Премахнете YAC (Упътване за премахване) - юли 2017 актуализация

Упътване за премахване на YAC

Какво е YAC?

Какво е YAC?

YAC

YAC (също така и Yet Another Cleaner) е съмнителен софтуер за сигурност, собственост на Elex do Brasil Participações Ltda Technology Inc. Без значение колко безобидно изглежда, имайте предвид, че е започнал много различни дискусии в нета. Докато не можем да потвърдим, че това е зловреден софтуер, който не е способен да засича вируси, трябва да сте много внимателни с него, защото е свързан не само с честна дейност.

След като инсталирате YAC на компютъра си, може да откриете, че е невъзможно да го деинслатирате и че може да се наложи да инсталирате друг софтуер за сигурност, за да го направите. В допълнение изглежда се разпространява в пакет с други приложения, така че със сигурност трябва да следите инсталационния процес.

В противен случай може да откриете, че компютърът Ви е бил хайджакнат от MyPC backup, Search.yac.mx, isafe и други потенциално нежелани програми. Веднъж щом тези програми влязат в компютъра, те могат да променят различни системни настройки и да започнат редица нежелани дейности, като например пренасочвания, забавяне, изскачащи реклами и т.н.

За съжаление това не е краят. След като проверихме условията за ползване на YAC успяхме да намерим това изречение: „Има връзка със следните анти-спайуер и анти-малуер компании: Malwarebytes (Malwarebytes Antimalware), PC Tools (Spyware Doctor), Enigma Software (SpyHunter 4), SUPERantispyware (Superantispyware), SurfRight B.V. (Hitman Pro).“ Почти сме сигурни, че тези антивирусни и анти-спайуери нямат и идея за тази „връзка“. Ако искате да сте в безопасност и да избегнете всякакви видове вируси, трябва да изберете една от програмите и да я инсталирате на своя компютър. Най-лесният начин да го направите е с помощта на FortectIntego.

YAC

Как може YAC да се появи на компютъра ми?

Също както всяка друга програма, създадена за подобряването на компютърната сигурност, Yet Another Cleaner може да бъде свален от официалния му сайт и сайтове като Softpedia или Cnet. Въпреки това, както вече споменахме, трябва да сте много внимателни при инсталацията, защото може да върви с други програми в пакет. Внимавайте, защото тези програми могат да свалят Search.yac.mx search, който допълнително ще се опита да модифицира системните настройки и след това да предизвиква пренасочвания, досадни изскачащи реклами и други проблеми.

За да обобщим, докато не можем да кажем, че Yet Another Cleaner е зловредна програма, не можем и да гарантираме, че е надежден инструмент, който наистина може да подобри функционалността на компютъра. Ако искате компютърът Ви да няма вируси, трябва да разчитате на надеждни инструменти за сигурност като FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Как да премахна YAC?

Ако смятате, че рекламите и известията от YAC са безполезни, не трябва да си губите времето, а да се отървете от тази програма. За тази цел можете да ползвате тези стъпки:

Windows 7 / Vista / XP

  • Натиснете Start → Контролен панел → Програми и услуги (ако имате Windows XP натиснете Добави/Премахни програми).
  • Тук потърсете Yet Another Cleaner, PC Backup, YAC Search, iSafe или която и да е друга инсталирана съмнителна програма
  • Деинсталирайте и натиснете ОК, за да запазите промените.

Windows 8

  • Ако сте с Windows 8 цъкнете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като се появи менюто за бърз достъп изберете Контролен панел и след това Деинсталирай програма.
  • Тук потърсете Yet Another Cleaner, PC Backup, YAC Search, iSafe или някоя друга инсталирана подозрителна програма.
  • Деинсталирайте и натиснете ОК, за да запазите промените.
Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици