CyberGhost отзив

CyberGhost – многофункционална VPN услуга, която помага да се предпазите от проследяване

CyberGhost VPN е една от надеждните виртуални частни мрежи (VPN услуга), които с фокусирани върху поверителността. Базиран в Румъния и Германия този VPN клиент се използва от над 10 милиона потребители по цял свят. Предоставя устойчива връзка към повече от 5800 сървъра в 89 държави и не забавя потребителите, докато я използват. CyberGhost използва специални сървъри за онлайн дейности, като торенти или видео стрийминг – това позволява на потребителите да оптимизират максимално опита си. 

Когато избират VPN услуга, която да използват, много потребители търсят не само надеждна скорост на връзката и различни местоположения, от които да избират, но също така са загрижени и за своята лична сигурност. Много доставчици на тази услуга твърдят, че гарантират поверителността на потребителите, но въпреки това събират лична и не-лична информация с маркетингови цели, а в някои случаи дори я споделят и с трети лица.   CyberGhost VPN не е от тях – тя уважава личното пространство на потребителите и не ги следи.

Освен обичайните VPN функционалности, CyberGhost е оборудвана и с различни допълнителни екстри за поверителност, които помагат на потребителя не само да остане анонимен, но също така да остане и в безопасност. Характеристики на връзката помагат да блокирате реклами и тракери, не позволяват на потребителите да посещават зловредни уеб страници и гарантират, че се установява сигурна HTTPS версия на връзката, която да предпазва от кибер атаки. 

В този кратък преглед на CyberGhost, ще се опитаме да ви дадем най-адекватната информация и да отговорим на най-често задаваните въпроси за тази мултифункционална VPN услуга, която е много лесна за използване. Ако ви заинтригувахме, може да тествате CyberGhost безплатно и да видите как изглеждат 15 години опит във VPN индустрията!

Наименование CyberGhost
Поверителност
 • Не следи информацията свързана с потребителя
 • Анонимното събиране на информация е опция по избор
 • Осигурява функции, които позволяват да се предпазите от онлайн проследяване от други източници
Абонаментни планове Налични са няколко: 1 месец/12.99 долара, 6 месеца/8.49 долара, 18 месеца/3.15 долара и т.н.
Протоколи OpenVPN, IKEv2
Платформи Windows, macOS/Mac OS X, Linux, Android, iOS, FireTV, Chrome и др.
Едновременни връзки 7
Сървъри Почти 6 000 сървъра в 89 държави
Допълнителни функции Ад-блокер, блокер на зловредни сайтове, блокер на онлайн проследяване, автоматично HTTPS пренасочване, компресиране на данни и много други 

Изпробвайте CyberGhost безплатно за един ден

CyberGhost VPN може да се използва едновременно на седем различни устройства, в това число Windows, macOS, iOS, Android, Linux и много други, което означава, че може да я използвате безопасно на служебния си компютър, на личния си телефон, на игрова конзола и на много други устройства, които използвате ежедневно. Освен това, повечето VPN услуги осигуряват пет едновременни връзки, така че може да използвате CyberGhost на много устройства и дори да я споделяте с членовете на домакинството си. Не забравяйте, че допълнителните екстри са налични само със закупуването на пълната версия на VPN услугата.

Може да изтеглите CyberGhost безплатно от официалната страница и да използвате всички функции за 24 часа. За тази цел обаче също е необходима инсталация на VPN клиента. 

Инсталационният процес е елементарен и отнема само няколко минути за настройки: 

 • Изтеглете CyberGhost VPN и кликнете два пъти върху него.
 • Ако е необходимо, прочетете Условията за ползване.
 • Изберете дали искате да участвате в ограниченото анонимно споделяне на данни.
 • Изчакайте малко, за да завърши инсталацията.
 • На екрана за създаване на профил, въведете своя имейл и сигурна парола.
 • Проверете имейла си и верифицирайте профила. Готови сте да използвате CyberGhost!

24-часовият ви безплатен тестов период за CyberGhost започва веднага след като създадете профила си и натиснете бутона „Започни пробен период“ в приложението, така че имайте и това предвид. Ако използвате устройство с Android, може да използвате и 7-дневен тестов период, дори със същия профил, който сте използвали на Windows. При iOS, също бихте могли да използвате едноседмичен безплатен тестов период на CyberGhost VPN, но първо трябва да си направите регистрация през приложението.

