрите функционалността на компютъра си, трябва да избирате само професионални инструменти и програми. Тъй като потенциално нежеланите програми обикновено вървят заедно с други подобни заплахи, трябва да се уверите, че всички те са изтрити след деинсталацията на Win Speedup 2018. Важно е и да направите пълно системно сканиране заради общата сигурност на компютъра. 

Натрапчива програма, която може да прави опасни промени няма място в компютъра ви. Затова е необходимо колкото се може по-бързото премахване на Win Speedup 2018. Имаме няколко предложения за подходящи инструменти, които ще намерите по-долу, но имате свободата да използвате която и да е друга надеждна програма. Просто е добре да сте наясно с евентуалните заплахи и инфекции.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Win Speedup 2018
Екранна снимка на Win Speedup 2018Екранна снимка на Win Speedup 2018Екранна снимка на Win Speedup 2018
Екранна снимка на Win Speedup 2018

Упътване за ръчно премахване на Win Speedup 2018:

Премахване на Win Speedup 2018 от Windows системи

Деинсталирайте Win Speedup 2018 от операционна система Windows с помощта на това ръководство:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Win Speedup 2018 и свързани програми
  Тук потърсете Win Speedup 2018 или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Win Speedup 2018 от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Win Speedup 2018 или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Win Speedup 2018 от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Win Speedup 2018 и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Win Speedup 2018. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Win Speedup 2018 от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Win Speedup 2018 трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Win Speedup 2018 от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Win Speedup 2018 и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Win Speedup 2018. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Win Speedup 2018 от Google Chrome

Отървете се от рекламите на Win Speedup 2018 в Google Chrome като нулирате настройките на браузъра:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Win Speedup 2018 и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Win Speedup 2018. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Win Speedup 2018 от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Win Speedup 2018 или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Win Speedup 2018. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-win-speedup-2018.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Win Speedup 2018

Your email address will not be published. Required fields are marked *