Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни YourSites123.com вирус (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Основни факти за вируса Yoursites123.com:

YourSites123.com virus

Технически вирусът Yoursites123.com е браузърен хайджакър, който се разпространява като полезна търсачка. Твърди, че е готов да покаже на хората най-подходящите резултати от търсенето и че ще им помогне да подобрят сърфирането си. Въпреки това замисляли ли сте се защо има толкова потребители, които търсят как да премахнат Yoursites123.com? Ако сте един от тях трябва да знаете, че процесът по премахване е много по-сложен, отколкото изглежда. Вирусът Yoursites123.com може да се опита да се скрие от Вас или да използва браузърни обекти и компоненти за да предотврати изтриването му.

Друго нещо, за което трябва да Ви предупредим, е, че оставянето на Yoursites123.com (или Yoursites123) на Вашия компютър може да е опасно. Това е заради неговата способност да следи потребителите. В допълнение трябва да внимавате, защото може да Ви покаже променени резултати от търсения, които да Ви пренасочат към спонсорирани сайтове (потенциално зловредни).

В замяна на това разработчиците на тази програма получават приходи. Освен това трябва да внимавате с проблема с пренасочването на Yoursites123.com. Обикновено хората биват прекъснати от това след като са кликнали на някоя съмнителна реклама от този вирус, умно прикрита в резултатите от търсенето. Не може да сте сигурни, че което и да е от търсенията Ви води до легитимни сайтове, затова е силно препоръчително да ги избягвате.

За да обобщим, няма причина да използвате тази търсачка, защото се счита за потенциално нежелана програма и браузърен хайджакър. Yoursites123.com малуерът вече е включен в базите данни на различни антивирусни и програми за анти-спайуер и то не без причина!

Ако сте от онези потребители, които търсят за фрази като “eliminar yoursites123” или “usunąć yoursites123”, защото сте се мъчили с тази търсачка, трябва да знаете, че можете да премахнете прорамата и всичките й компоненти с помощта на надежден анти-спайуер. В този случай силно препоръчваме да използвате ReimageIntego за премахването на YourSites123.com, защото това е една от най-надеждните анти-спайуер програми, предлагани в Интернет днес.

YourSites123.com virusВирусът YourSites123.com

Защо не трябва да използвате тази търсачка:

Yoursites123 е добавен към потенциално нежелани програми заради следните проблеми, които предизвиква:

 • инфилтрира компютри без предварително да иска разрешение;
 • променя регистъра на Windows и други системни настройки;
 • променя всички браузъри като премахва използваната досега начална страница и търсачката по подразбиране;
 • използва съмнителни приставки за събиране на потребителска информация при сърфиране;
 • показва фалшиви резултати от търсенията, водещи до пренасочване към спонсорирани домейни;
 • забавя браузъра и използва различни техники за да предотврати премахването си.

Още повече, търсачката, която YourSites123.com промотира е много коварна. Независимо че изглежда като тази на Yahoo, тя може да не Ви достави правилни резултати. Всеки един резултат може да е малко променен, за да Ви пренасочи към спонсориран сайт.

Затова тези резултати могат да съдържат хиперлинкове, които да пренасочват потребителите към сайтове от трети лица, за да се увеличи популярността им. Внимавайте, защото тези пренасочвания могат да Ви отведат в потенциално опасни сайтове, които могат да включват заразени файлове за сваляне. Ако сте попаднали на съмнителен домейн, който Ви предлага ъпдейти за Java или Flash Player, трябва да го затворите незабавно.

Докато няма гаранция, че всеки от резултатите на YourSites123.com е опасен, трябва да избегнете всякакъв риск от други потенциално нежелани програми и дори малуер. Защо да използвате тази съмнителна търсачка, след като има десетки други, които са надеждни?

Ако сте били подведени да си свалите този браузърен хайджакър докато сте инсталирали друга програма, трябва да премахнете YourSites123.com от машината си. Както вече споменахме, препоръчваме да използвате опцията за автоматично премахване, защото тя може да Ви помогне да засечете и премахнете подобни програми без много усилия.

Как да предотвратите попадането на YourSites123.com в системата Ви?

YourSites123.com не може да бъде намерен онлайн и не може да бъде свален директно от официален сайт на програма. Това означава, че тази програма обикновено е част от други програми (обикновено безплатни) и бива инсталирана без знанието на потребителя.

Главният ключ към безопасен инсталационен процес на безплатен софтуер е да бъдете внимателни и да преглеждате всяка стъпка на инсталацията без да бързате. Трябва да избягвате да инсталирате програми с настройки „По подразбиране“ или „Стандартна инсталация“. Вместо това избирайте подробните настройки. След това трябва да отмаркирате съмнителни оферти за безплатен бонус софтуер.

Уверете се, че сте отмаркирали полета, които казват: „Съгласен съм да направя [име на сайта] моя търсачка по подразбиране“ или „Направи [име на сайта] моя главна страница“. Независимо колко безобидна изглежда, тази търсачка може единствено да направи бъркотия в компютъра Ви.

Както вече споменахме, вирусът YourSites123.com може да Ви следи, да Ви прекъсне с подвеждащи изскачащи реклами, да Ви пренасочи към опасни сайтове и да Ви навлече допълнителни проблеми. Ако този браузърен хайджакър вече се е появил в браузъра Ви, не трябва да чакате, а да го премахнете незабавно. За да намерите упътването за премахване на YourSites123.com, проверете по-долу.

Как да премахнете този браузърен хайджакър?

Вирусът YourSites123 е неприятно приложение, което вече е засегнало хиляди компютри. За съжаление някои от тях дори не знаят, че си имат работа с браузърен хайджакър. Срамота е, защото подобни потребители лесно могат да бъдат пренасочени към зловредни сайтове.

Освен това могат да разкрият личната им информация на непознати, защото браузърни обекти и подобни компоненти често се разпространяват в един пакет с висура YourSites123.com. След като тествахме тази търсачка на нашите компютри, можем да кажем, че никога не трябва да я държите на своя компютър, защото е очевидно, че не носи нищо позитивно за потребителите.

За щастие можем да Ви покажем как да деинсталирате YourSites123.com от системата си. За тази цел решихме да приготвим много информативни инструкции за премахване, включващи илюстрации и снимки, свързани с процеса по премахване. Проверете упътването по-долу и разберете как да премахнете YourSites123 ръчно.

Независимо колко атрактивна може да ви се вижда опцията за ръчно премахване, препоръчваме да помислите за автоматично премахване. Ето главните плюсове при използването на инструмент за премахването на YourSites123.com и елиминирането на този браузърен хайджакър от системата Ви.

 • Помага Ви да засечете и премахнете всички компоненти на YourSites123.com, включително неговите файлове (показани долу), въведения в регистъра и подобни компоненти.
 • Можете да го държите на компютъра си колкото искате и да използвате неговата опция за предпазване в реално време. Благодарение на тази функция ще можете да избегнете рансъмуер, троянци, адуер, браузърни хайджакъри и подобни малуери в бъдеще.
 • Този инструмент ще Ви помогне да увеличите скоростта на компютъра си, като поправя грешки в регистъра, премава ненужни файлове от харддрайва и други компоненти.

Ъпдейт за премаването на Yoursites123.com:

Ако имате проблеми при премахването на YourSites123.com трябва да проверите Hosts файла си. Можете да го направите с помощта на тези стъпки:

 1. Намерете „Старт“ и „R“ на клавиатурата си и ги задръжте, докато видите прозорец „Run“;
 2. Тук поставете този текст без кавички: „notepad %windir%/system32/Drivers/etc/hosts“;
 3. Изберете „OK“.
 4. Когато се отвори текстовият файл, проверете IP адресите под „localhost“. Ако намирате странни адреси, това означава, че сте хакнати. Трябва да редактирате .txt файла и да премахнете такива и подобни адреси, свързани с YourSites123 или подобни браузърни хайджакъри: 127.0.0.1 down.baidu2016.com; 127.0.0.1 123.sogou.com; 0.0.0.0 pubads.g.doubleclick.net, 0.0.0.0 securepubads.g.doubleclick.net и т.н.

Сега опитайте да сканирате компютъра си с някоя от програмите, дадени долу, и премахнете зловредни файлове от него. Уверете се, че използвате последните версии на тези програми, за да сте сигурни, че всяка една от тях има вируса Yoursites123.com в базата си данни. Ако не искате да използвате опция за автоматично премахване, следвайте упътванията долу.

Освен това е препоръчително да проверявате Windows Task manager за зловредни/съмнителни въведения. За да го отворите, изберете „Start“ -> „Start Task Manager“ и кликнете върху раздел „Processes“. Ако виждате зловреден процес, свързан с този браузърен хайджакър, натиснете дясно копче върху него и изберете „End the process“.

Ъпдейт 2: Как да премахнете Yoursites123 от Opera?

След като забелязахме, че Yoursites123.com може да хаква Opera, добавихме просто упътване, обясняващо как да рестартирате този браузър и да се отървете от хайджакъра:

Сменете началната си страница:

 1. Стартирайте Opera и цъкнета на „Menu“;
 2. Отидете на „Settings“ -> „Preferences“. Трябва да попаднете в раздела „General“;
 3. Премахнете Yoursites123.com от секцията „Home Page“ и въведете предишно използваната;
 4. Натиснете „OK“, за да запазите промените.

Ако искате изцяло да рестартирате Opera, следвайте тези стъпки

 1. Затворете Opera и отворете командния ред от Start менюто (Натиснете Start и „R“, за да отворите „Run“, след което въведете „cmd“)
 2. Копирайте следния ред без кавички: „del %AppData%\Opera\Opera\operaprefs.ini“. Тази команда рестартира Operaprefs.ini файла
 3. Затворете cmd и отворете Opera.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на YourSites123.com вируси:

Премахване на YourSites123.com от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте YourSites123.com и свързани програми
  Тук потърсете YourSites123.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете YourSites123.com от преките пътища на YourSites123.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на YourSites123.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за YourSites123.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на YourSites123.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за YourSites123.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на YourSites123.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса YourSites123.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, YourSites123.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на YourSites123.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете YourSites123.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на YourSites123.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на YourSites123.com от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете YourSites123.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на YourSites123.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на YourSites123.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за YourSites123.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от YourSites123.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на YourSites123.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-yoursites123-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

 1. Anka123 казва:
  April 8th, 2016 at 7:07 am

  След дни безуспешни опити най-накрая го премахнах. Използвах SpyHunter и тя го намери и премахна перманентно.

 2. aleksandar казва:
  April 8th, 2016 at 7:16 am

  Гениално. Yoursites123.com го няма вече

Вашето мнение за YourSites123.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *