Премахни Driver Update вирус (Упътване за премахване) - Mar 2021 актуализация

Упътване за премахване на Driver Update вируси

Какво е Вирусът Driver Update?

Какво трябва да знаете за Driver Update?

Driver Update virus

Driver Update е съмнителна програма, създадена от Slimware Utilities, която би трябвало да намира и обновява стари драйвъри и да обновява софтуер. Въпреки това приложението е категоризирано като потенциално нежелана програма. Една от причините да е заслужило тази класификация е съмнителният начин на разпространиение.

Програмата може да се промъкне в компютъра в софтуерен пакет и може да започне нежелани системни сканирания. Тези сканирания могат да покажат ужасяващи резултати. Хората биват офертирани да си купят цялата версия на програмата, за да поправят проблемите. Това не е препоръчително, защото резултатите от сканирането са ненадеждни и променени нарочно, за да увеличат продажбите на програмата. Така нареченият вирус Driver Update може да Ви докара огромно количество онлайн реклами.

Програмата може да хайджаква повечето популярни браузъри като Google Chrome, Mozilla Firefox и Internet Explorer и да показва фалшиви изскачащи прозорци, според които трябва да обновите Java, Flash Player, уеб браузъра или друг софтуер. Имайки предвид, че Driver Update обещава да почисти компютъра от остарели програми и файлове, може да помислите, че подобни изскачащи нотификации са надеждни, но не трябва да разчитате на това.

Рекламите от Driver Update са подвеждащи и могат да Ви пренасочат към сънителни онлайн места. Затова, ако кликнете на бутона „Свали“, „Обнови“ или „Кликни, за да инсталираш сега“, вместо да инсталирате ъпдейт може да се съгласите да инсталирате друг адуер или дори зловредна програма на компютъра.

Внимавайте, защото тази програма цели главно разпространението на други потенциално нежелани програми с помощта на фалшиви съобщения за ъпдейти. Ако не искате да си имате сериозни проблеми трябва да помислите за премахването на Driver Update. Най-добрият начин да се отървете от това досадно приложение е като сканирате системата си с анти-малуер/анти-спайуер.

Професионални инструменти като ReimageIntego ще намерят и изтрият всички съмнителни компоненти, които могат да показват голямо количество реклами или да правят пренасочвания.Ако предпочитате да премахнете Driver Update ръчно, в края на статията ще намерите подробно упътване как да го направите.

Вирусът Driver UpdateDriver Update е съмнително приложение, което може да инфилтрира компютъра безшумно в софтуерен пакет.

Кога е била инсталирана тази програма на компютъра ми?

Driver Update е подвеждащо приложение, което може да започне да Ви показва фалшиви съобщения за ъпдейти и други реклами от нищото. Имайте предвид, че тези съобщения и реклами са предизвикани от адуерна програма, която представлява потенциално нежелана програма. Обикновено подобни програми се разпространяват чрез пакетен софтуер, който е свързан с различни фриуери и шеруери.

За да бъдем по-точни, вирусът Driver Update може да проникне в системата Ви наред с други безплатни програми като мениджъри на свалянията, PDF редактори, плеъри и т.н. За да предотвратите подобни нещо, трябва да ги инсталирате много внимателно. Уверете се, че винаги избирате безплатни програми внимателно и ги инсталирате само след като сте прочели споразумението за ползване и полицата за поверителност.

В допълнение трябва да изберете Подробна или Ръчна инсталация по възможност, защото това Ви позволява да следите целия процес и да отмаркирате полетата с допълнителни сваляния. Ако вече сте забелязали, че всичките Ви браузъри Ви показват съмнителни съобщения и реклами, не трябва да чакате повече, а да поправите компютъра си без да се бавите.

Упътвания за премахването на Driver Update

Driver Update може да предизвика инфилтрацията на различни потенциално нежелани програми. Затова трябва да го премахнете възможно най-скоро, след като забележите реклами или неочаквани резултати от сканиране. Колкото по-дълго е на компютъра Ви, толкова повече проблеми може да Ви навлече.

Например браузърът Ви може да се препълни с рекламно съдържание и може да бъдете излъгани да кликнете на зловредна реклама. За нещастие това може да доведе до малуерна атака. Затова не се колебайте и изберете най-удобната за Вас опция за премахването на Driver Update. Първият метод намира и елиминира програмата сам. Инструкциите по-долу ще Ви напътстват по време на процеса.

Имайте предвид, че трябва да внимавате за други съмнителни приложения, които може да са били инсталирани без знанието Ви. Ако тези упътвания изглеждат сложни можете да премахнете Driver Update автоматично. Това е бързо и просто решение за почистването на компютъра Ви от вируси.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Driver Update вируси

Премахване на Driver Update от Windows системи

Следвайте инструкциите, за да премахнете Driver Update от компютъра си изцяло. Също така проверете дали на компютъра Ви не са били инсталирани други потенциално нежелани програми.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Driver Update и свързани програми
  Тук потърсете Driver Update или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Driver Update от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Driver Update или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахнете вируса Driver Update от Microsoft Edge

След хайджак от Driver Update трябва да поправите Microsoft Edge, за да може браузърът да функционира нормално отново.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Driver Update трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Driver Update от Mozilla Firefox (FF)

От списъкът с екстензии деинсталирайте всички съмнителни такива. Тази потенциално нежелана програма може да е инсталирала съмнителни инструменти в Mozilla Firefox без знанието Ви.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Driver Update и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Driver Update. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Driver Update от Google Chrome

За да се отървете от рекламите на Driver Update и други нежелани активности, трябва да премахнете всички съмнителни приставки в Google Chrome.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Driver Update и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Driver Update. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Driver Update от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Driver Update или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Driver Update. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Driver Update и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици