Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни DNS Unlocker адуер (Инструкции за премахване) - актуализирано Jan 2021

от Ъгниъс Кигуолис - -   DNS Unlocker ads | Тип: Адуер (Рекламен софтуер)

Какво е DNS Unlocker?

DNS Unlocker adware

Вирусът DNS Unlocker е безплатно приложение, което вече предизвика различни дискусии между интернет потребителите. Точно затова, специалистите по защитен софтуер са решили да го разгледат по-задълбочено. За съжаление, резултатите не са много задоволителни, защото изглежда, че този инструмент се категоризира като рекламен софтуер (adware) и потенциално нежелано приложение.

Също както и клонинга му CloudScout, той съобщава: Отключете блокирани уеб страници и дигитални медии безплатно! Нашият DNS сървър е по-бърз от VPM, по-лесен за инсталиране (Unblock blocked websites and digital media for Free! Our DNS service is faster than VPM, simpler to setup...). И все пак, изглежда, че дори да нямате намерение да сваляте тази програма на компютъра си, тя може да се появи на него без вашето одобрение. Това е така, защото се разпространява чрез измислена маркетингова стратегия наречена “групиране”. Специалистите по компютърна сигурност са установили, че се разпространява заедно с друг безплатен софтуер, например програми за изтегляне на информация, програми за създаване на PDF формуляри, мултимедийни плейъри и др.

Такива софтуерни пакети обикновено се промотират на популярни уеб страници като download.com, soft32.com, softonoc.com, cnet.com и др. Освен това, за да откриете рекламния софтуер DNS Unlocker докато инсталирате друг безплатен софтуер, трябва да следите внимателно всяка стъпка от инсталацията, защото този инструмент се разкрива по много подвеждащ начин. Затова, именно се и категоризира като потенциално нежелана програма (ПНП/PUP).

DNS Unlocker поддържа по-голяма част от популярните браузъри включително Google Chrome, Mozilla Firefox и Internet Explorer. След като попадне в компютъра, може да се опита да похити всички уеб браузъри и да започне лансирането на маркетингови кампании, които се използват, за да генерират рекламни приходи. За тази цел може да генерира тонове реклами, които се появяват под формата на текстови линкове, банери, изскачащи реклами (pop-up) и др.

Въпроси за DNS Unlocker adware

Внимавайте с тези комерсиални предложения, дори да ви изглеждат привлекателни. В действителност, този съмнителен рекламен софтуер, има за цел да ви накара да посетите определени уеб страници, които за съжаление, може да са както ненадеждни, така и небезопасни. За да избегнете проблема с това рисково пренасочване на DNS Unlocker, подминавайте всички негови реклами и избягвайте всяко друго съдържание, предоставяно от тази програма. Ако вече сте видели заблуждаващи реклами, били сте пренасочени, усетили сте забавяне в работата на компютъра си и други проблеми, най-добре е да започнете пълно сканиране на системата с надеждна програма против зловреден софтуер, например ReimageIntego.

DNS Unlocker adware

Как DNSUnlocker може да похити компютъра ми?

Както споменахме по-горе, проникването на този паразит в компютъра е пряко свързано със софтуерните пакети. Неговите създатели разчитат на пакетния метод на разпространение, който е подвеждащ метод за разпространение на програми от рекламен тип (adware), браузър похитители и други потенциално нежелани програми измежду нищо неподозиращите потребители.

Обикновено, този рекламен софтуер започва да се показва веднага след инсталирането на популярни приложения като програми за сваляне или софтуер за видео стрийминг. Бъдете много внимателни, защото софтуерните пакети обикновено съдържат повече от две програми, така че е много вероятно DNS Unlocker да бъде придружен от друга потенциално нежелана програма (ПНП/PUP), например, Linkey вирус, CinemaPlusPro adware, CrossBrowser, Iminent Toolbar и други хибриди между рекламен софтуер и браузър похитители.

Ако искате да се предпазите от инсталирането на подобни софтуерни пакети, трябва да сте по-внимателни, когато инсталирате безплатни програми. Винаги избирайте опцията за Разширена (Advanced) или Custom (Потребителска) инсталация, която е по-обхватна в сравнение с Бърза (Quick) или Основна (Basic) инсталация. По този начин ще имате възможност да видите и да махнете отметките на всички програми, които са за “изтегляне по избор”. За тази цел трябва да преминете през целия инсталационен процес стъпка по стъпка и да махнете отметките, които са предварително зададени по подразбиране.

Премахването на DNS Unlocker е препоръчително да се извърши колкото се може по-скоро, след като сте забелязали проникването му в компютъра си. В противен случай, може да се сблъскате с различни видове пренасочване, забавяне на работата на компютъра, реклами, изтичане на информация и други подобни проблеми. Може да се отървете от този досаден рекламен софтуер (adware) с помощта на ръководството за ръчно премахване или чрез опцията за автоматично премахване.

Ако времето ви е ценно и искате да сте сигурни, че всеки съмнителен компонент от този вирус е премахнат, не губете време и инсталирайте една от следните програми: ReimageIntego, Malwarebytes. Трябва да актуализирате антишпионския софтуер, да го пуснете в действие, да стартирате пълно системно сканиране и да премахнете всички свързани с вируса DNS Unlocker файлове.

Обновление за премахването на вируса DNS Unlocker (1):

Изглежда, че този рекламен софтуер може да обърка DNS настройките на компютъра ви. За да премахнетеDNS Unlocker напълно, трябва да изпълните стъпките по премахването му, които са дадени на следващата страница и да възстановите DNS настройките на компютъра си. За тази цел следвайте инструкциите:

 1. Отворете “Контролен Панел (Control Panel)” на компютъра и отидете на “Мрежи и Интернет (Network and Internet)” -> “Мрежи и Център за споделяне (Network and Sharing Center)”-> “Променете настройките на адаптера (Change Adapter Settings)”. Трябва да видите активната интернет връзка.
 2. С десен бутон на мишката избирате “Свойства (Properties)” ще намерите “Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)”. Сложете отметка и отново натиснете “Свойства (Properties)”. Когато сте в прозореца Свойства, уверете се, че са избрани опциите “Автоматично получаване на IP адрес (Obtain an IP address automatically)” и “Автоматично получаване на адрес на DNS сървър (Obtain DNS server address automatically!)”. Както вече ви предупредихме, зловредният DNS Unlocker може да се опита да промени тези настройки, за да се предпази от премахване!
 3. Изберете “OK”, за да запазите промените.

Обновление за премахването на вируса DNS Unlocker (2):

Известно е, че това приложение от рекламен тип има вече няколко обновления. Според последните новини, той може да скрие файловете си на компютъра ви, така че да останат незабелязани. Ако вече сте използвали актуален антишпионски софтуер, за да сканирате компютъра си за зловредни файлове или сте следвали нашите инструкции за ръчно отстраняване на DNS Unlocker и не сте успели да го отстраните, трябва да изпълните следните стъпки след неуспешното премахване:

 1. Отворете “Контролен Панел (Control Panel)” и отидете на “Облик и Персонализиране (Appearance and Personalization)” -> “Опции за папките (Folder Options)”
 2. Отидете на бутон “Изглед (View/0” и изберете “Показвай скритите файлове, папки и дискове (Show hidden files, folders and drives)” и махнете отметката от “Скрий разширенията на познатите типове файлове (Hide extensions for known file types)”. Натиснете “Приложи (Apply)”, за да запазите промените.
 3. Сега натиснете едновременно клавиши Windows и R, за да стартирате Run (Изпълни) и въведете %temp%. След като натиснете “Enter”, ще се озовете в нова директория.
 4. Изберете всички временни файлове, които са видими тук и ги изтрийте.

Също така, проверете “Програмни файлове (Program Files)” и “Папки с програмна информация (Program Data Folders)” за подозрителни файлове, които може да принадлежат на вируса DNS Unlocker. Уверете се, че сте проверили и двете дискови пространства C: и D:. На-накрая, ако рекламите на DNS Unlocker продължат да се показват в уеб браузъра ви, отидете в папката “Информация за приложения” (“Appdata”) и изтрийте профила си в този браузър.

Други версии на DNS Unlocker:

DNS Unlocker Версия 1.3: Този тип DNS Unlocker е същият като предшественика си. Той претендира да може да установява връзка към различен DNS сървър, като ледствието от това е осигуряване на достъп до блокирани домейни. И все пак, също както и при по-старата версия, това е приложение поддържащо рекламен софтуер, който активно търси да генерира приходи най-вече от реклама. Освен това, може да проследява “жертвите” си и да събира лична информация.

Типично за тази програма е, че прониква в компютрите чрез софтуерни пакети, като опционален компонент. След като веднъж проникне, започва показването на спонсорирани изскачащи реклами (pop-up) и предизвиква пренасочване на браузъра. Също така може да инсталира бисквитки, да събира и споделя информация, да злоупотребява с ресурсите на компютъра, да подправя настройките на браузъра, да блокира опитите за нейното премахване и други неспоменати действия.

DNS Unlocker Версия 1.4: Малко след появата на Версия 1.3 на DNS Unlocker, се появява нова актуализация на DNS Unlocker. Среща се под името DNS Unlocker версия 1.4. Освен някои технически обновления, принципът на това приложение се запазва същия – да похищава уеб браузъри и да показва спонсорирани реклами. Програмирана е по такъв начин, че да генерира трафик към спонсорираните уеб страници и да увеличава ранка на домейните на трети лица. Трябва да споменем, че също се използва и за събиране на лична информация без да иска позволение и може да повлияе отрицателно на работата на уеб браузъра.

Както сами виждате, вирусът DNS Unlocker се крие под различни имена и понякога, посредством реклами, лесно може да ви подведе да си мислите, че си имате работа с поредната потенциално нежелана програма (ПНП/PUP). Ако имате проблеми с рекламни изявления, носещи етикет “Осъществено от DNS (Powered by DNS)”, “достига до вас благодарение на DNSUnlocker (brought to you by DNSUnlocker)” и други подобни, вие си имате работа със същия вирус.

В този случай, трябва да използвате дадените по-долу инструкции стъпка по стъпка, за да възстановите компютъра си. Имайте предвид, че тази заплаха се счита за агресивна, затова нашият екип препоръчва да използвате опцията за автоматично премахване.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Вирусът DNS Unlocker
Екранна снимка на Вирусът DNS UnlockerЕкранна снимка на Вирусът DNS UnlockerЕкранна снимка на Вирусът DNS UnlockerЕкранна снимка на Вирусът DNS UnlockerЕкранна снимка на Вирусът DNS UnlockerЕкранна снимка на Вирусът DNS Unlocker
Екранна снимка на Вирусът DNS Unlocker

Упътване за ръчно премахване на DNS Unlocker адуер:

Премахване на DNS Unlocker от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте DNS Unlocker и свързани програми
  Тук потърсете DNS Unlocker или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на DNS Unlocker от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за DNS Unlocker или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на DNS Unlocker от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за DNS Unlocker и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на DNS Unlocker. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете адуера DNS Unlocker от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, DNS Unlocker трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на DNS Unlocker от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете DNS Unlocker и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на DNS Unlocker. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на DNS Unlocker от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете DNS Unlocker и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на DNS Unlocker. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на DNS Unlocker от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за DNS Unlocker или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на DNS Unlocker. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-dns-unlocker-adware.html
Ръководства за премахване на други езици

 1. aleksandar казва:
  April 8th, 2016 at 6:59 am

  DNS Unlocker се махна, след като сканирах компютъра си.

 2. Krasimir казва:
  April 8th, 2016 at 8:28 am

  Най-накрая без този вирус, след месец мъки с него! Просто си свалете SpyHunter.

Вашето мнение за DNS Unlocker adware

Your email address will not be published. Required fields are marked *