Степен на сериозност:  
  (55/100)

JSMiner-C. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

JS:Miner-c е нов копач на Monero крипто валута, който се подвизава в кибер пространството

The image of JSMiner-C detection

JS:Miner-c е термин, който се използва от антивирусните програми за обозначаване на опасен Троянски кон. Целта на тази зловредна програма е да пренасочва компютърните потребители към уеб страници с фалшив скрипт за копаене на Monero крипто валута и да генерира нелегални приходи за своите създатели. Специалистите оприличават тази инфекция на Minergate вируса, тъй като и двете не само повреждат компютърните системи, но могат да довлекат и други кибер заплахи.  

Наименование JS:Miner-C
Известен още и като JSMiner-C; JS:Miner-C [Trj]; JS/Miner.C
Тип Троянски кон
Основни дейности Копаене на Monero и други видове крипто валута
Симптоми Забавяния и сривове в системата
Разпространение Разпространява се под прикритието на легитимен софтуер в P2P сайтове или в пакет с програми на трети лица
Премахване Може да се отървете от JS:Miner-c и подобни копачи на крипто валута с помощта на Reimage

Ако се чудите какво е JS:Miner-c, това е само име, използвано от антивирусните програми за предупреждение на потребителите. В момента може да получите подобно предупреждение от Avast. Терминът се отнася за зловреден софтуер за копаене на крипто валута, който пренасочва потребителите към заразени уеб страници, които злоупотребяват с легитимния скрипт на Coinhive — Monero JavaScript копачът. Съгласно условията за ползван на Coinhive, авторите на сайта ТРЯБВА да предупреждават потребителите си за копаенето на крипто валута. И все пак, повече от очевидно е, че хакерите едва ли ще го направят.  

Имайте предвид, че JS:Miner-c никога няма да ви допусне до надеждни сайтове. Всъщност, той не само използва мощностите на компютъра ви, за да копае крипто валута, но може и да зарази системата ви с някоя от следните потенциално нежелани програми (PUP):

 • Браузър-похитители;
 • Приложения от адуерен тип;
 • Троянски коне.

Обърнете внимание, че веднъж като попаднете на фалшива уеб страница, тя ще използва прекомерно много ресурси на процесора ви, докато е отворена. Временно решение на злоупотребата с компютъра ви е да затворете тази уеб страница незабавно. И все пак, това няма да премахне JS:Miner-c от системата, което е основната причина да бъдете пренасочвани към подобни уеб страници.

JS:Miner-c virus picture

Ако пренебрегнете предупреждението на Avast за JS:Miner-c, може да се сблъскате с много различни компютърни проблеми. Повишеното използване на ресурсите на процесора (CPU) принуждава компютъра ви да работи при по-висока температура за продължителен период. Вероятно след известно време ще забележите значително понижение в производителността на компютъра си. 

Също така, имайте предвид, че копаенето на крипто валута обикновено отнема до 100% от ресурсите на процесора (CPU) и не остават почти никакви мощности за изпълнение на останалите важни процеси. В резултат на това, програмите ви ще започнат да се сриват или ще се зареждат прекалено бавно. Може да се сблъскате и с други проблеми като:

 • Непрекъснати замръзвания;
 • Забавяния;
 • Мудна система. 

Заради всички по-горе споменати причини, ви съветваме да премахнете JS:Miner-c както от Mac, така и от операционна система Windows. Може да използвате професионален софтуер за сигурност като Reimage или Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security. Тези, които не биха искали да изтеглят допълнителни програми, могат да използват даденото по-долу ръководство за ръчно премахване.

Също така бихме искали да ви предупредим, че успешното премахване на JS:Miner-c изисква да се отървете от всички негови зловредни компоненти. Тъй като този малуер има характеристики наподобяващи адуер, много е важно да изтриете всички съмнителни записи от браузърите си. Инструкции как да направите това, ще намерите в края на статията. 

Софтуерен бандлинг: основният метод на зловредния софтуер да нахлува в компютрите

Подобно на много потенциално нежелани програми, Monero копачът се разпространява с помощта на техниката бандлинг (групиране). Този метод на дистрибуция разчита на факта, че потребителите обикновено бързат по време на инсталационния процес на безплатни програми. Точно затова кибер престъпниците групират софтуер на трети лица с копач на крипто валута и го предлагат като един продукт. 

За щастие, има начин да защитите системата си от проникването на различни потенциално нежелани програми, включително и зловреден софтуер за копаене на крипто валута. Може да засечете допълнителния софтуер в инсталатора, ако изберете Разширени или Потребителски настройки на инсталация. Не пропущайте стъпки по време на инсталационния процес и зловредният софтуер ще се появи с предварително поставена отметка и нещо като “Get XXX now/Вземете ХХХ сега”.

Много е важно да махнете тези отметки, ако искате да откажете инсталацията на допълнителен софтуер. Също така Monero miner може да се разпространява и чрез реклами заредени със зловреден софтуер, които изглеждат напълно автентично. Затова трябва да внимавате не само в процеса на инсталация на софтуер, но и да бъдете нащрек докато сърфирате в Интернет.

Съветваме ви да избягвате всички видове реклами, на които може да попаднете, докато сте онлайн. Не забравяйте, че създателите им имат за цел да ги направят да изглеждат истински и да подведат потребителите да кликнат върху тях. За съжаление, в повечето случаи или ще попаднете в капана на измамници, които предлагат фалшиви и скъпи продукти, или сами ще си инсталирате някакъв зловреден софтуер. 

Може да деинсталирате JS:Miner-c с помощта на антивирусна програма

Ако се чудите дали е нужно да премахвате JS:Miner-c, можем да ви уверим, че това е единственият начин да защитите компютъра си. Обърнете внимание, че този малуер не само влошава работата му, но може да доведе в системата и други потенциално опасни инфекции. Затова се отървете от него колкото се може по-скоро.  

За тази цел силно препоръчваме да използвате някой от антивирусните инструменти, които ще намерите по-долу. Те са предназначени да премахват различни потенциално нежелани програми само с няколко клика. Затова е и най-лесният начин да се отървете от вируса JS:Miner-c. И все пак може да използвате и предпочитан от вас инструмент за премахване на зловреден софтуер. 

Ако сте опитен компютърен потребител, предлагаме ви да премахнете JS:Miner-c с помощта на долното ръководство за ръчно премахване. Въпреки че от екипа на LosVirus.es предупреждават, че ръчното премахване на Monero miner отнема време и ще ви е нужно търпение. 

Можете да премахнете JSMiner-C автоматично с помощта на някоя от следните програми: Reimage, Malwarebytes Malwarebytes. Препоръчваме тези приложения, защото лесно могат да изтрият потенциално нежелани програми и вируси с всичките файлове и регистри, свързани с тях.

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на JSMiner-C, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на JSMiner-C. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.
Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage
Допълнителен софтуер
Malwarebytes
Тествали сме ефективността на Malwarebytes при премахването на JSMiner-C (2018-07-16)
Malwarebytes
Тествали сме ефективността на Malwarebytes при премахването на JSMiner-C (2018-07-16)

Упътване за ръчно премахване на JSMiner-C:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на JSMiner-C от Windows системи

Програмите от адуерен тип разполагат с множество компоненти, които им помагат да пренасочват потребителите към зловредни уеб страници. . Ако искате да премахнете JS:Miner-c и да му попречите да експлоатира процесора ви, следвайте долните инструкции. Предназначени са за потребителите с операционна система Windows.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте JSMiner-C и свързани програми
  Тук потърсете JSMiner-C или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на JSMiner-C от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за JSMiner-C или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на JSMiner-C от Internet Explorer (IE)

Много е важно да премахнете всички съмнителни записи от Internet Explorer, за да деинсталирате JS:Miner-c завинаги.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за JSMiner-C и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на JSMiner-C. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на JSMiner-C от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, JSMiner-C трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на JSMiner-C от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете JSMiner-C и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на JSMiner-C. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на JSMiner-C от Google Chrome

Трябва да изтриете зловредните браузър разширения, за да попречите на JS:Miner-c да ви пренасочва към уеб страници със скрипт на Coinhive на Chrome.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете JSMiner-C и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на JSMiner-C. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на JSMiner-C от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за JSMiner-C или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на JSMiner-C. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

За автора

Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-jsminer-c.html

Ръководства за премахване на други езици