CyberGhost pricing

CyberGhost VPN – изберете подходящия за вас абонаментен план

Също както и при останалите VPN услуги, цените за CyberGhost са най-различни. По-голяма част от останалите VPN услуги могат да бъдат използвани срещу приблизително 10-13 долара на месец, а ако ви трябва само за един месец, ще струва 12.99 долара. И все пак, ако разгледате и останалите абонаментни планове, ще видите че цените значително намаляват и дори има различни промоционални оферти за CyberGhost, от които може да се възползвате. 

Предлагат се различни оферти за различните периоди от време; например потребителите могат да се абонират за CyberGhost за 6 месеца, за 1 година, а също така и за 3 години – има и извънредни оферти, които предлагат абонамент за 18 месеца. Имайте предвид, че колкото по-продължителен е периода на абонамент, толкова по-евтина става месечната такса. Например 3-годишният абонаментен план ще ви струва само 3,15 долара на месец. Абонаментът може да платите по няколко начина – с кредитна карта, PayPal, Google Play, или дори с биткойни.

Освен това CyberGhost VPN разполага с чудесна техническа поддръжка – потребителите могат да избират между чат и имейл като основно средство за комуникация. Също така може да се използва и базата данни, за да получите необходимата информация за VPN клиента и проблемите при използването му. 

След като изтеглят CyberGhost и пробният период изтече, потребителите разполагат с 45 дни за връщане на платената сума. Затова, ако искате да деинсталирате CyberGhost и да си възстановите парите, може да го направите в срок от 45 дни без да загубите нищо.

CyberGhost UI

Лесен за използване потребителски интерфейс е едно от многото предимства на CyberGhost VPN 

Всеки, който поне веднъж е използвал CyberGhost, ще ви каже, че е много лесен за използване, тъй като интерфейсът е елементарен и съдържа подробно описание на всяка функция. Всъщност повечето потребители, които до сега не са използвали VPN, просто трябва да кликнат върху бутона, който ще избере най-добрия сървър и ще ги свърже автоматично!

От панела за вход на CyberGhost все пак може да изберете определена държава, в която да бъде разположен сървъра – по подразбиране са зададени Франция, Германия и САЩ. След като натиснете стрелката, ще се покаже списък със сървъри, от където може да добавяте любими (тези държави също се появяват и в падащото меню на основния екран).  Може да изберете всяка една страна и да си изберете сървър, който ви харесва. Показват се и отдалечеността и натоварването на всеки един от сървърите – това е особено удобно, ако се опитвате да изберете близка до вас локация. 

Отключете Netflix и BBC iPlayer лесно с помощта на оптимизирани сървъри 

Докато едни потребители избират VPN клиент, за да запазят своята поверителност, докато са онлайн, други виждат възможност да преодолеят ограниченията, които са въведени за потребители от различните държави. Например, популярната платформа Netflix показва различно съдържание за потребителите си от САЩ и за тези от ЕС. Ако даден потребител иска да получава съдържание само за ЕС, той трябва да използва  VPN. Освен това, в някои държави, услуги подобни на Netflix може изобщо да не са достъпни поради строга политика на цензура; например потребителите от Китай могат лесно да преодолеят подобни ограничения с помощта на CyberGhost.

И все пак популярни платформи като Netflix и BBC имат стотици сървъри в „черния списък“, които принадлежат на VPN услуги – тази политика е въведена, за да възпира заобикалянето на ограниченията. Сървърите на CyberGhost не са ограничени и потребителите могат да се насладят на цензурираното съдържание, включително  Netflix, Disney+, BBC iPlayer, Hulu и много други без ограничение.

Просто изберете раздел „For streaming/Стрийминг“ и ще видите списък със специалните сървъри, които са оптимизирани за дадените услуги. В повечето случаи, доставчиците на VPN услугата не посочват кои сървъри са съвместими с видео стрийминг и потребителите трябва просто да опитат през всички, за да ги открият. Което не е много приятно. За щастие CyberGhost VPN позволява този процес да бъде заобиколен напълно, което спестява доста време. 

CyberGhost streaming

Посещавайте свободно торенти, като използвате специалните сървъри

Торентите обикновено са доста спорни поради нарушение на авторските права, тъй като голяма част от съдържанието, което се намира в peer-to-peer сайтовете, е пиратско. Въпреки това технологията сама по себе си не е незаконна и голяма част от този тип сайтове могат да имат легитимно съдържание, като например софтуер с отворен код или съдържание, което не е предмет на авторски права. Затова има причина много потребители да използват торент сайтове без да нарушават закона. 

И все пак, поради споменатите причини, много такива уеб страници могат да бъдат ограничени. Чрез CyberGhost VPN може да заобиколите тази забрана и свободно да посещавате торент сайтовете. В настройките също можете да зададете на приложението да се свързва към сигурен сървър веднага щом стартирате uTorrent или друг торент клиент – още един начин да пестите време. 

Имайте предвид, че все пак могат да съществуват някои ограничения поради различни причини, както CyberGhost обяснява:

По дефиниция настоящите P2P технологии не са незаконни, но се налага да блокираме P2P протоколите на определени сървъри, или поради стратегически (това е трафик, който ненужно забавя трафика на други потребители), или поради законови основания в държави, в които сме принудени от доставчиците да блокираме торент трафика, като измежду тях са САЩ, Русия, Сингапур, Австралия и Хонг Конг (Китай).

Въпреки това, ако се придържате към специалните сървъри, не би трябвало да имате проблеми, когато се опитвате да се свържете с торент сайтове.

Бонус: Cyberghost може да ви помогне да се се предпазите от зловредно съдържание

Безплатната версия на CyberGhost VPN може да е добра възможност, когато искате да изпробвате клиента, но имайте предвид, че това ще е за около седем дни или 24 часа, ако използвате версия за Windows. Освен това някои специфични функции (като избор на стрийминг сървъри, например) са ограничени. Всичко това се отключва, веднага щом закупите абонамента за CyberGhost – може да използвате програмата без ограничения.

Също така пълната версия на CyberGhost позволява значително да подобрите онлайн сигурността си. Ето някои от функциите, които ще може да използвате:

 • Блокер на реклами. Спира досадните изскачащи прозорци и други натрапчиви реклами, които пречат да разглеждате съдържанието на сайта и забавят скоростта.
 • Блокиране на зловредни сайтове. Когато е включен, този филтър позволява на CyberGhost VPN да блокира показването на скам, фишинг, фалшиви и други зловредни сайтове. 
 • Блокиране на онлайн тракери. Онлайн тракерите са изключително досадни (бисквитки, уеб бийкъни и други технологии, които се използват за проследяване на онлайн поведението), а с избирането на тази опция, всичко това може да бъде блокирано за всички уеб браузъри и приложения.
 • Автоматично HTTPS пренасочване. В случаите, когато е налична сигурна връзка, CyberGhost ще принуди връзката да бъде изпълнена чрез HTTPS, вместо чрез уязвимия HTTP.
 • Компресиране на данни. Въпреки че тази функция няма нищо общо със сигурност, тя е изключително полезна, когато имате ограничена честотна лента (например на мобилно устройство) – компресира изображения и други данни, за да се намали цялостната употреба на Интернет данни.

CyberGhost extra features

Макар че ад-блокера има някои слаби страни (държи се малко по-зле в сравнение със специалните приложения/разширения), всички функции могат, без съмнение, да подобрят поверителността и сигурността ви. 

Нашето заключение за CyberGhost VPN

В заключение на нашето ревю за CyberGhost VPN, първо бихме искали да подчертаем важността на сигурността в наши дни. Компаниите постоянно са обект на пробиви, съмнителни кибер практики, водещи до заразяване със зловреден софтуер и всички останали проблеми на дигиталната ера, които могат да имат негативно отражение върху живота на хората.

Ето защо използването на допълнителни инструменти като CyberGhost VPN, наред с използването на софтуер за сигурност, е наистина много важно. В предния раздел, направихме преглед на всички допълнителни функции, които са налични след закупуването на абонамент за CyberGhost, въпреки че това не е единствената екстра, която ще получите.

CyberGhost е VPN клиент, който е силно фокусиран върху поверителността и има много възможности и лесни за използване функции, които ще ви помогнат да спестите ценно време, като едновременно с това може да го модифицирате според своите нужди. Една от най-важните точки, по наше мнение, е прозрачността и поверителността, които компанията гарантира. За по-дълъг тестов период на CyberGhost ви препоръчваме първо да изтеглите версията за iOS или за Android.

Специално предложение
За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ъгниъс Кигуолис е професионален изследовател на малуер, който също така е собственик и основател на Virusi.bg.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Отзими на други езици
Файлове
Софтуер
Сравни