Премахнете Windows Warning Alert (Скам (измама) техническа поддръжка) - окт. 2018 актуализация

Упътване за премахване на Windows Warning Alert

Какво е Windows Warning Alert?

Windows Warning Alert е поредният скам за техническа поддръжка, на който не бива да се доверявате

Изображение на скама Windows Warning AlertWindows Warning Alert е фалшиво съобщение, което се показва на потребителите, с намерение да ги измами и да присвои парите им. Това предупреждение е под формата на изскачащ прозорец за грешка, който предупреждава жертвите, че устройствата им са заразени с шпионски или рисков софтуер и личната им информация е в голяма опасност. Всъщност обаче, това предупреждение е фалшиво и е причинено от адуерна програма, която е инсталирана в компютъра на потребителя.

Фалшивото изскачащо Windows предупреждение твърди, че са открити множество зловредни инфекции и личната информация на потребителя (финансова, данни за вход във Facebook, пароли и потребителски имена за имейли и др.) е силно застрашена от кражба. За да се справи с тези проблеми, потребителят трябва да се свърже с предполагаемите „техници“ на предоставен телефонен номер. Не забравяйте, че този телефонен номер може да е различен за всеки потребител.

Социалното инженерство е чудесно умение и значително подпомага маркетинговата индустрия. Обаче кибер престъпниците са присвоили тази техника и я използват с нелегални цели – като например измами на невинни жертви, докато злоупотребяват с доверието им. Затова потребителите е добре да се научат как сами да се предпазват от подобни опасни скамове. Можем да ви помогнем с премахването на Windows Warning Alert – просто прочетете статията до края.

Веднага щом жертвата се свърже с предполагаемата техническа поддръжка , измамниците започват да разясняват „ситуацията“. Трябва да отбележим, че обикновено го правят без да бързат и се опитват да използват сложни технически термини, за да объркат и изплашат потребителите и да ги накарат да мислят, че компютрите им са сериозно засегнати.

И все пак, е се доверявайте на тези измамници, тъй като те просто лъжат, а Windows Warning Alert е едно фалшиво предупреждение. Единствената заплаха, с която най-вероятно е заразен компютъра ви, това е адуерът, а с него може да се справите относително лесно, стига да не се бавите много с премахването му. Може да използвате софтуер като FortectIntego, за да премахнете вируса бързо и лесно.

Понякога създателите на Windows Warning Alert може да искат от вас да им предоставите отдалечен достъп до компютъра. Ако се съгласите, измамниците могат да инсталират зловреден/шпионски софтуер на компютъра ви и да откраднат данни за вход в различни сайтове или друга лична информация. Тази информация по-късно може да бъде продадена на кибер престъпници и използвана с цел извличане на печалби. Освен това, те могат да ви предложат безполезен софтуер и да ви накарат да платите за него. Затова не се съгласявайте на нищо, което ви предлагат и най-добре изобщо не се свързвайте с тях.

В онлайн пространството е пълно с множество скамове, които твърдят, че компютърът на потребителя е повреден, заразен със зловреден софтуер или има нужда от софтуерна актуализация. Тези фалшиви съобщения за причинени от адуер и трябва да ги игнорирате. Съветваме ви да премахнете вируса Windows Warning Alert веднъж завинаги и да не излагате на опасност личната си информация и парите си.

Адуерът може да е потенциално опасен

Специалистите по сигурност правят заключение, че адуерът е относително безобиден софтуер, който обикновено излага потребителите на различни реклами, спонсорирани от партньори. Казано честно, адуерът е изключително изнервящ, тъй като доста често инсталира и допълнителни компоненти без съгласието на потребителя, покрива легитимното съдържание на официални уеб страници с реклами, банери, предложения, сделки и пренасочва потребителите към хазартни, порно, гейминг или други съмнителни домейни.

Също така, адуерът забавя компютъра на потребителя, тъй като обработва множество процеси във фонов режим, за да показва рекламите си. По този начин всяка сесия на сърфиране се превръща в кошмар за засегнатите потребители. Затова ви съветваме да избягвате адуера и сами да проучвате предварително съответните продукти или услуги.

Показване на съобщението на Windows Warning AlertКибер измамниците доста често използват методите на социалното инженерство, за да подведат потребителите. Адуерът се разпространява чрез софтуерен бандлинг

Ако откриете, че в компютъра ви се е настанил адуер, добре е да проверите какъв безплатен софтуер се инсталирали наскоро. Бандлингът е често срещана схема, използвана от разработчиците на безплатен софтуер. Те не разкриват адекватно пълният списък с компоненти за инсталиране, затова потребителите се оказват с нежелани програми на компютрите си.

За да избегнете потенциално нежеланите програми и адуера, съветваме ви винаги да избирате „Разширени/Потребителски“ настройки. Голяма част от потребителите често избират Препоръчителни/Бързи настройки, тъй като гледат да спестят малко време. И все пак, добре е този метод да бъде избягван.

След като изберете „Разширени“ настройки, махнете всякакви отметки, които са били предварително зададени. Също така, не забравяйте да прочетете Лицензионното споразумение за крайния потребител и Политиката за поверителност.

Премахнете завинаги скама Windows Warning Alert

Ако вече сте се свързали с кибер престъпниците и сте станали обект на скама, добре е да направите следното:

 • Премахнете напълно скама Windows Warning Alert от компютъра си;
 • Нулирайте настройките на браузърите си, както и всички пароли;
 • Свържете се с банката си и поискайте възстановяване на сумите, ако вече сте платили за нещо;
 • В някои случаи би било добре да се свържете с местния отдел отговарящ за подобни измами, за да могат да разследват случая.

Премахването на Windows Warning Alert може да стане или ръчно, или автоматично. Съветваме ви да използвате надежден софтуер за сигурност и само с няколко клика да изтриете всички потенциално нежелани програми, шпионски и зловреден софтуер и др. Може да изберете някоя от програмите, споменати по-долу.

Може да премахнете вируса и ръчно, но това не е толкова удобно и отнема повече време. Ако сте на „ти“ с компютрите, може да следвате даденото под статията подробно ръководство. Нашият екип се е постарал достатъчно, за да направи инструкциите ясни и разбираеми. Затова ви съветваме да спазвате процедурата стъпка по стъпка, тъй като неправилното изпълнение може да поречи да се справите с инфекцията.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Windows Warning Alert

Деинсталиране от Windows

Следвайте тези инструкции, ако искате да премахнете Windows Warning Alert от операционна система Windows:

За да премахнете Windows Warning Alert от устройства с Windows 10/8, следвайте дадените по-долу стъпки:

 1. Въведете Control Panel (Контролен панел) в полето за търсене на Windows и натиснете Enter или кликнете върху резултатите от търсенето.
 2. В Programs/Програми, изберете Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. От списъка открийте записите свързани с Windows Warning Alert (или всякакви други инсталирани наскоро съмнителни програми).
 4. Кликнете с десния бутон на мишката върху приложението и изберете Uninstall/Деинсталиране.
 5. Ако се появи User Account Control/Управление на потребителски профили натиснете Yes/Да.
 6. Изчакайте да се финализира деинсталацията и натиснете OK. Деинсталиране от Windows

Ако използвате Windows 7/XP, използвайте следните инструкции:

 1. Кликнете върху старт менюто Windows Start > Control Panel/Контролен панел разположен в десния прозорец (ако използвате Windows XP, кликнете върху Add/Remove Programs/Добавяне/премахване на програма).
 2. В Контролния панел, изберете Programs/Програми > Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. Изберете нежеланото приложение като кликнете върху него веднъж.
 4. В горния край натиснете Uninstall/Change/Деинсталиране/Промяна.
 5. В прозореца за потвърждение, изберете Yes/Да.
 6. Натиснете OK след като процеса по премахване бъде финализиран.

Премахване на Windows Warning Alert от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Windows Warning Alert или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изтриване на нежелани разширения от МS Edge:

 1. Натиснете Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете Разширения/Extensions.
 2. От списъка изберете разширението и кликнете върху иконата със зъбно колело.
 3. Кликнете върху Деинсталиране/Uninstall най-отдолу. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистете бисквитките и данните от сърфиране:

 1. Кликнете върху Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете  Поверителност и сигурност/Privacy & security.
 2. В раздела Изтриване на данните за сърфиране/Clear browsing data, натиснете бутона Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 3. Изберете всичко (с изключение на пароли, въпреки че може да искате да включите също и разрешителни за медии, ако е приложимо) и натиснете Изтриване/Clear. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Възстановете настройките за нов раздел и начална страница:

 1. Кликнете върху иконата на менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. След това намерете раздел При стартиране/On startup.
 3. Натиснете Деактивирай/Disable в случай че откриете съмнителен домейн.

 Ако горният метод не сработи, нулирайте настройките на MS Edge по следния начин:

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc, за да отворите Мениджъра на задачите/Task Manager.
 2. Натиснете стрелката Повече информация/More details в дъното на прозореца.
 3. Изберете раздел Информация/Details.
 4. Сега скролнете надолу и намерете всички записи, които съдържат Microsoft Edge в името си. Кликвате с десен бутон на всеки един от тях и избирате Край на задачата/End Task, за да прекъснете работата на MS Edge. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Ако този начин не успее да ви помогне, ще трябва да използвате разширения метод за нулиране настройките на Edge. Не забравяйте, че преди това трябва да архивирате данните си. 

 1. В компютъра си намерете следната папка: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Натиснете Ctrl + A на клавиатурата, за да изберете всички папки.
 3. Кликнете с десен бутон върху тях и изберете Изтриване/Delete Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge
 4. Сега кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Windows PowerShell (Admin).
 5. Когато се отвори новия прозорец, копирайте и поставете следната команда и след това натиснете Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Инструкции за базиран на Chromium Edge

Изтрийте разширенията от MS Edge (Chromium):

 1. Отворете Edge и изберете Настройки/Settings > Extensions/Разширения.
 2. Изтрийте нежеланите разширения като натиснете Премахване/Remove. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистване на кеша и данните за сайта:

 1. Отворете Меню/Menu и отидете в Настройки/Settings.
 2. Изберете Поверителност и услуги/Privacy and services.
 3. Под Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data, натиснете Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 4. Под Времеви диапазон/Time range, изберете През цялото време/All time.
 5. Изберете Почистване сега/Clear now. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на базиран на Chromium MS Edge:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. От лявата страна изберете Нулиране на настройките/Reset settings.
 3. Изберете Възстановяване на настройките до стойностите им по подразбиране/Restore settings to their default values.
 4. Потвърдете с Възстанови/Reset. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Премахване на опасни разширения:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и кликнете върху Menu/Меню (три хоризонтални линии в горния десен ъгъл на прозореца).
 2. Изберете Add-ons/Добавки.
 3. Тук изберете плъгини, които са свързани с Windows Warning Alert и натиснете Remove/Премахване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулирайте началната страница:

 1. Кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл, за да се отвори менюто.
 2. Изберете Options/Опции.
 3. В опциите Home/начална страница, въведете предпочитан от вас сайт, който ще се отваря всеки път, когато отворите Mozilla Firefox.

Изчистете бисквитките и данните за уеб страницата:

 1. Натиснете Menu/Меню и изберете Options/Опции.
 2. Отидете в раздел Privacy & Security/Поверителност и сигурност.
 3. Скролнете надолу докато откриете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата.
 4. Натиснете Clear Data/Изчистване на данните…
 5. Изберете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата, както и Cached Web Content/Кеширано уеб съдържание и натиснете Clear/Изчистване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

В случай че Windows Warning Alert не бъде премахнато след като сте изпълнили горните инструкции, нулирайте настройките на Mozilla Firefox:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и натиснете Menu/Меню.
 2. Отидете в Help/Помощ и след това изберете Troubleshooting Information/Информация за разрешаване на проблеми. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox
 3. В раздела Give Firefox a tune up/Настройки на Firefox кликнете върху Refresh Firefox…/Опресняване на Firefox…
 4. След като се появи изскачащия прозорец, потвърдете действието като натиснете Refresh Firefox/Опресняване на Firefox – това трябва да финализира премахването на Windows Warning Alert. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Google Chrome

Изтриване на зловредните разширения от Google Chrome:

 1. Отворете Google Chrome, кликнете върху Менюто/Menu (три вертикални точки в горния десен ъгъл) и изберете Още инструменти/More tools > /Разширения/Extensions.
 2. В новоотворения прозорец ще видите всички инсталирани разширения. Деинсталирайте всички съмнителни плъгини, които могат да имат връзка с Windows Warning Alert като кликнете върху Премахване/Remove. Нулиране на настройките на Google Chrome

Изчистете кеш паметта и уеб данните от Chrome:

 1. Кликнете върху Меню/Menu и изберете и изберете Настройки/Settings.
 2. В раздела Поверителност и сигурност/Privacy and security, изберете Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data.
 3. Изберете История на сърфиране, бисквитки и други данни за сайта/Browsing history, Cookies and other site data, както и Кеширани изображения/Cached images и файлове/files.
 4. Натиснете Изтриване на данни/Clear data. Нулиране на настройките на Google Chrome

Промяна на началната страница:

 1. Кликнете върху менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. Потърсете съмнителен сайт като Windows Warning Alert в раздела При стартиране/On startup.
 3. Кликнете върху Отваряне на специфична или няколко страници/Open a specific or set of pages и кликнете върху трите точки, за да се появи опцията Премахване/Remove.

Нулиране на настройките на Google Chrome:

Ако предните методи не са успели да ви помогнат, нулирайте настройките на Google Chrome, за да елиминирате всички компоненти на Windows Warning Alert:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. В Настройки/Settings, скролвате надолу и кликвате върху Разширени/Advanced.
 3. Отново скролвате надолу и намирате раздела Нулиране и изчистване/ Reset and clean up.
 4. Сега натискате Възстановяване на настройките към първоначалното им състояние/Restore settings to their original defaults.
 5. Потвърдете с Нулиране на настройките/Reset settings за да финализирате премахването на Windows Warning Alert. Нулиране на настройките на Google Chrome

Нулиране на настройките на Safari

Премахнете нежеланите разширения от Safari:

 1. Кликнете върху Safari > Preferences…/Предпочитания…
 2. В новия прозорец, изберете Extensions/Разширения.
 3. Изберете нежеланото приложение свързано с Windows Warning Alert и изберете Uninstall/Деинсталирай. Нулиране на настройките на Safari

Изчистете бисквитките и други данни за уеб страници от Safari:

 1. Кликнете Safari > Clear History…/Изчисти история
 2. От падащото меню под Clear/Изчисти, изберете all history/цялата история.
 3. Потвърдете с Clear History/Изчисти историята. Нулиране на настройките на Safari

Нулирайте настройките на Safari, ако горните стъпки не са ви помогнали:

 1. Кликнете върхуSafari > Preferences…/Предпочитания…
 2. Отидете в раздел Advanced/Разширени.
 3. Поставете тикче на Show Develop menu/Показване на менюто за разработка в лентата с менюто.
 4. От лентата с менюто, кликнете Develop, и след това изберете Empty Caches/Изчисти кеш. Нулиране на настройките на Safari

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Windows Warning Alert и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици