Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете Rocket Tab (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

RocketTab продължава с похищенията на компютри с windows

Изображение на Rocket Tab

Вирусът Rocket Tab е много досадна и потенциално опасна програма, която е забелязана още през 2015. Програмата обаче отново се завърна в “първите страници” благодарение на втората си версия, наречена RocketTab Powered by xt-2.

Този вирус може да похити компютъра ви заедно с печално известния вирус DNS Unlocker, затова няма съмнение, че трябва да се отнасяме много внимателно с него. Използването на компютър, компрометиран от Rocket Tab и DNS Unlocker може да се окаже истински кошмар. И двете програми обещават да подобрят сърфирането на потребителите, но в действителност правят точно обратното. 

Например веднага след като тази програма похити системата, уеб браузърите започват да се държат подозрително. Потребителите се оплакват от големи количества реклами, които се появяват на екраните им изневиделица. Обикновено тези реклами са означени със следния текст: “RocketTab powered by DNSUnlocker” или нещо подобно.

Също така сме забелязали, че програмите от категорията на браузър-похитителите започват да показват повече реклами, ако често разглеждате онлайн магазини или сайтове, предлагащи различни услуги. Освен това, някои потребители се оплакват, че тези досадни паразити успяват да повишат броя на рекламите, показвани в легитимни сайтове като Spotify.

Като цяло целта на вируса Rocket Tab е да ви залива с реклами на трети лица, така че да кликнете на някоя от тях (умишлено или случайно) и да посетите уеб страницата на съответния спонсор. Всяко уникално посещение генерира приход от плащане за клик (pay-per-click) за създателите на тези неприемливи рекламни програми.

Въпреки че технически погледнато това приложение не принадлежи към категорията на зловредния софтуер, трябва да направите всичко по силите си, за да предпазите компютъра си от него. След като опитахме да го изтеглим на тестовия си компютър, бяхме пренасочени към hxxp://dx0f2a229w0d1.cloudfront.net/release/rt-installer-c.exe и на това място бяхме спрени от бариерата на Google Safe Browsing, която ни предупреди, че сайтът, който се каним да посетим, съдържа опасни програми. Според нас това е добра причина да премахнете RocketTab от компютъра в случай, че вече е компрометиран. 

Вирусът RocketTab в резултатите от търсенетоВирусът RocketTab модифицира резултатите от търсенето и ги пълни със спонсорирани записи.

Сърфирането в мрежата може сериозно да бъде засегнато, когато имате браузър-похитител в системата

Когато се намира в компютъра ви, зловредният софтуер може да промени настройките за начална страница и нов раздел както предпочита, а също и да промени настройките на търсачката по подразбиране. Нашите изследвания показват, че се опитва да убеди жертвите  да използват търсачките search.rockettab.com или find.rockettab.com.

Имайте предвид, че резултатите, предоставени от тази търсачка, може да бъдат пълни със спонсорирани линкове, насочващи към потенциално опасни уеб страници. В повечето случаи, уеб страниците, които се рекламират по този начин, се опитват да увеличат пейдж ранка или продажбите си, но може и да ви подведат да инсталирате съмнителен софтуер на компютъра си. 

Най-ясният знак, че тази потенциално опасна програма се крие в компютъра ви, са пренасочванията, които прекъсват сърфирането ви. Част от потребителите, които са били засегнати от този браузър-похитител, предупреждават и за забавяне на браузъра и нежелани изскачащи реклами, които им досаждат. 

Ако искате да ги избегнете, трябва да премахнете RocketTab без да губите повече време. За да се отървете от тази програма завинаги, трябва да изтеглите ReimageIntego, да го актуализирате и след това да направите пълно системно сканиране. 

Бихме искали да ви предупредим, че неуспешният опит за премахване на тази съмнителна рекламна програма може да доведе до лоши последствия. Според жертвите, които вече са се сблъскали с нея, е доста трудно да се премахне, тъй като софтуерът не оставя никакви компоненти в Контролния панел, нито добавя разширения към браузърите. 

Потребителите също се оплакват, че нулирането на настройките на браузъра е само временно решение на проблема. Това означава, че софтуерът може да използва модерни техники при атака на компютрите и може да има за цел Регистрите на Windows. Няколко малки промени в регистрите може да накарат браузъра ви да се подчинява на командите на браузър-похитител, например да ви пренасочва или да показва реклами в нови раздели или прозорци. 

Ако искате да държите нещата под контрол, трябва незабавно да премахнете натрапника от системата, но по-добре е да не го правите ръчно. Грешната промяна на регистрите на Windows може да повлияе по неблагоприятен начин производителността на компютъра ви. 

Основни версии на вируса Rocket Tab 

Вирусът RocketTab Powered by xt-2  твърди, че може да подобри сесиите на сърфиране на потребителите. Обаче, основното, което прави, е да печели пари от реклама Също както и своя предшественик, тази потенциално нежелана програма показва досадни реклами в компютъра на жертвата. След това се опитва да промени настройките му, за да накара жертвата да използва определена търсачка. НЕ се съгласявайте с подобно предложение! Това, което трябва да направите, е да премахнете тази версия на вируса Rocket Tab.

Find.rockettab.com е една от свързаните търсачки, които активно се разпространяват с помощта на тази добавка за браузър. И все пак, може да изтеглите този похитител заедно с програми за безплатно изтегляне като програми за PDF документи, даунлоуд мениджъри. Не трябва да използвате тази търсачка, защото показва фалшиви резултати от търсенето. 

Search.rockettab.com се разпространява заедно със съмнителната добавка за браузър или неговата втора версия. Това, което трябва да знаете, е че ако се случи да похити системата ви, ще може да го намерите на всеки браузър, който е инсталиран на компютъра ви. НЕ пренебрегвайте подобни непозволени промени, защото може да се сблъскате с допълнителни проблеми, причинени от фалшиви линкове в резултатите от търсенето ви. 

Избегнете инсталирането на потенциално опасни програми като използвате тези съвети

Този поддържан от реклами софтуер може да ви убеди да изтеглите на компютъра си и друг компоненти, свързани с него, директно от уеб страницата на разработчика, защото е представена като инструмент, който може да подобри търсенията и сърфирането ви. И все пак, в повечето случаи този съмнителен похитител се разпространява чрез пакети с безплатен софтуер и шеъруер (бандлинг) и има информация, че се разпространява заедно с адуера DNS Unlocker.

Разбира се, може да избегнете проникването в компютъра, стига да знаете някои неща. На първо място трябва да обръщате по-голямо внимание на инсталационния процес (да избирате Потребителски или Разширени инсталационни настройки). Също така трябва да откривате отметките, с които се съгласявате да инсталирате RocketTab в системата. Ако пропуснете да го направите, може да откриете тази търсачка вместо началната ви страница и търсачката по подразбиране. 

Осен това, за да печели пари от реклама, тази потенциално нежелана програма може да шпионира онлайн действията ви. Поддържайте компютъра си защитен; използвайте надежден инструмент за сигурност, избягвайте изтеглянето на непознати програми и премахнете подобни натрапници, ако са се озовали в компютърната ви система. За да ги премахнете от там, следвайте инструкциите, които сме дали по-долу.  

Знаци, които ви показват, че трябва  да премахнете RocketTab от системата

Ето няколко признака, които показват, че компютърът ви е заразен с потенциално нежелана програма (или няколко):

 • Браузърът ви работи значително по-бавно;
 • Началната страница на браузъра ви е променена;
 • Виждате досадни реклами, означени с “Ads by not set” или “RocketTab by not site”;
 • Търсачките показват резултати от търсенето или реклами означени с “RocketTab powered by Call Builder,” “RocketTab ads” или подобни.

За да премахнете вируса RocketTab от там, следвайте дадените по-долу инструкции. И все пак трябва да ви информираме за няколко неща преди да започнете с премахването на Rocket Tab. Тази потенциално нежелана програма е една от най-агресивните варианти на шпионски софтуер и добавя определени стойности на регистрите на операционна система Windows. Те трябва да бъдат премахнати изключително внимателно. Като цяло, по-безопасно да почистите системата си като използвате инструменти против зловреден софтуер, отколкото да се опитвате да премахвате опасните записи сами. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Rocket Tab
Деинсталирайте съмнителните програми

Упътване за ръчно премахване на Rocket Tab:

Премахване на Rocket Tab от Windows системи

За да премахнете вируса Rocket Tab от операционна система Windows, използвайте дадените по-долу инструкции. Премахнете всички съмнителни програми от компютъра си, включително тези:

 • BrowserSafeGuard with RocketTab;
 • RocketTab Powered by xt-2;
 • DNS Unlocker;
 • YTD Toolbar by Spigot.

Uninstalling RocketTab

Не забравяйте да нулирате настройките на уеб браузърите си и да премахнете добавките или разширенията с подобни имена от тях! Ако не може да разрешите проблема с помощта на тези инструкции, трябва да откриете и изтриете файловете, които се съхраняват в следните папки: C:\Program Files (x86)\Search Extensions (изтрийте certmanager.exe, client.exe, config.data, makecert.exe и TrustedRoot.cer, както и Ресурсната директория (Resources directory); В папка C:\windows\systems32\tasks изтрийте файловете свързани с описания вирус (имената на файловете би трябвало да съдържат думата “rock.”)

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Rocket Tab и свързани програми
  Тук потърсете Rocket Tab или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Rocket Tab от преките пътища на Rocket Tab
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Rocket Tab от Mac OS X система

За да оправите операционна система Mac OS X, премахнете приложенията със следните или подобни на тях имена:

 • BrowserSafeGuard with RocketTab;
 • DNS Unlocker;
 • YTD Toolbar by Spigot;
 • RocketTab Powered by xt-2.

Почистете браузърите си от свързани с тях разширения и възстановете променената начална страница, нов раздел и настройките на търсачката. 

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Rocket Tab или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Rocket Tab от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Rocket Tab и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Rocket Tab. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Rocket Tab от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Rocket Tab трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Rocket Tab от Mozilla Firefox (FF)

За да премахнете RocketTab от Firefox, трябва да се отървете от следните разширения: YTD Toolbar by Spigot, DNS Unlocker, BrowserSafeGuard и разбира се разширението с име идентично с името на похитителя, за който става дума в настоящата статия. 

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Rocket Tab и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Rocket Tab. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Rocket Tab от Google Chrome

Изтрийте разширенията RocketTab, YTD Toolbar by Spigot, BrowserSafeGuard и DNS Unlocker от Chrome за да спрете дейността на този браузър-похитител.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Rocket Tab и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Rocket Tab. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Rocket Tab от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Rocket Tab или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Rocket Tab, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Rocket Tab. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-rocket-tab.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Rocket Tab

Your email address will not be published. Required fields are marked *