Степен на сериозност:  
  (30/100)

Премахнете Windows Warning Alert (Скам (измама) техническа поддръжка) - Jan 2021 актуализация

Windows Warning Alert е поредният скам за техническа поддръжка, на който не бива да се доверявате

Изображение на скама Windows Warning AlertWindows Warning Alert е фалшиво съобщение, което се показва на потребителите, с намерение да ги измами и да присвои парите им. Това предупреждение е под формата на изскачащ прозорец за грешка, който предупреждава жертвите, че устройствата им са заразени с шпионски или рисков софтуер и личната им информация е в голяма опасност. Всъщност обаче, това предупреждение е фалшиво и е причинено от адуерна програма, която е инсталирана в компютъра на потребителя.

Фалшивото изскачащо Windows предупреждение твърди, че са открити множество зловредни инфекции и личната информация на потребителя (финансова, данни за вход във Facebook, пароли и потребителски имена за имейли и др.) е силно застрашена от кражба. За да се справи с тези проблеми, потребителят трябва да се свърже с предполагаемите “техници” на предоставен телефонен номер. Не забравяйте, че този телефонен номер може да е различен за всеки потребител. 

Социалното инженерство е чудесно умение и значително подпомага маркетинговата индустрия. Обаче кибер престъпниците са присвоили тази техника и я използват с нелегални цели – като например измами на невинни жертви, докато злоупотребяват с доверието им. Затова потребителите е добре да се научат как сами да се предпазват от подобни опасни скамове. Можем да ви помогнем с премахването на Windows Warning Alert – просто прочетете статията до края.

Веднага щом жертвата се свърже с предполагаемата техническа поддръжка , измамниците започват да разясняват “ситуацията”. Трябва да отбележим, че обикновено го правят без да бързат и се опитват да използват сложни технически термини, за да объркат и изплашат потребителите и да ги накарат да мислят, че компютрите им са сериозно засегнати. 

И все пак, е се доверявайте на тези измамници, тъй като те просто лъжат, а Windows Warning Alert е едно фалшиво предупреждение. Единствената заплаха, с която най-вероятно е заразен компютъра ви, това е адуерът, а с него може да се справите относително лесно, стига да не се бавите много с премахването му. Може да използвате софтуер като ReimageIntego, за да премахнете вируса бързо и лесно.

Понякога създателите на Windows Warning Alert може да искат от вас да им предоставите отдалечен достъп до компютъра. Ако се съгласите, измамниците могат да инсталират зловреден/шпионски софтуер на компютъра ви и да откраднат данни за вход в различни сайтове или друга лична информация. Тази информация по-късно може да бъде продадена на кибер престъпници и използвана с цел извличане на печалби. Освен това, те могат да ви предложат безполезен софтуер и да ви накарат да платите за него. Затова не се съгласявайте на нищо, което ви предлагат и най-добре изобщо не се свързвайте с тях.

В онлайн пространството е пълно с множество скамове, които твърдят, че компютърът на потребителя е повреден, заразен със зловреден софтуер или има нужда от софтуерна актуализация. Тези фалшиви съобщения за причинени от адуер и трябва да ги игнорирате. Съветваме ви да премахнете вируса Windows Warning Alert веднъж завинаги и да не излагате на опасност личната си информация и парите си.

Адуерът може да е потенциално опасен

Специалистите по сигурност правят заключение, че адуерът е относително безобиден софтуер, който обикновено излага потребителите на различни реклами, спонсорирани от партньори. Казано честно, адуерът е изключително изнервящ, тъй като доста често инсталира и допълнителни компоненти без съгласието на потребителя, покрива легитимното съдържание на официални уеб страници с реклами, банери, предложения, сделки и пренасочва потребителите към хазартни, порно, гейминг или други съмнителни домейни.

Също така, адуерът забавя компютъра на потребителя, тъй като обработва множество процеси във фонов режим, за да показва рекламите си. По този начин всяка сесия на сърфиране се превръща в кошмар за засегнатите потребители. Затова ви съветваме да избягвате адуера и сами да проучвате предварително съответните продукти или услуги.

Показване на съобщението на Windows Warning AlertКибер измамниците доста често използват методите на социалното инженерство, за да подведат потребителите. Адуерът се разпространява чрез софтуерен бандлинг

Ако откриете, че в компютъра ви се е настанил адуер, добре е да проверите какъв безплатен софтуер се инсталирали наскоро. Бандлингът е често срещана схема, използвана от разработчиците на безплатен софтуер. Те не разкриват адекватно пълният списък с компоненти за инсталиране, затова потребителите се оказват с нежелани програми на компютрите си. 

За да избегнете потенциално нежеланите програми и адуера, съветваме ви винаги да избирате “Разширени/Потребителски” настройки. Голяма част от потребителите често избират Препоръчителни/Бързи настройки, тъй като гледат да спестят малко време. И все пак, добре е този метод да бъде избягван.

След като изберете “Разширени” настройки, махнете всякакви отметки, които са били предварително зададени. Също така, не забравяйте да прочетете Лицензионното споразумение за крайния потребител и Политиката за поверителност. 

Премахнете завинаги скама Windows Warning Alert 

Ако вече сте се свързали с кибер престъпниците и сте станали обект на скама, добре е да направите следното:

 • Премахнете напълно скама Windows Warning Alert от компютъра си;
 • Нулирайте настройките на браузърите си, както и всички пароли;
 • Свържете се с банката си и поискайте възстановяване на сумите, ако вече сте платили за нещо;
 • В някои случаи би било добре да се свържете с местния отдел отговарящ за подобни измами, за да могат да разследват случая.

Премахването на Windows Warning Alert може да стане или ръчно, или автоматично. Съветваме ви да използвате надежден софтуер за сигурност и само с няколко клика да изтриете всички потенциално нежелани програми, шпионски и зловреден софтуер и др. Може да изберете някоя от програмите, споменати по-долу. 

Може да премахнете вируса и ръчно, но това не е толкова удобно и отнема повече време. Ако сте на “ти” с компютрите, може да следвате даденото под статията подробно ръководство. Нашият екип се е постарал достатъчно, за да направи инструкциите ясни и разбираеми. Затова ви съветваме да спазвате процедурата стъпка по стъпка, тъй като неправилното изпълнение може да поречи да се справите с инфекцията. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Windows Warning Alert:

Премахване на Windows Warning Alert от Windows системи

Следвайте тези инструкции, ако искате да премахнете Windows Warning Alert от операционна система Windows:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Windows Warning Alert и свързани програми
  Тук потърсете Windows Warning Alert или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Windows Warning Alert от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Windows Warning Alert или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Windows Warning Alert от Internet Explorer (IE)

Настройките на Internet Explorer трябва да бъдат нулирани след премахването на вируса.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Windows Warning Alert и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Windows Warning Alert. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Windows Warning Alert от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Windows Warning Alert трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Windows Warning Alert от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Windows Warning Alert и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Windows Warning Alert. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Windows Warning Alert от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Windows Warning Alert и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Windows Warning Alert. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Windows Warning Alert от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Windows Warning Alert или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Windows Warning Alert. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-windows-warning-alert.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Windows Warning Alert

Your email address will not be published. Required fields are marked *