Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни WildFire Locker вирус (Упътване за премахване) - Jul 2016 актуализация

Какво се знае за последната верси на WildFire?

Вирусът WildFire Locker (или WildFire) е опасен рансъмуер, който се разпространява с помощта на ботнета Kelihos. Руските хакери, работещи зад този вирус използват ботнета, за да разпространяват огромно количество спам, включващ инфектиран Word файл, който подканва потребителите да си включат макросите. НЕ се подлъгвайте, защото това ще активира WildFire на компютъра Ви. Веднъж активиран, той се свързва със свой собствен контролен сървър, където изисква специално ID и парола. Това е главната функция, която отсъства от други рансъмуерни версии. Веднъж като получи ID и парола, рансъмуерът започва да криптира файловете на жертвата с помощта на AES-256 CBC криптиращ код, който се смята за сложен алгоритъм, което усложнява процеса по декриптиране. Той прикача .wflx към всеки целефи файл и създава няколко бележки за откуп, именувани HOW_TO_UNLOCK_FILES_README_[VICTIM’S ID].txt.

Бележката за откуп започва със следното: „Всичките Ви файлове са криптирани от WildFire Locker.“ След това следва информация за типа на енкрипция и как жертвата може да декриптира данните си. За жалост единственият начин това да стане е като се плати откупа, или, както казват кибер престъпниците, „да купите парола за декриптиране“, която струва 299 евро или долара. Кибер престъпниците също така информират жертвата, че той/тя трябва да плати отпука възможно най-скоро; в противен случай цената ще с еувеличи на 999 евро/долара. Бележката за откуп от рансъмуера WildFire също така предоставя линкове към сайта за плащане, където потребителят може да научи как да закупи биткойни (защото кибер престъпниците изискват плащане в системата на Биткойн), да види състояние на плащането и да опита да декриптира два файла безплатно, за да види, че декриптирането е възможно и че престъпниците наистина имат този ключ. Въпреки това, ако бихте склонили да платите откупа, бихме искали да Ви информираме, че плащането само помага на кибер престъпниците да просперират и да работят върху нови рансъмуерни проекти. Освен това, нашият опит показва, че понякога измамниците не предоставят инструмент за декриптиране след получаване на парите. Трябва да се погрижите за премахването на WildFire вместо това.
WildFire Locker ransomware leaves a note for the victim

Също така е интересно, че сайтът за плащане предоставя WildFire Locker helpdesk, където потребителите могат да изпратят съобщение на престъпниците и да получат отговор в рамките на 24 часа. Въпреки това искаме да Ви предупредим, че измамниците няма да се смилят над вас и да намалят цената на откупа, така че дори не трябва да опитвате да преговаряте с тях. Ако вирусът е криптирал файловете Ви, трябва да решите дали искате да платите откупа или не. Не Ви съветваме да го плащате; въпреки това, ако 300 евро е малко количество пари за Вас, можете да опитате да купите декриптиращ код, но премислете възможността да загубите парите си. Също така имайте предвид, че е изключително трудно да премахнете WildFire Locker, затова препоръчваме да ползвате анти-малуерно приложение за тази цел, като например Reimage Reimage Cleaner Intego.

Как да избегна този вирус?

Различни видове рансъмуер, включително вирусът WildFire, могат да се прихванат чрез експлоатационни инструменти, спам мейли, малвертайзинг и заразени сваляния. Можете да защитите компютъра си от тази зловредна инфекция, като приложите няколко слоя защита:

 • Инсталирайте мощен анти-малуер и го ъпдейтвайте редовно;
 • Също така обновявайте всичките си програми редовно. Ако не искате да правите това ръчно, просто пуснете автоматичните обновления;
 • НЕ отваряйте мейли, които идват от недостоверни източници, също така не отваряйте хиперлинкове в съобщенията, както и съмнителни приставки;
 • Правете бекъп на файловете си. За повече информация прочетете статията – Защо трябва да правя бекъп?

Ако искате да премахнете вируса, но не ви позволява да пуснете анти-малуерния софтуер, следвайте инструкциите за премахване на WildFire Locker, предоставени по-долу.

Инструкции за премахване на WildFire Locker

Обикновено такива опасни вируси като WildFire са програмирани да предотвратяват пускането на анти-малуерни програми. Въпреки това, ако си имате работа с една от първите версии на тази заплаха, трябва да можете да сканирате компютъра си със Reimage Reimage Cleaner Intego или Malwarebytes, които показват добри резултати в борбата с рансъмуера. Въпреки това, ако не можете да подкарате някоя от тези програми, можете да ползвате инструкциите как да спрете вируса за малко и да пуснете анти-малуер. Следвайте инструкциите внимателно, за да премахнете вируса WildFire Locker. Можете да възстановите файловете си от бекъп или, ако нямате такъв, препоръчваме да използвате някоя от тези опции:

1. Възстановете най-важните файлове, използвайки функцията Windows Previous Versions

Ако данните, криптирани от WildFire не са толкова важни и искате да декриптирате само индивидуални файлове, опитайте с функцията Windows Previous Versions. Внимание! Този метод може да Ви помогне само ако функцията е пусната на компютъра. Ако е пусната, следвайте инструкциите:

 • Намерете криптиран файл, който искате да възстановите и натиснете десен бутон;
 • Изберете Настройки и отидете в Предишни версии;
 • Тук проверете всички налични копия на файла във Версии на папката. Трябва да изберете версията, която желаете, и да кликнете Възстанови.

2. Възстановете файловете си след инфилтрация на WildFire с помощта на ShadowExplorer

Ако се справите успешно с вируса и той не премахне Shadow Volume копията на целевите файлове, можете да използвате ShadowExplorer, за да възстановите криптираните си данни:

 • Свалете Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Следвайте инструкциите при инсталация и инсталирайте приложението на компютъра си;
 • Пуснете програмата и отидете в падащото меню горе вляво и изберете диска с криптираните Ви данни. Вижте какви папки има там;
 • Дясно копче на папката, която искате да възстановите, и изберете Експорт. Можете да изберете къде да бъде съхранено.
Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на WildFire Locker вируси:

Премахнете WildFire Locker, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете WildFire Locker

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на WildFire Locker.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете WildFire Locker, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с WildFire Locker. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на WildFire Locker е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от WildFire Locker и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-wildfire-locker-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за WildFire Locker ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *