Степен на сериозност:  
  (25/100)

Премахни “Congratulations Dear Amazon User” вирус (fake) - Jan 2021 актуализация

Изскачащият прозорец Congratulations Amazon User се завръща малко преди началото на 2018

Вирусът “Congratulations Amazon User”

Congratulations Amazon User (Поздравления, потребители на Амазон) е фалшиво известие, използвано за кражба на личната информация на потребителите. Преди да повярвате, че сте получили подарък от Амазон, погрижете се добре да проверите името на домейна на този предупредителен прозорец.

Технически погледнато вирусът Congratulations Amazon.com User е измамен онлайн скам, който се цели в компютри заразени с адуер Тези базирани на реклами програми играят важна роля при прилагането на измамата, тъй като пренасочват потребителите към зловреден домейн, на който се показва фалшив изскачащ прозорец на Amazon.

Потребителите доста често са подведени да смятат, че изскачащото известие Congratulations Amazon User е легитимно, защото е проектирано така че да приема особености от подписа на Amazon. Дори има логото на марката в горния си край, което прави съобщението да изглежда още по-достоверно. Подобни заблуждаващи техники не са нещо ново и вече са използвани при “Package not delivered/Пратката не е доставена” и подобни измами.

За съжаление все още има прекалено много потребители, които се подвеждат по тези трикове и вместо да премахнат скама Congratulations Amazon User, те без да знаят заразяват компютрите си с още повече зловреден софтуер или разкриват чувствителна информация на ненадеждни трети страни. Адуерът може да се разпространи във всяка една страна по света, например Франция, Германия или Испания , така че всички трябва да са внимателни за да не се заразят.

Илюстрация на адуерния вирус “Congratulations Amazon User"По-долу е илюстриран фалшивият изскачащ прозорец на “Congratulations Amazon User”, генериран от зловредния адуер. Запомнете как изглежда и се опитайте да го избягвате.

Малко повече информация за този скам

Обикновено пълното съобщение на вируса Congratulations Amazon User изглежда по следния начин:

Congratulations Amazon User, you have (1) Amazon Gift reserved! (Поздравления, потребител на Амазон, имате запазен (1) подарък от Амазон)
Every Thursday we choose 10 lucky users randomly from to receive 1 FREE gift from Amazon. This is our way to thank you for your continuous support for our products and services. (Всеки четвъртък избираме 10 късметлии на случаен принцип, които да получат един безплатен подарък от Амазон)
You can choose a PlayStation 4, $1000 Amazon Gift Card, or iPhone 7 plus. (Може да избират между PlayStation 4, ваучер за пазаруване от Амазон на стойност 1000 щатски долара или iPhone 7 plus.)
To win all you need to do is to answer the following 4 questions. (Всичко, което трябва да направите за да спечелите, е да отговорите на 4 въпроса)
Note: 10 randomly chosen users got this invitation and there are only a few prizes left. (Забележка: 10 случайно избрани потребителя получават тази покана и има останали само няколко награди.)
You have 1 minute and 36 seconds to answer the following questions before we give the prizes to another lucky user. Good Luck! (Разполагате с 1 минута и 36 секунди за да отговорите на следните въпроси, преди да предоставим наградата на друг потребител. Късмет!)
Question 1 of 4: (Въпрос 1 от 41;)
Who founded Amazon? (Кой е основателят на Амазон?)
Sergey Brin and Larry Page / Jeff Bezos / Steve Jobs (Сергей Брин и Лари Пейдж / Джеф Безос / Стийв Джобс)

Добре е да знаете, че нито Amazon, нито друга платформа за онлайн пазаруване, НИКОГА няма да оставят съобщения за спечелване на награда или известия за доставка на пратка на случайни уеб страници. Ако забележите подобни изскачащи съобщения на екрана си, най-вероятно сте станали цел на кибер престъпници.  

Първото нещо, което трябва да направите, е да излезете от измамната страница или да затворите зловредния изскачащ прозорец незабавно. Препоръчително е да спрете браузъра принудително, защото в скрити бутони в тези реклами може да се крият линкове към зловредни уеб страници и ако кликнете върху някой от тях, може да бъдете принудително пренасочени към тях.  

След като излезете от браузъра, добре е да стартирате инструмент за сигурност, за да сканирате компютърната си система и да премахнете адуера и други лоши файлове автоматично. Препоръчваме ви да използвате ReimageIntego за ефективното почистване на система.

Нова версия – изскачащ скам за подаръчен ваучер ор Amazon  

Получихме информация за нов скам, който се разпространява в Интернет и който използва името на Amazon. Появява се, когато сте пренасочени към Bigbrandgiftcards.com или подобна ненадеждна страница, която показва съобщение от рода на: “Take a survey to see if you qualify for a $1000 Amazon Gift Card (Участвайте в това проучване, за да разберете дали сте от печелившите на подаръчен ваучер от Амазон на стойност 1000 долара)”. Разбира се, това проучване е просто предният скам, използван да открадне чувствителната информация и парите на потребителите. 

Страниците, към които може да бъдете пренасочени или подведени от скама Amazon Gift Card или подобно фалшиво предупреждение включват Surveystarz.com, Gift-sale.stream, Bigbrandgiftcards.com, offers.boumio.com, Worldtradereklama.ru и много други. Погрижете се да стоите далеч от тях и  никога не попълвайте личната си информация без да знаете с кого си имате работа. За да премахнете скама Amazon Gift, най-добре е да направите пълно системно сканиране със софтуер за сигурност.

Разпознаване на фалшиви реклами и скам:

Фалшивите предупреждения “Congratulations Amazon User” или “$1000 Amazon Gift Card” се забелязват лесно, но не винаги сигнализират за адуерна инфекция. Може да попаднете на зловредно изскачащо известие, докато търсите нелегално съдържание или сърфирате в сайтове за видео стрийминг .

Ако тези известия са генерирани от адуер, няма да се натъкнете на тях еднократно, а това ще се повтаря отново и отново.

Ще станете свидетели и на други реклами, банери, аудио/видео реклами, които превземат посетените от вас уеб страници. В крайна сметка, браузърът ви ще започне да зарежда страниците по-бавно или направо ще се срива. Това определено са признаци на инфекцията Congratulations Amazon User.

Премахване на рекламите на Congratulations Amazon User

Най-доброто нещо, което може да направите за да премахнете вируса Congratulations Amazon User успешно от компютъра си, е да сканирате системата с професионален антивирусен инструмент. Изскачащите реклами се предизвикват от неизвестен адуер и ще ви отнеме много време, ако решите да го търсите ръчно. 

За да премахнете скама Congratulations Amazon User от iPhone или iPad, трябва да сканирате със софтуер за сигурност за мобилни устройства. В този случай, може да сканирате с версията на ReimageIntego за Mac. Разбира се, може да разгледате списъка с наскоро инсталирани програми и да деинсталираните съмнителни записи. 

Ако все пак, сте в ситуация, в която нямате друг избор, освен ръчното премахване на Congratulations Amazon User, силно ви препоръчваме да прочетете подготвените от нас експертни инструкции, които се намират в края на статията и внимателно да извършите всяка описана стъпка. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Вирусът "Congratulations Amazon User"
Екранна снимка на Вирусът "Congratulations Amazon User"Екранна снимка на Вирусът "Congratulations Amazon User"
Екранна снимка на Вирусът "Congratulations Amazon User"

Упътване за ръчно премахване на “Congratulations Dear Amazon User” вируси:

Премахване на “Congratulations Dear Amazon User” от Windows системи

Ръководство за ръчното премахване на вируса от операционна система Windows ще намерите по-долу:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте “Congratulations Dear Amazon User” и свързани програми
  Тук потърсете “Congratulations Dear Amazon User” или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на “Congratulations Dear Amazon User” от Mac OS X система

За да премахнете скама Congratulations Amazon.com User от Mac, трябва да намерите приложенията, които ви изглеждат съмнителни. Погрижете се да ги деинсталирате и да се отървете от подвеждащите известия и пренасочвания.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за “Congratulations Dear Amazon User” или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на “Congratulations Dear Amazon User” от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за “Congratulations Dear Amazon User” и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на “Congratulations Dear Amazon User”. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса “Congratulations Dear Amazon User” от Microsoft Edge

За да премахнете адуера свързан с този скам, трябва да нулирате настройките на браузъра си. За да нулирате настройките на MS Edge, следвайте тези стъпки:

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, “Congratulations Dear Amazon User” трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на “Congratulations Dear Amazon User” от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете “Congratulations Dear Amazon User” и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на “Congratulations Dear Amazon User”. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на “Congratulations Dear Amazon User” от Google Chrome

За пълното премахване на потенциално нежеланата програма, нулирайте настройките на браузъра си и нулирайте настройките, които може да са били променени при пребиваването на вируса в компютъра. ПриGoogle Chrome нулирането става по следния начин:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете “Congratulations Dear Amazon User” и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на “Congratulations Dear Amazon User”. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на “Congratulations Dear Amazon User” от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за “Congratulations Dear Amazon User” или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на “Congratulations Dear Amazon User”. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-congratulations-amazon-user-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за “Congratulations Dear Amazon User” virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *