Степен на сериозност:  
  (9/100)

Премахни Search.myquickconverter.com вирус (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

Какво представлява My Quick Converter и защо трябва да избягвате тази съмнителна търсачка

Пример за търсачката Search.myquickconverter.com

Search.myquickconverter.com е браузър-похитител, който се представя за легитимна търсачка. Тази потенциално нежелана програма (PUP) е разработена от Polarity Technologies Ltd и може да похищава Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari и други популярни търсачки.

Обикновено това приложение се разпространява в пакет с програмата My Quick Converter. И все пак, може да попадне в системата с помощта и на друг безплатен софтуер. След инсталацията може да модифицира регистрите на Windows, преките пътища на браузъра и да причини други нежелани промени, като:

 • Да зададе myquickconverter.com или search.myquickconverter.com за търсачка по подразбиране или/и начална страница;
 • Да блокира достъпа на потребителите до други търсачки от началната страница на браузъра;
 • Да пренасочва към съмнителни уеб страници;
 • Да предоставя голямо количество онлайн реклами;
 • Да проследява лична и не-лична информация.

Ако потърсите онлайн рецензии за My Quick Converter, може да откриете, че потребителите се оплакват от всички по-горе описани проблеми. Освен това, потребителите съобщават, че и премахването на похитителя също е проблем. В действителност изследванията показват, че тази потенциално нежелана програма е така проектирана, че да прави системни промени или да инсталира помощни елементи в браузъра, които да я предпазят от деинсталиране и да я задържат по-дълго в засегнатото устройство.  

След похищението, потребителите ще открият, че за тяхна начална страница е зададена myquickconverter. Въпреки че това е изненадващо, търсачка изглежда надеждна и безопасна за използване. Има бърз достъп до Amazon, Gmail, Yahoo, Facebook и уеб страници, които позволяват конвертирането на Word или PDF файлове. И все пак, ако не се интересувате от това и искате да се отървете от този инструмент, може да се сблъскате с някои проблеми.

Ако мислите, че е достатъчно да премахнете my quick converter от настройките на засегнатия браузър, грешите. След като изтриете неговия URL адрес, той ще се появи отново след като рестартирате компютъра си. За да премахнете напълно похитителя, трябва да проверите цялата система и да потърсите съмнителни записи, които може да са били инсталирани.  

Трябва да деинсталирате my quick converter веднага след като се появи в браузъра ви. Ако го оставите, той може да ви доведе редица проблеми свързани със сърфирането и може да изложи поверителността и сигурността на компютъра ви на опасност. Както по-рано споменахме, похитителят може да показва търговско съдържание, за да печели от онлайн рекламата. 

Въпреки че така нареченият вирус Search.myquickconverter.com пренасочва търсенията към Yahoo, не е добра идея да се доверявате на този инструмент. Той може да показва натрапващи се и подвеждащи онлайн реклами, които могат да ви подведат до потенциално опасни уеб страници.

Проблемът е, че разработчиците не обръщат внимание на съдържанието, което промотират и какви заплахи могат да се крият зад целевата страница. Затова лесно може да свършите на сайтове, които са създадени за разпространение на зловреден софтуер или за придобиване на чувствителна информация. Ето защо, трябва да се отървете от my quick converter, за да не станете евентуална жертва на кибер престъпление.

За бързо и лесно премахване на Search.myquickconverter.com ви препоръчваме да използвате професионална програма против зловреден софтуер като ReimageIntego. Тя ще ви помогне да откриете съмнителните компоненти в системата и да ги изтриете от там за няколко минути. В противен случай може да ви отнеме много време да направите това ръчно. 

Изображение на вируса Search.myquickconverter.comSearch.myquickconverter.com пренасочва резултатите от търсенето към Yahoo и проследява информацията за потребителите

Проблеми с проследяването и споделянето на информацията

Декларацията за поверителност разкрива, че Search.myquickconverter.com събира лична и не-лична информация. Затова може да проследява IP адреси, технически данни за браузъра и операционната ви система, история на търсене и навици, имейл, домашен адрес и др. Няма нужда да казваме, че събирането на тази информация може да доведе до проблеми с поверителността.  

Което е по-лошо, събраната информация може да бъде споделяна с трети лица, партньори и рекламни мрежи. Обикновено тази информация е необходима за създаването и показването на целеви реклами. И все пак, ако събраната информация попадне в ръцете на престъпници, може да станете жертва както на онлайн, така и на реално престъпление. 

Няма нужда да казваме, че проблемите свързани с онлайн поверителността са една от основните причини, поради които трябва да изтриете тази кибер заплаха от компютъра си. Както по-рано споменахме, може да го направите с помощта на програма за сигурност. Ако не искате да използвате допълнителен софтуер, в края на статията ще намерите инструкции как сами да изтриете my quick converter.

Стратегията за групиране (бандлинг) помага за разпространението на вируса и похищението на уеб браузъри тихомълком.

Вече споменахме, че браузър-похитителят обикновено се разпространява чрез програмата My Quick Converter. След като инсталирате тази програма, на началната ви страница и търсачката по подразбиране автоматично се задава непознат домейн.

Това потенциално нежелано приложение може да се разпространява и с помощта на безплатен софтуер и шеъруер. Може да бъде добавено като “допълнителен компонент за изтегляне” и да се промъкне незабелязано в системата, ако изберете неподходящи инсталационни настройки. Никога не инсталирайте програми с Бързи/Базови настройки, защото те не показват софтуера на трети лица, а обикновено го инсталират по подразбиране. 

За да избегнете нахлуването на потенциално нежелани програми в системата, трябва да избирате Разширени/Потребителски настройки и да махате всички предварително поставени отметки на записи и съгласия да направите непознат инструмент за търсене търсачка по подразбиране.  

И все пак, ако направите грешка и началната ви страница е вече похитена, не се колебайте, а премахнете вируса Search.myquickconverter.com. Представили сме всички възможни заплахи, които може да се появяват, ако не предприемете никакви мерки и не се погрижите за кибер инфекцията. 

Как да се отървем от my quick converter

Най-накрая стигаме до най-важната част на статията, в която ще обясним как да премахнете my quick converter. Тази потенциално нежелана програма е досадна и може да се окаже малко трудна за деинсталиране. И все пак, можем да ви гарантираме, че с подходящи инструменти и търпение всичко е възможно. 

Премахването на Search.myquickconverter.com може да се извърши ръчно или автоматично. И двата метода са ефикасни, но автоматичният вариант е по-лесен и по-бърз. Всичко, което трябва да направите, е да сканирате компютъра с надеждна програма против зловреден софтуер и да я оставите да изтрие всички компоненти свързани с похитителя. 

Ръчното премахване изисква да откриете браузър похитителя и да го изтриете заедно с всичките му компоненти от компютъра и уеб браузърите. Дадените по-долу инструкции ще ви помогнат да премахнете напълно Search.myquickconverter.com. Но трябва да ги спазвате внимателно.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Search.myquickconverter.com вируси:

Премахване на Search.myquickconverter.com от Windows системи

Вирусът Search.myquickconverter.com може да е попаднал в системата като неизвестна програма. Затова проверете списъка с програмите си и деинсталирайте всички съмнителни записи от там. Потърсете My Quick Converter и други програми с издател Polarity Technologies.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Search.myquickconverter.com и свързани програми
  Тук потърсете Search.myquickconverter.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Search.myquickconverter.com от преките пътища на Search.myquickconverter.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Search.myquickconverter.com от Mac OS X система

Долните инструкции ще ви помогнат да изтриете от устройството си съмнителните приложения, които може да са отговорни за похищението на браузъра ви.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Search.myquickconverter.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Search.myquickconverter.com от Internet Explorer (IE)

Следвайте долните стъпки, за да премахнете записите свързани с браузър-похитителя от Internet Explorer.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Search.myquickconverter.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Search.myquickconverter.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Search.myquickconverter.com от Microsoft Edge

След похищението на Search.myquickconverter.com, трябва да премахнете съмнителните разширения и да нулирате Microsoft Edge. Долните инструкции ще ви покажат как.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Search.myquickconverter.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Search.myquickconverter.com от Mozilla Firefox (FF)

От списъка с разширения на Firefox трябва да премахнете My Quick Converter и други съмнителни записи. След като направите това, нулирайте браузъра, за да изтриете проследяващите бисквитки.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Search.myquickconverter.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Search.myquickconverter.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Search.myquickconverter.com от Google Chrome

Похитителят може да е попаднал в системата като разширение за браузър. Затова трябва да се уверите, че в Google Chrome не са се инсталирали никакви съмнителни приложения. Потърсете разширения или плъгини, разработени от Polarity Technologies.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Search.myquickconverter.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Search.myquickconverter.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Search.myquickconverter.com от Safari

За да премахнете напълно вируса, трябва да премахнете всички съмнителни разширения от Safari и да го нулирате.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Search.myquickconverter.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Search.myquickconverter.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Search.myquickconverter.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-search-myquickconverter-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Search.myquickconverter.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *