Какво е yoursites123.com.exe? Необходимо ли е да го премахна?

Какво трябва да знаете за файла yoursites123.com.exe

Ако забележите файла yoursites123.com.exe на компютъра си, това означава, че зад него се крие доста по-сериозен проблем. Както предполага и самото му наименование, това е компонент, който принадлежи към уеб страницата Yoursites123.com. Защо това може да е проблем? Защото Yoursites123.com се смята от специалистите по компютърна сигурност за потенциално нежелана програма, и по специално за бразузър-похитител. В действителност, след като веднъж е проникнал в системата ви, той може да предизвика редица проблеми. Един от основните проблеми е свързан с промяна на настройките на браузъра ви. Този вирус задава уеб страницата yoursites123.com като основна търсачка по подразбиране, начална страница и нов прозорец. Също така, той инсталира помощни добавки като ленти с инструменти и други добавки, за да поддържа променените настройки. Ето защо е почти невъзможно да се опитате да върнете старите настройки, ако вирусът и неговите компоненти не бъдат премахнати от компютъра ви.

Файлът yoursites123.com.exe е пряко свързан с този процес. Затова е много важно да го изтриете от компютъра си, ако искате да се отървете от браузър-похитителя yoursites123.com. Това може да направите като използвате нашето упътване за ръчно премахване на вируса, което е подготвено от специалисти или като изтеглите надеждна програма против зловреден софтуер като FortectIntego и да сканирате системата си с нея. Освен това, трябва първо да може да се предпазите от проникването на вируса в системата ви.

Как този файл се е появил на компютъра ви?

Ако вече сте чували за метод за разпространение на софтуер наречен „групиране/бандлинг“, тогава сигурно вече имате предположение как yoursites123.com и неговия .exe файл са се озовали в системата ви. Ако не сте запознати с този термин, то трябва да знаете, че той принадлежи към измамна маркетингова стратегия, често използвана от създателите на различни ПНП (потенциално нежелани програми, PUP) за разпространение на зловредно съдържание. Основният принцип на този метод се състои в създаването на софтуерни пакети, като потенциално нежеланата програма се прикрепва към други популярни и често търсени програми. Трябва да сте внимателни, когато сваляте PDF конвертори, музикални/видео плейъри и рекордери или други подобни програми, защото те са най-честите цели на „бандлинг“ стратегията. За да избегнете тайното промъкване на нежелани програми в компютъра ви, винаги избирайте разширени настройки за инсталиране вместо препоръчаните „Бързи“ или „Препоръчителни“. По този начин ще имате възможност да проследите програмите, които се инсталират на компютъра ви и да управлявате настройките за инсталиране.

Как да премахнете файла yoursites123.com.exe от компютъра си?

За да премахнете yoursites123.com.exe от компютъра си, трябва първо да изтриете браузър-похитителя, към когото принадлежи. Може да използвате вече споменатото Упътване за премахване на вируса Yoursites123.com, което може да намерите на страницата ни. И все пак, силно препоръчваме използването на надежден антишпионски инструмент, с който да се погрижите за премахването на yoursites123.com.exe по-бързо и ефикасно. Антивирусният софтуер, също така, може да открие и други заплахи, които са били инсталирани при нахлуването на yoursites123.com.exe в компютъра ви. И най-накрая, не забравяйте да поддържате вирусната си база данни винаги актуална за по-добра защита.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Файлове
Софтуер
Сравни