Премахнете Hohosearch.com (Упътване за премахване) - актуализирано Mar 2021

от Ъгниъс Кигуолис - -   hoho search | Тип: Браузърни хайджакъри

Упътване за премахване на Hohosearch.com

Какво е Hohosearch.com?

Какво прави вирусът Hohosearch.com?

Hohosearch.com е адресът на сайт, който се предполага че предоставя безопасна и полезна търсачка. Въпреки това по-често потребителите го класифицират като вирусът Hoho Search. Въпреки че това не е най-правилното определение на тази програма, тя притежава някои функции, които са присъщи на вирусите. Подозрителният енджин на Hoho search може да стане начална страница и търсачка по подразбиране в браузъра Ви, ако инсталирате този хайджакър на компютъра си. Не е задължително това да става с Вашето знание и позволение, така че не се изненадвайте, ако изведнъж видите този сайт в браузъра си, въпреки че не помните да сте го инсталирали. В тази статия ще предоставим информация за хайджакъра Hohosearch.com и ще Ви инструктираме как да го премахнете от браузъра и компютъра си. Ако вече знаете как функционира вируса и просто искате да се отървете от него по-бързо, е хубаво да се сдобиете с надежден инструмент за борба с вируси, като например ReimageIntego и да сканирате системата си. Останалото ще бъде направено автоматично.

Hohosearch.com virus

Както споменахме по-горе, говорим за приложение тип браузърен хайджакър, което попада в групата на потенциално нежелани програми. Тази зловредна програма се опитва да излъже потребителите да използват фалшивата търсачка, която предоставя, и след това пренасочва жертвата към предопределени сайтове. С други думи, пренасочващият вирус Hohosearch.com се опитва да се представи за безопасна търсачка, докато единствената ѝ цел е да принуди жертвите да посетят уеб сайтовете на своите партньори. Потребителите, които вече са пробрали тази търсачка, са изключително разочаровани и търсят упътвания за премахване на Hohosearch, както и инструменти за деинсталирането му. Те съобщават, че тази търсачка предоставя обикновено изглеждащи резултати от търсенето, които всъщност са подправени. Веднъж щом бъдат кликнати те водят до редица съмнителни сайтове. Този „бъг“ цели да промотира нкои уебсайтове, като им докарва уеб трафик. Предполагаме, че всичко това се прави с цел печалба от плащане на клик (pay-per-click) от свързани сайтове. За нещастие няма как да знаете дали няма да попаднете на някой опасен и дори зловреден сайт след пренасочване от Hohosearch.com. Затова Ви препоръчваме да не разчитате на тази търсачка. Нашето мнение е, че е по-добре да се доверите на добре познати и достоверни уеб търсачки, като например Googl или Bing.

Още повече, това не е единствения проблем, с който ще се сблъскате, ако браузърният хайджакър се внедри в системата Ви. Също така може да бъдете жертва на изключително агресивни и досадни изскачащи реклами, банери и други видове уеб реклами. Тези реклами от Hohosearch са също толкова ненадеждни, колкото и самата търсачка. Също така не препоръчваме да кликвате на тези реклами и да сканирате компютъра си с мощен анти-спайуер, за да асечете всички програми и файлове, свързани с Hohosearch.com. Препоръчваме да използвате анти-спайуера ReimageIntego – в момента един от най-добрите инструменти за премахване на спайуер и малуер на пазара. Трябва да Ви предупредим, че ако не побързате с премахването на Hohosearch.com, нещата само ще се влошат. Вирусът започва да събира информация за браузването Ви, характеристики на устройството, IP адрес и т.н. Няма начин да знаете за какви цели може да се използва тази информация по-късно.

Как тази търсачка хайджаква компютри?

Разработчиците на тази търсачка не са много изобретателни, когато става дума за разпространение. В повечето случаи те разчитат на добре познатата техника, наречена пакетен софтуер. Това значи, че можете да забележите Hohosearch.com на компютъра си след като сте инсталирали невнимателно друг фриуер или шеруер от нета. Често малуерът Hohosearch се разпространява заедно с ненадеждни програми като мениджъри за свалянията, PDF creators, конвертери за файлови формати и т.н. Въпреки всичките усилия да проникне в компютъра незабелязано, този паразит може да бъде спрян сравнително лесно. Всичко, което трябва да направите, за да се защитите от допълнителни програми без Ваше позволение, е да ползвате Подробна/Ръчна инсталация, когато инсталирате нов софтуер. Ако сте свалили софтуерен пакет, тези настройки се показват и Ви позволяват да премахнете компонентите, които не желаете да инсталирате. Разбира се, предприемането на някои допълнителни стъпки, за да ибегнете вируса, винаги са препоръчителни. Можете да снабдите системата си с мощен файъруол и редовно да обновявате системата, за да елиминирате всякакви слаби места в операционната си система. Колкото повече слоеве за сигурност поставяте на устройството си, толкова по-малък е шансът за инфилтрация от Hoho Search.

Въпреки това, ако компютърът Ви вече е инфектиран с този вирус, трябва да го елиминирате без да се бавите. Ако не знаете как да изтриете Hohosearch.com, не губете време в опити без никаква помощ. Изследователи на 2-Spyware са разучили вируса и са подготвили подробно упътване стъпка по стъпка специално за Вас. Намерете го на страница 2.

Как да премахнете браузърният хайджакър Hohosearch.com от компютъра си?

Ясно е, че никой не иска да има проблеми при браузване в Интернет. Затова няма причина да държим вируса Hohosearch.com инсталиран в системата си. Можете да спрете досадните пренасочвания, реклами и да възстановите скоростта на системата си само чрез изтриването на този софтуер от компютъра. Звучи Ви като много работа? Е, може да не е толкова трудно, колкото изглежда. Има два главни метода за премахване, от които да избирате:

 1. Метод с ръчно премахвне;
 2. Метод с автоматично премахване.

Можете да следвате упътването за ръчно премахване на Hohosearch.com, предоставено по-долу и да елиминирате този браузърен паразит сами. Трябва да имате предвид, че Hohosearch.com може да не е единственият вирус който се помещава в компютъра Ви. По време на престоят на този хайджакър, компютърът Ви може да е бил предразположен към различни рискове и лесно да бъде инфектиран с малуер. Затова един прост Hohosearch фикс няма да може да гарантира, че компютърът Ви е изцяло изчистен от потенциални заплахи. Ако искате да инспектирате системата си подробно, трябва да го направите с помощта на анти-спайуер. Само се уверете, че използвате надежден и известен такъв. Можете да използвате някой от инструментите за премахване на малуер, които препоръчваме:

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Hohosearch.com

Премахване на Hohosearch.com от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Hohosearch.com и свързани програми
  Тук потърсете Hohosearch.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Hohosearch.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Hohosearch.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Hohosearch.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Hohosearch.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Hohosearch.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Hohosearch.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Hohosearch.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Hohosearch.com от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Hohosearch.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Hohosearch.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Hohosearch.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Hohosearch.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Hohosearch.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Hohosearch.com и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици