Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете Wonderlandads (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

Трябва ли да се притеснявате от вируса wonderlandads?

В общи линии, вирусът wonderlandads може да се появи във всеки един компютър. Установено е, че той атакува както устройства ползващи Android, така и компютри. Тази потенциално нежелана програма може да бъде открита и при операционна система Mac. Може би се чудите защо тази програма се счита за злонамерена. Тъй като тя спада към категорията на адуера, тя има склонност да генерира досадни реклами от типа плащане за клик (pay-per-click). Освен това тази потенциално-нежелана програма може да ви отведе към злонамерени уеб страници. Ако не искате компютъра ви да бъде заразен с различни вируси и зловреден софтуер, то тогава е време да започнете с премахването на wonderlandads.

Може дори да не подозирате, че този адуер се е настанил в компютъра ви, докато не забележите, че браузърът ви редовно е заливан от купища реклами. Тези търговски предложения имат склонност да се появяват във всяка една уеб страница – била тя информационна или развлекателна. Адуерът Wonderlandads се опитва да ви подведе към несигурни домейни. Доста често, тези уеб страници имат рекламен характер, но също така може да се озовете и в страница с порнографско съдържание. Освен обезпокоително съдържание, също може да забележите и мигащи хипер връзки, които ви подканват да изгледате определен видео материал. Имайте предвид, че подобни предложения могат да помогнат на вирусите да похитят компютъра ви. Също така, тези хипервръзки (линкове) може да съдържат скрити троянски коне, които могат да разрушат файловете на регистрите ви и да откраднат лична информация. Ето затова пренасочването на wonderlandads може да е по-опустушително, отколкото си мислите.

The picture showing wonderlandads virus

Наблюдава се, че тази потенциално нежелана програма също така има за цел и устройства, ползващи операционна система Android. Затова, добре е да се нащрек, тъй като мобилният ви телефон или таблет също може да са в опасност. Когато потенциално нежеланата програма се настани в устройството ви, вие веднага се сблъсквате с проблема с рекламите. Ако предпочитате да пазарувате онлайн, не забравяйте, че тези търговски предложения се генерират с цел да донесат доходи на собствениците. След като отворете такава оферта, измамниците получават приход в зависимост от броя на кликванията. Следователно, тяхната цел е колкото се може повече потребители да кликват върху рекламите на wonderlandads.com. Може да си представите какви доходи получават докато потребителите си причиняват неудобство заради тези изскачащи реклами. Също така, трябва да имате предвид, че този адуер може да привлече други нежелани програми в системата ви, които не се нуждаят от позволението ви да бъдат инсталирани. В резултат на това, операционната система се бори да поддържа високоскоростни процеси. Също така, никога не знаете дали инсталираните програми са само от адуерен тип. Те може да съдържат и зловреден софтуер. Затова, особено важно е да премахнете wonderlandads колкото се може по-скоро. Може да инсталирате ReimageIntego за тази цел.

Кога вирусът Wonderlandads е заразил компютъра ми?

Измамниците разработват ефективна стратегия за разпространение на “продуктите” си. IT специалистите са нарекли тази техника “бандлинг” – групиране. Основният принцип се базира на прикрепяне на адуера wonderlandads към популярен безплатен софтуер. При инсталирането му, малка част от потребителите забелязват добавките. Те набързо натискат бутона “Инсталирай” и по този начин потенциално-нежеланата програма навлиза в компютъра. Тя похищава компютъра ви по същия начин. Важно е и да обръщате внимание и при инсталирането на нов софтуер. Вместо да избирате “Базови” инсталационни настройки, избирайте “Разширени”. Имайте предвид, че някои измамници прикачват потенциално нежелани програми и при “Разширени” настройки също, така че трябва да сте нащрек. Най-накрая, търсете за всякакъв неуместен софтуер, който е предварително отбелязан и махнете отметката от него. Тези стъпки ще ви предпазят от похищение на wonderlandads за в бъдеще.

Как може да премахнем Wonderlandads?

За щастие, този тъп сравнително не много опасен зловреден софтуер е заразил компютъра ви. Неговото премахване не е толкова трудна задача. Първо, може де опитате да премахнете вируса ръчно. Имайте предвид, че ако предпочетете ръчно премахване, трябва да сте много внимателни и прецизни. Ако не искате да се занимавате отново с адуер, трябва да премахнете всички свързани с него програми и файлове напълно. Ето защо, автоматичното премахване може да изглежда по-подходящо решение. След като инсталирате антишпионска програма, тя започва да сканира системата ви за потенциално зловредни файлове. Тя е подходяща за изтриване на адуер, браузър-похитители, троянски коне и рансъмуер вируси. Затова, тя може да бъде доста полезен инструмент. Не забравяйте да я обновявате редовно, за да разполагате със защита в реално време. Най-накрая, бихме искали да ви посъветваме да сте по-внимателни, когато посещавате непознати уеб страници и да четете инструкциите, когато инсталирате нова програма.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Wonderlandads:

Премахване на Wonderlandads от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Wonderlandads и свързани програми
  Тук потърсете Wonderlandads или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Wonderlandads от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Wonderlandads или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Wonderlandads от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Wonderlandads и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Wonderlandads. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Wonderlandads от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Wonderlandads трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Wonderlandads от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Wonderlandads и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Wonderlandads. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Wonderlandads от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Wonderlandads и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Wonderlandads. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Wonderlandads от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Wonderlandads или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Wonderlandads. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-wonderlandads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Wonderlandads

Your email address will not be published. Required fields are marked *