Премахни Splintersearch.com вирус (Упътване за премахване на вирус)

Упътване за премахване на Splintersearch.com вируси

Какво е Вирусът Splintersearch.com?

Можем ли да се доверим на търсачката Splintersearch.com?

Вирусът Splintersearch.com е потенциално нежелана програма (PUP), която се характеризира като браузър-похитител. Съдейки по външния вид, браузър-похитителят изглежда като легитимна и безопасна търсачка, но все пак действителността е съвсем различна. Под невинно изглеждащия дизайн се крие съмнителна търсачка, на която не е добре да се доверяваме. Браузър-похитителят Splintersearch.com може да променя резултатите от търсенето и да скрива полезните линкове. Наистина това не е съвсем легална дейност, но създателите не играят честно. Някои от органичните връзки могат да бъдат заменени от спонсорирано съдържание, защото тези уеб страници имат нужда от повече трафик и се опитват да достигнат по-висок ранк в Google. В общи линии авторите се опитват да подведат потребителите, че предоставените линкове са уместни и не се интересуват от тяхното разочарование след отварянето на такъв резултат. Всяко кликване и посещение струва определена сума и това е единственото, от което се интересуват. Колкото повече кликове, толкова по-добре! Затова може да се сблъскате с нежелани пренасочвания и досадни изскачащи прозорци, които покриват статията, която четете. За съжаление раздразнението, което ще изпитате не е голям проблем в сравнение с факта, че цялото това съдържание може да ви доведе до злонамерени места в мрежата. Специалистите по компютърна сигурност са единодушни, че проблемите с пренасочването на Splintersearch.com могат да свършат доста зле, например потребителите могат да попаднат на заразен или фишинг уеб сайт.

Преди да използвате нова програма, добре е да прочетете всички официални документи, предоставени от създателите и. Хвърлихме един поглед на Декларацията за поверителност на Splintersearch.com и открихме интересна информация, свързана със събирането и споделянето на информация. В този документ създателите разкриват, че събират нелична информация, като техническа информация за устройството (вид и версия на операционната система или браузъра), езикови предпочитания, история на търсене и навици, заявки за търсене и друга подобна информация. И все пак, ако се заразите с вируса Splintersearch.com, не ви препоръчваме да влизате в социални мрежи или други профили. Изглежда, че това приложение може да получи достъп и до част от информацията, която се споделя там. Ако не обичате да бъдете следени, вероятно сега обмисляте премахването на Splintersearch.com. И все пак, що се отнася до използването на събраната информация, тази дейност е необходима за предоставянето на по-добра услуга. Събраната информация може да бъде полезна на свързани трети лица, но създателите споделят тези данни само с надеждни и доверени партньори. Въпросът е – можем ли наистина да се доверим на създателите на този браузър-похитител? Не съвсем. Затова, премахнете вируса Splintersearch.com от компютъра като го сканирате с ReimageIntego.

Image of Splintersearch.com virus

Как се създателите разпространяват браузър-похитителя си?

Създателите на Splinter Search използват измамна маркетингова техника за разпространение на софтуер наречена бандлинг (“bundling”) Тази техника позволява да се добави браузър-похителя като допълнителен компонент към софтуерен пакет. Когато потребителите инсталират нова програма, те могат да инсталират и това приложение. Ако избирате Разширени/Потребителски инсталационни настройки, ще забележите списъка с предложените приложения или заявление, с което се съгласявате да направите Splintersearch.com ваша начална страница или браузър по подразбиране. Обаче, ако бързате да натискате бутона “Next”/”Напред” и не обръщате достатъчно внимание, може случайно да разрешите и инсталирането на потенциално нежелана програма и да и позволите да прави промени на компютъра ви. Също така, похищението на Splintersearch.com може да се случи и когато инсталирате нови програми като използвате Стандартни или Базови настройки. Тези режими не разкриват допълнителните записи и инсталират всички приложения по подразбиране. Поради тази причина, не може да разчитате на този тип настройки.

Как да се отървем от вируса Splintersearch.com

Препоръчваме ви да оставите премахването на Splintersearch.com на професионалните инструменти за премахване на зловреден софтуер. Изберете предпочитана от вас програма от списъка по-долу и направете пълно системно сканиране. Не забравяйте да актуализирате програмата преди това! И все пак някои компютърни потребители не желаят да използват допълнителни инструменти за отстраняването на бразуър-похитителя. Уважаваме вашия избор и можем да ви помогнем и с това. Ще намерите инструкции за ръчно премахване в края на статията. Те ще ви помогнат да премахнете Splintersearch.com от системата.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Splintersearch.com вируси

Премахване на Splintersearch.com от Windows системи

След похищението на Splintersearch.com, ще трябва да премахнете браузър-похитителя, програмата, която е отговорна за неговото проникване в системата.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Splintersearch.com и свързани програми
  Тук потърсете Splintersearch.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Splintersearch.com от Mac OS X система

Ако е заразена операционната ви система Mac, следвайте тези инструкции, за да премахнете браузър-похитителя.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Splintersearch.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахнете вируса Splintersearch.com от Microsoft Edge

Ако този досаден похитител превземе Microsoft Edge, тези инструкции ще ви помогнат да го оправите,

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Splintersearch.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Splintersearch.com от Mozilla Firefox (FF)

Деинсталирайте всички съмнителни разширения и премахнете вируса Splintersearch.com, като следвате това ръководство.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Splintersearch.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Splintersearch.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Splintersearch.com от Google Chrome

След похищението може да забележите непознати разширения, които да са отговорни за ново похищение или да шпионират сърфирането ви в интернет. Премахнете ги, както е показано по-долу.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Splintersearch.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Splintersearch.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Splintersearch.com от Safari

Следвайте тези стъпки и оправете вашия Safari браузър след похищение на Splintersearch.com.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Splintersearch.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Splintersearch.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Splintersearch.com и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици