Степен на сериозност:  
  (96/100)

Премахнете Windows заблокирован (Урок)

Вирусът Windows заблокирован – какво представлява?

Днес ще ви представим още един компютърен вирус – рансъмуерът Windows заблокирован, който също така е известен като рансъмуерът Windows Blocked. Тази заплаха не е крипто рансъмуер и не криптира файловете на жертвата. Въпреки това заклчва компютъра и принуждава жертвата да си плати, ако иска да получи достъп до него отново. Блокирайки компютъра, той пречи на потребителя да използва програми или файлове на въпросния компютър. Освен това показва съобщение на цял екран, което казва, че потребителят трябва да плати откуп, за да използва компютъра си отново.

Вирусът Windows заблокирован изисква да купите карти на стойност 400-600 рубли и да въведете кодовете им в предоставена кутийка. Кибер измамниците обещават да отключат компютъра веднага след плащането на откупа. Вирусът казва, че плащането трябва да се извърши до 10 часа или в противен случай компютърната система ще бъде обречена. Въпреки това дори не поглеждайте към портфейла си, защото е възможно да достъпите компютъра си и без откуп. Всичко, което трябва да направите, е да премахнете вируса Winows заблокирован от системата си.
Windows zablokirovan virus

Препоръчително е да елиминирате този вирус с програма за премахване на малуер, защото намирането и премахването на вируса ръчно е доста трудно. Вирусът именува файловете си различно, за да не могат потребителите да го идентифицират и изтрият толкова лесно. Всичко, което знаем, е къде оставя файловете си. Запазва ги в папката Downloads или в Temp, но за да достигнете до тези папки трябва да рестартирате компютъра си и да влезете в Safe mode. Можете да намерите подробни инструкции за това как да премахнете рансъмуера Windows заблокирован на страница 2.

Как може малуерът Windows заблокирован да попадне в компютъра ми?

Вирусът Windows заблокирован може да бъде свален от зловредни сайтове. Кибер престъпниците използват кликджакинг атаки и поставят зловредни линкове зад кликващо се съдържание, така че ако имате и най-дребното подозрение, че реклама, линк или бутон може да Ви отведе към опасни сайтове, не го кликвайте. За да защитите компютъра си от случайно инсталиране на малуер, трябва да го предпазите с анти-малуер софтуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego.

Зловредните файлове се разпространяват и чрез имейл. Екипът на 2-Spyware препоръчва на компютърните потребители да внимават за имейли, идващи от непознати индивиди, особено ако е намесено отварянето на приставки. Измамниците също така обичат да пращат натрапчиви мейли, така че ако желаете да ги блокирате, създайте имейл филтър, вместо да опитвате да ползвате бутона “Отпиши ме”, който е предоставен в съобщението. Престъпниците обичат да вкарват зловредни линкове зад този бутон!

Ако троянецът Windows заблокирован вече е проникнал в компютъра Ви, моля следвайте инструкциите за премахването му, които са предоставени на страница 2 и премахнете тази заплаха от комптъра си възможно най-скоро.

Как да премахнете вируса Windows заблокирован?

Не трябва да се притеснявате от рансъмуера Windows заблокирован и не прибързвайте да плащате откуп, защото този вирус може да се деактивира сравнително лесно. След като този вирус не криптира файлове, не е толкова опасен, защото просто не позволява на жертвата да ги достъпи. Следователно можете да достъпите тези файлове, като премахнете вируса. Моля, използвайте инструкциите за премахване на Windows заблокирован, дадени по-долу и премахнете тази заплаха от компютъра си. За да предотвратите повторна зараза с вируси, препоръчваме да се снабдите с мощен анти-малуер, който поддържа защита от вируси в реално време. За тази цел препоръчваме анти-малуер софтуера SpyHunter. Не забравяйте да обновите системата си за сигурност редовно, защото само по този начин ще може да идентифицира и премахва последните малуери.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Windows заблокирован:

Премахнете Windows заблокирован, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Windows заблокирован

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Windows заблокирован.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Windows заблокирован, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Windows заблокирован. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на Windows заблокирован е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Windows заблокирован и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions


Вашето мнение за Windows заблокирован

Your email address will not be published. Required fields are marked *