Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахнете Your computer has been blocked (Инструкции за премахване) - Oct 2019 актуализация

Можете ли да се доверите на нотификациите „Your Computer Has Been Blocked“?

Your computer has been blocked

Вирусът Your Computer Has Been Blocked е фалшива нотификация, която се очаква да плаши хората и да ги кара да мислят, че са нарушили различни права на Съединените американски щати и сега трябва да платят глоба за това.

Обикновено блокира системата с огромно предупреждение, което изглежда сякаш е пратено от официален представител на правителството (Федералното министерство на правосъдието в случая. Освен това говори с потребителя на съответния език, където се намира.

Тъжното е, че зад нотификацията Your Computer Has Been Blocked стоят интернет престъпници. Те се опитват да Ви накарат да платите измислената глоба от 300 долара, като купите Moneypak ваучър и им изпратите кода от него. НЕ бива да правите това! Можете да отблокирате системата си и да премахнете Your Computer Has Been Blocked като следвате специалните стъпки, предоставени долу, или като сканирате системата си с надежден анти-малуерен инструмент като Reimage.

Въпреки че вирусът е сравнително стар, наскоро се появи нова вълна от оплаквания във връзка с него. Потребителите докладват за връщането на YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED. След проучване експерти по сигурността установяват, че YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED е различен вирус, въпреки че има същото име като рансъмуера.

Стана ясно, че тази кибер заплаха е адуерна програма, която инфектира потребителските компютри и инжектира инфекциозните реклами, което води до уебсайтове, заразени с малуер. На всичкото отгоре този малуер също така събира информация за потребителя, част от която е лична. Въпреки че този вирус няма да заключи файловете Ви като своя адаш, престоят му на компютъра може да доведе до редица проблеми с личните данни.

Your computer has been blocked

Какви са най-типичните начини за инфекция с рансъмуер?

Лесно можем да сложим този рансъмуерен вирус в групата на вируса FBI и вируса FBI Black Screen, които масово инфектират потребителски компютри без позволение. Точно като предшествениците си, този вирус идва в пакет с фриуер, шеруер, спам мейли и техните приставки и други приложения, които изглеждат легитимни.

Освен това потребителите съобщват, че този опасен рансъмуер може да се разпространява чрез фалшиви кодеци за медия и flash ъпдейти. Веднъж в компютъра Ви, той блокира системата и заменя картинката на работния плот с предупреждение „Your Computer Has Been Blocked“.

Това предупреждение е покрито с черно и показва фалшива уеб камера. Освен това използва същите бели букви в горния ляв ъгъл като вируса FBI Online Agent, който е последния от групата вируси FBI. Имайте предвид, че трябва да игнорирате това съобщение, което гласи:

Компютърът Ви беше блокиран!
Работата на компютъра Ви беше спряна на основа на нарушаване на законите на Съединените американски щати.
(…)

Разбира се, трябва да се погрижите за премахването на Your Computer Has Been Blocked от компютъра си без да се бавите.

Предложения за премахването на Your Computer Has Been Blocked:

Когато се опитвате да премахнете този или друг рансъмуер от групата на FBI вирусите, най-големият проблем е отключването на системата. Първо, трябва да опитате да възстановите компютъра си като пуснете надеждна антивирусна и намерите и премахнете Your Computer Has Been Blocked и други инфектирани файлове.

Ако антивирусната има проблеми с елиминирането на вируси можете да ускорите процеса като следвате предоставените инструкции. Като изпълните стъпките можете да сканирате системата си отново. Елиминирането на вируса е дълга и често сложна задача, затова за да избегнете подобни атаки в бъдеще е препоръчително да правите бекъп на данните си и да ги пазите на сигурно място.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.
Екранна снимка на Your computer has been blocked
Екранна снимка на Your computer has been blockedЕкранна снимка на Your computer has been blockedЕкранна снимка на Your computer has been blockedЕкранна снимка на Your computer has been blocked

Упътване за ръчно премахване на Your computer has been blocked:

Премахнете Your computer has been blocked, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Your computer has been blocked

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Your computer has been blocked.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Your computer has been blocked, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Your computer has been blocked. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на Your computer has been blocked е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Your computer has been blocked и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-your-computer-has-been-blocked.html

Ръководства за премахване на други езици