Степен на сериозност:  
  (55/100)

Премахнете JSMiner-C (Инструкции за премахване) - 2021 актуализация

JS:Miner-c е нов копач на Monero крипто валута, който се подвизава в кибер пространството

Изображение на засечен JSMiner-C

JS:Miner-c е термин, който се използва от антивирусните програми за обозначаване на опасен Троянски кон. Целта на тази зловредна програма е да пренасочва компютърните потребители към уеб страници с фалшив скрипт за копаене на Monero крипто валута и да генерира нелегални приходи за своите създатели. Специалистите оприличават тази инфекция на Minergate вируса, тъй като и двете не само повреждат компютърните системи, но могат да довлекат и други кибер заплахи.  

Наименование JS:Miner-C
Известен още и като JSMiner-C; JS:Miner-C [Trj]; JS/Miner.C
Тип Троянски кон
Основни дейности Копаене на Monero и други видове крипто валута
Симптоми Забавяния и сривове в системата
Разпространение Разпространява се под прикритието на легитимен софтуер в P2P сайтове или в пакет с програми на трети лица
Премахване Може да се отървете от JS:Miner-c и подобни копачи на крипто валута с помощта на ReimageIntego

Ако се чудите какво е JS:Miner-c, това е само име, използвано от антивирусните програми за предупреждение на потребителите. В момента може да получите подобно предупреждение от Avast. Терминът се отнася за зловреден софтуер за копаене на крипто валута, който пренасочва потребителите към заразени уеб страници, които злоупотребяват с легитимния скрипт на Coinhive — Monero JavaScript копачът. Съгласно условията за ползван на Coinhive, авторите на сайта ТРЯБВА да предупреждават потребителите си за копаенето на крипто валута. И все пак, повече от очевидно е, че хакерите едва ли ще го направят.  

Имайте предвид, че JS:Miner-c никога няма да ви допусне до надеждни сайтове. Всъщност, той не само използва мощностите на компютъра ви, за да копае крипто валута, но може и да зарази системата ви с някоя от следните потенциално нежелани програми (PUP):

  • Браузър-похитители;
  • Приложения от адуерен тип;
  • Троянски коне.

Обърнете внимание, че веднъж като попаднете на фалшива уеб страница, тя ще използва прекомерно много ресурси на процесора ви, докато е отворена. Временно решение на злоупотребата с компютъра ви е да затворете тази уеб страница незабавно. И все пак, това няма да премахне JS:Miner-c от системата, което е основната причина да бъдете пренасочвани към подобни уеб страници.

Изображение на вируса JSMiner-C

Ако пренебрегнете предупреждението на Avast за JS:Miner-c, може да се сблъскате с много различни компютърни проблеми. Повишеното използване на ресурсите на процесора (CPU) принуждава компютъра ви да работи при по-висока температура за продължителен период. Вероятно след известно време ще забележите значително понижение в производителността на компютъра си. 

Също така, имайте предвид, че копаенето на крипто валута обикновено отнема до 100% от ресурсите на процесора (CPU) и не остават почти никакви мощности за изпълнение на останалите важни процеси. В резултат на това, програмите ви ще започнат да се сриват или ще се зареждат прекалено бавно. Може да се сблъскате и с други проблеми като:

  • Непрекъснати замръзвания;
  • Забавяния;
  • Мудна система. 

Заради всички по-горе споменати причини, ви съветваме да премахнете JS:Miner-c както от Mac, така и от операционна система Windows. Може да използвате професионален софтуер за сигурност като ReimageIntego или Malwarebytes. Тези, които не биха искали да изтеглят допълнителни програми, могат да използват даденото по-долу ръководство за ръчно премахване.

Изображение на троянския кон JSMiner-CИнфекцията JSMiner-C започва да експлоатира ресурсите на компютъра-жертва, за да копае дигитална валута.

Също така бихме искали да ви предупредим, че успешното премахване на JS:Miner-c изисква да се отървете от всички негови зловредни компоненти. Тъй като този малуер има характеристики наподобяващи адуер, много е важно да изтриете всички съмнителни записи от браузърите си. Инструкции как да направите това, ще намерите в края на статията. 

Софтуерен бандлинг: основният метод на зловредния софтуер да нахлува в компютрите

Подобно на много потенциално нежелани програми, Monero копачът се разпространява с помощта на техниката бандлинг (групиране). Този метод на дистрибуция разчита на факта, че потребителите обикновено бързат по време на инсталационния процес на безплатни програми. Точно затова кибер престъпниците групират софтуер на трети лица с копач на крипто валута и го предлагат като един продукт. 

За щастие, има начин да защитите системата си от проникването на различни потенциално нежелани програми, включително и зловреден софтуер за копаене на крипто валута. Може да засечете допълнителния софтуер в инсталатора, ако изберете Разширени или Потребителски настройки на инсталация. Не пропущайте стъпки по време на инсталационния процес и зловредният софтуер ще се появи с предварително поставена отметка и нещо като “Get XXX now/Вземете ХХХ сега”.

Много е важно да махнете тези отметки, ако искате да откажете инсталацията на допълнителен софтуер. Също така Monero miner може да се разпространява и чрез реклами заредени със зловреден софтуер, които изглеждат напълно автентично. Затова трябва да внимавате не само в процеса на инсталация на софтуер, но и да бъдете нащрек докато сърфирате в Интернет.

Съветваме ви да избягвате всички видове реклами, на които може да попаднете, докато сте онлайн. Не забравяйте, че създателите им имат за цел да ги направят да изглеждат истински и да подведат потребителите да кликнат върху тях. За съжаление, в повечето случаи или ще попаднете в капана на измамници, които предлагат фалшиви и скъпи продукти, или сами ще си инсталирате някакъв зловреден софтуер. 

Може да деинсталирате JS:Miner-c с помощта на антивирусна програма

Ако се чудите дали е нужно да премахвате JS:Miner-c, можем да ви уверим, че това е единственият начин да защитите компютъра си. Обърнете внимание, че този малуер не само влошава работата му, но може да доведе в системата и други потенциално опасни инфекции. Затова се отървете от него колкото се може по-скоро.  

За тази цел силно препоръчваме да използвате някой от антивирусните инструменти, които ще намерите по-долу. Те са предназначени да премахват различни потенциално нежелани програми само с няколко клика. Затова е и най-лесният начин да се отървете от вируса JS:Miner-c. И все пак може да използвате и предпочитан от вас инструмент за премахване на зловреден софтуер. 

Ако сте опитен компютърен потребител, предлагаме ви да премахнете JS:Miner-c с помощта на долното ръководство за ръчно премахване. Въпреки че от екипа на LosVirus.es предупреждават, че ръчното премахване на Monero miner отнема време и ще ви е нужно търпение. 

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-jsminer-c.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за JSMiner-C

Your email address will not be published. Required fields are marked *