Степен на сериозност:  
  (93/100)

Премахни BeethoveN вирус (Лесно упътване за премахване) - Безплатно упътване

от Джули Сплинтърс - - | Тип: Рансъмуер

Рансъмуерът BeethoveN прави „симфония“ с файловете Ви

Вирусът BeethoveN е рансъмуер, който инфилтрира компютри и прикача .beethoveN към криптираните файлове. Докато заглавието на заплахата предизвиква смях сред IT-експерти, афектираните потребители може въобще да не са на кеф. Разбираемо е, след като функцията на компютърния вирус е да всява хаос в системата. Малуерът изглежда е още един пример, базиран на вируса HiddenTear. Изглежда малуерът все още е в процес на разработка. Още повече, бележката за откуп показва, че разработчиците се забавляват, докато изграждат малуера, тъй като всяко изречение завършва с нота, вместо с точка. Освен това оставят различими регистърни ключове на файловата система, като например HKCU\Environment\SAVETHETREES. Изглежда престъпникът не е просто фен на Бетовен, но и промотира екологията. Оставяйки настрана професионални интереси, може да се интересувате само от едно нещо – премахването на малуера BeethoveN.Снимка на вируса BeethovenN

Последвал анализ показва връзка с кимпозитора Шопен. Освен графичното приложение, на компютъра попада и файлът FILEUST.txt. Той съдържа същата информация като софтуера. Поздравява потребителите учтиво и ги информира, че файловете им са криптирани с AES-256 и RSA-2048 алгоритми. След това предупреждава потребителите, че декрипцията е невъзможна без личен ключ. Споменава, че бекъпът е единственият начин за възстановяване на файловете. Жертвите трябва да се свържат с посочен http адрес и да преведат откупа. След това ще могат да отидат на друга страница на софтуера, където престъпниците изказват благодарност за декриптирането. Бележката също споменава, че потребителите трябва декриптират файловете си скоро, защото ключът се пази само 168 часа. Също така предлага допълнителна функция, която сканира файловете наново в случай, че файловете не се декриптират напълно. Малуерът BeethoveN също така посочва друг сайт: https://soltec6d5qinsppi.hiddenservice.net/. Въпреки това нито един посочен сахт не работи. Затова плащането на откупа може да е напразно. Вместо това преминете към премахването на вируса https://soltec6d5qinsppi.hiddenservice.net/ Илюстрация на малуера BeethovenNBeethovenN не дава конкретна цена за откупа в главния графичен интерфейс.

Особености при разпространението на малуера

Говорейки за методите за разпространение, вирусът не притежава някакви изключителни функционалности. Дебне потребителите си, докато сърфират в заразени домейни, например торент сайтове или сайтове за игри. Не отписвайте и спам мейлити. Още повече, файлът BeethoveN.Infected.Final.NoObfustication.exe може да е дегизиран като фалшив софтуерен ъпдейт. Не прибързвайте да отваряте имейли, за да избегнете хайджак от рансъмуера BeethovenN. Такива имейл съобщения Ви провокират да отваряте и пускате прикачени файлове. Внимавайте и се уверете, че ъпдейтвате не само приложения за борба с вируси, но и системни приложения. ReimageIntego или Malwarebytes например помагат не само при премахването на инфекцията, но и при изкореняването ѝ от регистъра на системата.

Стъпки за премахването на BeethovenN

Въпреки че престъпниците са направили този малуер като един вид шега, не трябва да подценяваме програмистките им умения. Малуерът може да причини увреждане на устройството и личните файлове. Преди да продължите с опциите за декриптиране се уверете, че сте премахнали вируса BeethovenN изцяло. Можете да използвате инструменти за елиминиране на малуер, за да се справите с рансъмуера. Ако не се правите с премахването на BeethovenN, погледнете упътванията долу.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на BeethoveN вируси:

Премахнете BeethoveN, използвайки Safe Mode with Networking

Ако не можете да пуснете анти-спайуерното приложение, използвайте безопасен режим. Това ще Ви предостави ограничен достъп до системни функции и ще можете да пуснете инструмента за сигурност и да премахнете вируса BeethovenN.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете BeethoveN

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на BeethoveN.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете BeethoveN, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с BeethoveN. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на BeethoveN е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете BeethoveN от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от BeethoveN, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Колко полезен е Data Recovery Pro?

Може да опитате да възстановите файловете си с този софтуер. Той е полезен при възстановяване след неочакван системен срив.

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса BeethoveN;
 • Възстановете ги.

Какво е Windows Previous Versions function?

В случай че System Restore е бил включен, може да опитате да декриптирате всеки файл ръчно.

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

Методът с ShadowExplorer

Това приложение възстановява файловете, като прилага shadow volume Копия. Може да има шанс да декриптирате данните си с разширение .bethoveN.

 • Изтегляне на Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/)
 • Следвайте Инсталационния помощник на Shadow Explorer и инсталирайте приложението на компютъра си;
 • Стартирайте програмата и разгледайте падащото меню в горния ляв ъгъл, за да изберете диска с криптирана информация. Проверете какви папки има там;
 • Кликнете с десния бутон на мишката върху папката, която искате да възстановите и изберете “Export”. Може, също така, да изберете и мястото,където желаете да бъде съхранена.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от BeethoveN и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-beethoven-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за BeethoveN ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *