Премахни Web-start.org вирус (2021 актуализация)

Упътване за премахване на Web-start.org вируси

Какво е Вирусът Web-start.org?

Да използваме ли търсачката Web-start.org?

Първоначално, вирусът Web-start.org крие присъствието си и единственият знак, че той може да е в системата е нова заглавна страница, която се появява като стартова страница всеки път, когато жертвата пусне браузъра си. В действителност, тази програма не е нищо по-различно от браузър-похитител. Това означава, че “окупира” компютрите и бърника в настройките на браузъра без съгласието на потребителя. Освен това скоро ще започнете да бъдете обезпокоявани от натрапчиви реклами и пренасочвания към други уеб страници Затова трябва да побързате и да премахнете пренасочващия вирус Web-start.org. Той може да шпионира навиците ви за търсене в мрежата и да събира голямо количество лична информация, която по-късно може да бъде използвана с различни цели. Ако сте загрижени за кибер сигурността си, преминете към премахване на Web-start.org.

Този браузър похитител се смята, че е най-новият продукт на марката Plus network. Наскоро анализирахме друг свързан продукт – loadstart.com. Някои от преобладаващите свойства на тези потенциално нежелани програми са подобни URL адреси и идентични начални страници. Този похитител също предлага бърз достъп до Twitter, Facebook, Gmail, както и до сайтовете за пазаруване Amazon и Ebay. Също така, може да сканирате устройството си или да инсталирате плъгин за Skype направо от началната страница. Имайте предвид, че тези предимства, може да имат отрицателно въздействие не само върху компютъра ви, но и върху някои системни приложения. Въпреки че тази потенциално нежелана програма рекламира ReimageIntego като инструмент за сканиране, по-добре да се въздържате да го използвате чрез уеб страницата на този браузър похитител. Тези страници доста често предлагат инструменти за сканиране, но тяхната надеждност може да е под съмнение. Дори предложените продукти да са добре известни, рекламираните версии може да са разработени неизвестен издател. Тази вероятност може да доведе до повреден софтуер. И в двата случая добре е да се концентрирате в премахването на потенциално-нежеланата програма и да не ползвате повече услугите и.

The picture displaying Web-start.org

Също така, WebStart събира информация за сърфирането ви в интернет. С други думи той поддържа архив на посещаваните от вас домейни и честотата на сърфиране. IP адресите и географското местоположение също стават известни на създателите на тази потенциално нежелана програма. И все пак, за разлика от по-голямата част похитители, този инструмент за търсене държи личната ви информация. В следствие на това входящата ви пощенска кутия може да се препълни с различни персонализирани предложения. Както твърдят и авторите на тази потенциално нежелана програма, дори и личната ви информация може да бъде употребена за маркетингови и рекламни цели със съмнителни намерения. Малко са потребителите, които се наслаждават на факта, че личната им информация е злоупотребена от други лица. Също така, може да ви подразни и проблемът с пренасочването на Web-start.org. Докато търсите дадена уеб страница, може, не по ваше желание, да бъдете отведени до друг домейн за пазаруване. Това явление не се среща често при легитимните търсачки.

Методи на разпространение

Обикновено похитителят попада в компютъра на жертвата незабелязано. Той използва възможността да заразява компютри, когато потребителите преминават набързо през етапите на инсталация. В общи линии, подобни потенциално нежелани програми се “закачат” към безплатни приложения. Често срещано явление е да не се обръща много внимание на самия процес. В резултат на това потребителите пропускат да видят прикачените приложения, в които евентуално може да се крие похитителя. Ако искате да се предпазите от тази потенциално нежелана програма, имайте предвид тези съвети. На първо място, винаги избирайте Потребителски (“Custom”) или Разширени (“Advanced”) режими на инсталиране. Това действие ще ви разкрие избираемите програми, които са приавени към списъка ви с изтегляния. Махнете отметките на ненужните и продължете с инсталирането на желаното приложение. Обърнете внимание на факта, че с избирането на инсталационни настройки “По подразбиране” (“Default”) или “Стандартни” (“Standard”), вие автоматично се съгласявате с инсталирането на допълнителния софтуер. Не избирайте тези варианти!

Упътване за премахване на Web-start.org

Има два начина за отстраняване на похитителя. Ако искате да спестите време, то тогава за вас най-подходящо ще е автоматичното премахване на Web-start.org. Преди да сканирате устройството си с антишпионско приложение, първо проверете дали е обновено. В противен случай, то може да не успее да открие всички файлове, свързани с похитителя. Алтернативната възможност за премахване на вируса Web-start.org е да използвате упътването за ръчно премахване. И най-накрая – не забравяйте, че винаги може да допринесете за сигурността на компютъра ви, като много внимателно избирате програмите, които изтегляте.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Web-start.org вируси

Премахване на Web-start.org от Windows системи

Този похитител най-често се открива при операционна система Windows – нашият изследователски екип установи, че за разлика от други браузър похитители, този не само инсталира програми и добавя съмнителни добавки към браузъра на потребителя, но също така променя и техните преки пътища, за да стартира Web-start.org като начална страница. За пълно премахване от системата, трябва да направите следното:

 • На първо място, ще отбележим, че трябва да извършите това действие с прекия път на всеки един браузър. За пример ще използваме браузъра Google Chrome.
 • Ако на работния си плот имате пряк път към браузърите IE, Chrome, Firefox или друг интернет браузър, отидете върху иконата, кликнете с десния бутон на мишката върху нея и изберете Свойства (Properties).
 • След това отидете в полето Пряк път (Shortcut). Тук намерете полето Цел (Target).
 • Изтрийте всичко, което е написано след …application\chrome.exe”. Би трябвало да видите дълъг URL адрес, който започва с Web-start.org/….
 • Натиснете Приложи (Apply) и OK.
 • Следвайте дадените по-долу инструкции и премахнете всички съмнителни програми и браузър-разширения от браузъра си.

  1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
  2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
  3. Изтрийте Web-start.org и свързани програми
   Тук потърсете Web-start.org или други наскоро добавени подозрителни програми.
  4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

  Премахнете вируса Web-start.org от Microsoft Edge

  Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

  1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
  2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
  3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
  4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
  5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
  6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
  7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
  8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

  Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

  Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

  1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
  2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
  3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
  4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
  5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
  6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
   Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
   Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

  След като тези тъпки бъдат завършени, Web-start.org трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

  Премахване на Web-start.org от Mozilla Firefox (FF)

  1. Премахни опасни разширения
   Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
  2. Тук, изберете Web-start.org и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
  3. нулирай Mozilla Firefox
   Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
  4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Web-start.org. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

  Премахване на Web-start.org от Google Chrome

  1. Изтрийте зловредни приставки
   Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
  2. Тук, изберете Web-start.org и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
  3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
  4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
  5. нулирай Google Chrome
   Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
  6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
  7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Web-start.org. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

  Премахване на Web-start.org от Safari

  1. Премахни опасни разширения
   Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
  2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Web-start.org или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
  3. нулирай Safari
   Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
  4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Web-start.org. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Web-start.org и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици