Степен на сериозност:  
  (97/100)

Премахни Crypt0L0cker вирус (Инструкции за премахване) - 2017 актуализация

от Jake Doevan - - | Тип: Рансъмуер

Какво представлява вирусът Crypt0L0cker?

Вирусът Crypt0L0cker е опасен рансъмуер, който криптира важните файлове на хората, като например музикални файлове, документи, снимки и подобни данни. Вярвайте ни, това се прави с цел. След като криптира файловете, рансъмуерът иска откуп в замяна на кода, необходим за декриптиране на файловете. Всъщност дори не бихте се замислили да направите подобно плащане, ако имате бекъп на файловете си. Въпреки това може да се окаже сериозен проблем ако нямате бекъп, защото кода за декриптиране е единственото нещо, което може да Ви помогне да възвърнете връзката с файловете си. Колко ще трябва да платите за този код? Преди хакерите са искали от 50 до 100 долара за кода, но сега те искат от 300 до 500 долара. За съжаление няма гаранция че след плащането ще получите код, който ще Ви помогне да декриптирате файловете си. В допълнение това е и начин да помогнете на хакерите да разработват и други рансъмуери и вируси. Затова препоръчваме да не плащате откупа. В момента е известно, че заплахата главно се разпространява в Азия, Австралия и Европа. Въпреки това няма съмнение, че хората, живеещи в други части на света могат да се заразят. Ако се интересувате от компютърна сигурност, ще забележите, че Crypt0L0cker е много подобен на друг рансъмуер Cryptolocker, който се пише с „о“, вместо с нули. Въпреки това няма разлика, когато говорим за тези вируси. Ако тъкмо започвате да виждате предупреждението на Crypt0L0cker върху екрана си, трябва да сканирате компютъра си с обновен анти-спайуер и да премахнете зловредните файлове от него. За тази цел можете да използвате Reimage. За да възобновите файловете си опитайте R-Studio или Photorec. Трябва да добавим още веднъж, че не препоръчваме плащането на разработчиците на рансъмуера.

Crypt0L0cker virus
Вирусът Crypt0L0cker

Как може Crypt0L0cker да инфектира компютъра ми?

Както вече беше докладвано от наши посетители и клиенти, този рансъмуер се разпространява най-вече чрез имейли, които се представят за нотификации от правителството. Могат да изглеждат като предупреждения за каране с висока скорост или подобни, затова винаги трябва да проверявате всеки мейл в кутията си. Ако съобщението е пълно с правописни грешки има голяма вероятност да е фал’иво. В допълнение трябва винаги да обръщате внимание на изпращача и ако имате притеснения да му пишете, за да се уверите, че е легитимен. В допълнение е известно, че подобни вируси се разпространяват чрез фалшиви аларми. Ако на компютъра Ви се е появило съобщение от нищото и то е пълно с информация, която е прекалено хубава, за да е истина, трябва да я игнорирате, защото кликвайки на нея лесно може да доведе до инфекция от подобни вируси. Рабира се не е лесно да пропуснете факта, че тази заплаха инфилтрира компютъра Ви, понеже тя криптира файлове за секунди. След това изписва това и подобни съобщения.

!!! WE HAVE ENCRYTPED YOUR FILES WITH Crypt0L0cker VIRUS !!!
What happened to my files? Your important files: photos, videos, document, etc. were encrypted with our Crypt0L0cker virus. This virus uses very strong encryption algorithm – RSA -2048. Breaking of RSA-2048 encryption algorithm is impossible without special decryption key. How can I get my files back? Your files are now unusable and unreadable, you can verify it by trying to open them. The only way to restore them to a normal condition is to use our special decryption software. You can buy this decryption software on our website.

WARNING we have encrypted your files with Crypt0L0cker virus. Your important files (including those on the network disks, USB, etc): photos, videos, documents, etc. were encrypted with our Crypt0L0cker virus. The only way to get your files back is to pay us. Otherwise, your files will be lost. Caution: Removing of Crypt0L0cker will not restore access to your encrypted files.

Ако не можете да отворите снимки, музика или документи, има голяма вероятност да са били криптирани с Crypt0L0cker. В такъв случай трябва да ползвате това упътване:

Как да премахна вируса Crypt0L0cker?

Ако искате да си върнете връзката с файловете трябва да използвате техен бекъп или да опитате да пуснете един от инструментите за възвръщане на файлове, като например R-Studio или Photorec. Освен това Kaspersky Lab имат инструмент за декриптиране, така че трябва да опитате Kaspersky Ransomware Decryptor. Моля НЕ плащайте, защото това не гарантира, че ще получите ключът, необходим за декриптиране на файловете Ви. За да премахнете Crypt0L0cker се опитайте с някой от следните методи:

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.
Екранна снимка на Вирусът Crypt0L0cker
Екранна снимка на Вирусът Crypt0L0ckerЕкранна снимка на Вирусът Crypt0L0cker

Упътване за ръчно премахване на Crypt0L0cker вируси:

Премахнете Crypt0L0cker, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Crypt0L0cker

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Crypt0L0cker.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Crypt0L0cker, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Crypt0L0cker. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на Crypt0L0cker е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Crypt0L0cker и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици