Степен на сериозност:  
  (98/100)

Премахни Gebdp3k7bolalnd4.onion вирус (Упътване за премахване) - Инструкции за премахване

от Джули Сплинтърс - - | Тип: Рансъмуер

Gebdp3k7bolalnd4.onion е поредният член на рансъмуер семейството Onion 

Вирусът Gebdp3k7bolalnd4.onion е открит като нова версия на печално известния рансъмуер Onion (известен още и като вирусът с файлово разширение .onion). След криптиране на файловете на потребителя с RSA алгоритъм, рансъмуерът отваря свой потребителски графичен интерфейс (GUI). Там жертвата може да си избере между две възможности – или да разгледа файловете, или да премине към следващата стъпка. След това тя получава инструкции да отиде на Tor уеб страница и да прехвърли посочената сума биткойни. Що се отнася до текущата версия, знае се, че зловредният софтуер добавя няколко различни файлови разширения: .onion._, .onion.to._ ext. js, и gebdp3k7bolalnd4.onion._. Интересно е, че настоящата версия не изисква използването на Tor – браузър, който ви дава възможност да сърфирате анонимно в мрежата. Въпреки предупрежденията на зловредния софтуер, дори не се замисляйте за плащането на откупа, а вместо това се заемете с премахването на Gebdp3k7bolalnd4.onion. За тази цел, може да използвате ReimageIntego или Malwarebytes.Изображение илюстриращо вируса Gebdp3k7bolalnd4.onion

След като приключи процеса по криптирането, зловредният софтуер отваря GUI и .html файл, в който съобщава на потребителя, че файловете са били криптирани. След това жертвите биват насърчавани да закупят специфичен декриптиращ софтуер — Gebdp3k7bolalnd4.onion Decrypter. Въпреки че се идентифицира и като Cry128, декриптерът създаден за първоначалната версия може и да не проработи. Обърнете внимание, че дори и да успее да дешифрира файловете ви, може да създаде допълнителни условия за бъдещо проникване на зловреден софтуер. Така че няма гаранция, че програмата ще функционира както трябва и че ще декриптира файловете напълно. По-късно на жертвите се предлага да посетят три уеб страници на .onion за да извършат плащането. Тъй като тези домейни гарантират анонимност, няма програмен код на уеб страницата, който да проследи извършителите. Интересното е, че жертвите не трябва да изтеглят и инсталират Tor браузър. Също така, всички криптирани файлове са с 36 байта по-големи от първоначалния размер. Тази особеност може да е един от ключовете за разработването на декритиращ ключ. Във всички случаи, обаче, не е препоръчително да се занимавате с този зловреден софтуер, а да премахнете Gebdp3k7bolalnd4.onion незабавно.

Методи на разпространение на малуера

Има три основни начина за заразяване с този зловреден софтуер. Измамниците предпочитат да маскират малуера като фалшива фактура, съобщение за връщане на данъци или недоставен имейл. По този начин едно необмислено действие може да доведе до заразяване със зловреден софтуер. Ако получите подобен имейл, игнорирайте го и сканирайте устройството си с програма за премахване на зловреден софтуер. Това също така ще ви е от полза и за защита от троянски коне, които пренасят похитителя Gebdp3k7bolalnd4.onion. Трябва винаги да сте внимателни, когато добавяте нови браузър разширения или разглеждате покани от Google Docs, получени от ваши приятели. Обърнете внимание, че изтеглянето на легитимно приложение не винаги намалява опасността от изтегляне на зловредна версия. Тъй като сайтът за разплащания все още функционира, можем да предположим, че малуерът все още е активен. Бъдете внимателни и оправете защитните си приложения. Моментна снимка на Gebdp3k7bolalnd4.onionGebdp3k7bolalnd4.onion създава впечатление, че е свързан с рансъмуер вирусите Onion и Cry128. По-задълбочени анализи ще потвърдят или отрекат това.

Премахване на Gebdp3k7bolalnd4.onion 

Най-бързият начин да се отървете от този зловреден софтуер е да стартирате защитно приложение против малуер. Премахването на Gebdp3k7bolalnd4.onion не би трябвало да отнеме много време. Ако рансъмуерът е направил промени във файловете на регистрите и компютърът се срине преди дори да сте отворили антишпионската програма или друг инструмент за сигурност, следвайте дадените по-долу инструкции. Едва ли ще успеете да премахнете сами вируса Gebdp3k7bolalnd4.onion, тъй като рансъмуерът се вкоренява в компютъра. Затова автоматичният метод е по-добър вариант.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Gebdp3k7bolalnd4.onion вируси:

Премахнете Gebdp3k7bolalnd4.onion, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Gebdp3k7bolalnd4.onion

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Gebdp3k7bolalnd4.onion.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Gebdp3k7bolalnd4.onion, използвайки System Restore

Системното възстановяване (System Restore) може да послужи да си възвърнете достъпа до компютъра. Обърнете внимание, че с този метод файловете не могат да бъдат декриптирани, а само ви позволява да стартирате определени функции на Windows. След това трябва да може да изкорените рансъмуера Gebdp3k7bolalnd4.onion.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Gebdp3k7bolalnd4.onion. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на Gebdp3k7bolalnd4.onion е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Gebdp3k7bolalnd4.onion от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Gebdp3k7bolalnd4.onion, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Заслужава ли си да използвате Data Recovery Pro?

Може да успеете да възстановите някои файлове и изтрити имейл съобщения. Обаче само официалният декриптер може да ви даде 100% гаранция за възстановяване на информацията.

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Gebdp3k7bolalnd4.onion;
 • Възстановете ги.

Използване на ShadowExplorer

Той използва моментните снимки на томове за възстановяване на информацията. Нищо не пречи да опитате.

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

Gebdp3k7bolalnd4.onion Decrypter

Избягвайте да инсталирате декриптерът рекламиран от хакерите. Опитайте да декриптирате файловете с Cry128 Decrypter.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Gebdp3k7bolalnd4.onion и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-gebdp3k7bolalnd4-onion-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Gebdp3k7bolalnd4.onion ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *