Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Bing redirect вирус (актуализирано Jan 2021) - Jan 2021 актуализация

Пренасочващият вирус Bing – браузър-похитител, който може да засегне всеки един браузър

Пример за търсачката Bing

Пренасочващият вирус Bing е браузър-похитител, който тихомълком се промъква в системата чрез софтуерни пакети (бандлинг). Попаднал вътре, той може да прави системни промени и да сменя преките пътища на всеки браузър, който е инсталиран на устройството. Основната характеристика на тази потенциално нежелана програма – задава Bing като като търсачка и/или URL адрес на начална страница по подразбиране. 

Резюме
Име Пренасочващ вирус Bing 
Тип Браузър-похитител
Ниво на заплаха Средно. Похищава уеб браузъри и има за цел да контролира сесиите на сърфиране
Симптоми Пренасочване на търсенията към Bing, променени настройки на браузъра, невъзможност за смяна на търсачката по подразбиране
Метод на разпространение Софтуерен бандлинг
За да деинсталирате пренасочващия вирус Bing, инсталирайте ReimageIntego и направете пълно системно сканиране

Искаме да ви обърнем внимание, че Bing е легитимна търсачка. И все пак, хакерите използват името на този инструмент за търсене, за да скрият вируси и потенциално нежелани програми (PUP). В действителност, проблемът е сходен с Google пренасочващия вирус и Yahoo пренасочващия вирус, за които вече има информация на нашия сайт.

Ако се чудите защо вместо вашия Google Chrome виждате Bing, без да сте разрешили това, добре е да проверите компютъра си за “браузър похитители”. Подобни кибер заплахи обикновено се разпространяват като добавки за браузър, като допълнителни компоненти към безплатен софтуер и похищават най-различни уеб браузъри, включително IE, Mozilla Firefox, Google Chrome и др. 

Bing redirect virus distribution

Така нареченият вирус Bing променя настройките на браузъра и може да зададе Bing.com за начална страница, търсачка по подразбиране и нов раздел без да иска позволението ви. Освен това, може да модифицира част от системните настройки и да започне нежелани пренасочвания към напълно неуместни уеб страници .

Тази дейност е с цел повишаване на трафика към определени домейни и увеличаване на тяхната популярност. Ако вирусът успее да проникне в системата, той започва да показва и много онлайн реклами, банери и друго рекламно съдържание. За да се отървете от всички тези отрицателни ефекти, трябва да сканирате компютъра си с професионална програма против зловреден софтуер. Препоръчваме ви да премахнете вируса Bing като използвате ReimageIntego.

Примери за пренасочването на Bing

Както вече споменахме, има стотици въпроси на тема “Bing похити Google Search”. В действителност търсачката Bing няма нищо общо с този проблем. Тази търсачка се разпространява най-вече като допълнителен компонент към софтуер.

И все пак, може да инсталира различни помощни обекти, които пречат на потребителите да зададат предпочитаната от тях начална страница или търсачка. Тези приложения или разширения са предназначени да отхвърлят всички промени, направени от потребителя. Освен поемането на контрола над браузъра, вирусът може да проследява и навиците ви на сърфиране и да изпраща тези данни към отдалечен сървър. 

Този кибер паразит може да се интересува от историята ви на сърфиране, заявките ви за търсене, колко време прекарвате онлайн, реклами, върху които кликвате, IP адрес и др. Събраната информация е необходима за прилагането на поведенчески маркетингови стратегии. Затова може да виждате различни онлайн реклами, които се базират на интересите и търсенията, които сте правили. В някои случаи, събраната информация може да бъде споделяна с или продавана на трети лица или рекламни мрежи.  

Несъмнено тази дейност може да доведе до проблеми свързани с поверителността. Затова не бива да оставяте тази кибер заплаха в компютъра си. Премахнете вируса Bing веднага след като забележите, че системата ви е похитена. 

Екранна снимка на уеб страницата на BingВирусът Bing се опитва да се представи за оригиналната търсачка.

Версии на Bing вируса

Bing.vc. Тази фалшива търсачка се използва за генерирането на спонсорирани линкове и пренасочване на потребителите към съмнителни сайтове с помощта на тези линкове . Заслужава си да споменем, че този браузър-похитител е предназначен да промотира съмнителни инструменти като FixbrowserRedirect и други подобни.

Пренасочващият вирус Bing.vc

Освен това наличието на тази програма на компютъра може да повлияе негативно върху неговата работа, затова не е добре да игнорирате присъствието и. Вземете мерки колкото се може по-скоро! 

Вирусът Bing Search. Това е най-новата версия на пренасочващия вирус Bing. Ако забележите внезапната поява на уеб страницата Bing.com на компютъра си вместо обичайната търсачка или начална страница, това е знак, че трябва да помислите за сигурността на системата си и да потърсите браузър-похитител, който евентуално причинява този проблем.  

Вирусът Bing search

Както и по-голямата част браузър-похитители, той може да ви шпионира и да ви пренасочва към съмнителни уеб страници. При никакви обстоятелства не трябва да държите тази програма на компютъра си.

Защо търсачката ми продължава да се сменя на Bing

Ужасно дразнещо е да откриете, че не може да използвате предпочитаната от вас търсачка, която е сменена с напълно непозната за вас. И все пак, по-голяма част от потребителите не са наясно с факта, че те са отговорни за задаването на търсачката Bing като търсачка по подразбиране.

Bing се промотира както всяка една потенциално нежелана програма или браузър-похитител. Ако искате да го избегнете, трябва да знаете, че може да се появи във всеки един от браузърите ви, ако не наблюдавате инсталацията на безплатен софтуер, а непрекъснато натискате бутона “Next”, когато инсталирате програми като даунлоуд мениджъри, програми за PDF документи, софтуер за видео стрийминг и др.  

Инсталиране на Bing search

За да избегнете това, трябва да започнете да обръщате повече внимание на инсталацията на безплатен софтуер. Първо, добре е да прочетете какво е записано в Декларацията за поверителност и Лицензионното споразумение за крайния потребител. Освен това, уверете се, че сте избрали Потребителски или Разширени инсталационни настройки и махнете отметките от допълнителните компоненти, които могат да ви бъдат предложени за инсталиране.  

Добре е да махнете отметките от изречения като “Make Bing my start page/Направи Bing начална страница”, “I agree to make Bing.com my default search engine/Съгласен съм Bing да стане начална страница” и други подобни. В противен случай може да се окажете принудени да използвате тази търсачка за търсене в мрежата. Съветваме ви да не пренебрегвате това, защото може да се озовете в непознати уеб страници .

Как да се отървем от Bing на компютър с операционна система Mac

За да премахнете Bing от лентата за търсене на safari или друг браузър, инсталиран на компютър с операционна система Mac, разполагате с две възможности. Първата е да сканирате системата с надеждна програма против зловреден софтуер и да нулирате настройките на засегнатия уеб браузър. Тази опция е препоръчителна за потребителки с по-малко опит, които не са имали работа с подобни кибер заплахи. 

Вторият метод за премахване на вируса Bing изисква ръчното откриване и премахване на всичко компоненти, свързани с похитителя. Трябва да проверите списъка с приложения и да преместите в кошчето за боклук всички непознати записи. След като “изхвърлите боклука”, проверете уеб браузърите: деинсталирайте съмнителните добавки и нулирайте настройките на браузъра. В края на статията ще намерите подробни инструкции.  

Как да деинсталирам търсачката Bing от операционна система Windows

За да премахнете Bing от Chrome, Firefox, Internet Explorer или друг браузър за Windows 10, не е достатъчно просто да смените URL адреса в настройките на браузъра. Похитителят може да възстанови Bing като търсачка по подразбиране след рестартиране на системата. 

Премахването на пренасочващия вирус Bing от Windows изисква или да изтриете компонентите на похитителя ръчно, или да оставите надеждна антивирусна програма да свърши тази работа вместо вас. Екипът ни е подготвил ръководство за премахване в края на статията. Използвайте го, за да обследвате и почистите системата.  

И все пак, бихме ви препоръчали да се възползвате от софтуер за сигурност за по-лесното и по-бързо премахване на пренасочващия вирус Bing. Този метод изисква сканиране на устройството с актуализирана програма против зловреден софтуер и нулиране на настройките на всички браузъри, които са инсталирани на компютъра с операционна система Windows.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Bing redirect вируси:

Премахване на Bing redirect от Windows системи

Следвайте долните стъпки, за да изтриете вируса Bing от компютъра ръчно.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Bing redirect и свързани програми
  Тук потърсете Bing redirect или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Bing redirect от преките пътища на Bing redirect
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Bing redirect от Mac OS X система

За да премахнете Bing от операционна система Mac OS X, трябва да следвате даденото по-долу ръководство. Тези инструкции ще ви помогнат да откриете и премахнете всички съмнителни компоненти, които са използвани за инсталирането на похитителя на компютъра ви. Едва след това, ще може да смените търсачките на Mac.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Bing redirect или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Bing redirect от Internet Explorer (IE)

За да се отървете от проблема с пренасочването на Bing, трябва да премахнете съмнителните добавки от IE и нулирайте настройките на браузъра.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Bing redirect и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Bing redirect. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Bing redirect от Microsoft Edge

След похищението на Bing, трябва да оправите Microsoft Edge като следвате тези стъпки.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Bing redirect трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Bing redirect от Mozilla Firefox (FF)

За да оправите браузъра си, трябва да деинсталирате всички съмнителни добавки. След като го направите е добре да нулирате настройките на браузъра Mozilla Firefox. Обикновено доста помага изтриването на помощните обекти, проследяващи бисквитки и други записи свързани с вируса.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Bing redirect и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Bing redirect. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Bing redirect от Google Chrome

За да премахнете Bing от Chrome (разбира се, това е задължително само, ако браузърът ви е похитен от вируса), следвайте долните стъпки. Уверете се, че сте премахнали всички съмнителни добавки и разширения за браузър.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Bing redirect и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Bing redirect. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Bing redirect от Safari

За да премахнете Bing от уеб браузъра Safari, трябва да проверите наскоро инсталираните разширения. Премахнете всички, които ви изглеждат небезопасни. Препоръчваме ви също да нулирате настройките на браузъра, за да премахнете евентуални зловредни компоненти като BHO и други подобни.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Bing redirect или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Bing redirect, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Bing redirect. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-bing-redirect-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Bing redirect virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *