Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни MyCouponize вирус (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

MyCouponize – потенциално опасна програма, която няма да ви помогне да спестите пари

Пример за рекламите на MyCouponize

MyCouponize е програма от адуерен тип, която се представя за полезен инструмент, помагащ ви да спестите пари докато пазарувате. След като се инсталира в операционна система Mac OS X, вирусът MyCouponize започва да ви пренасочва към съмнителни уеб страници, да залива браузъра ви с онлайн реклами и да причинява други проблеми свързани със сърфирането.

Адуерът е идентичен с потенциално нежеланите програми Shoppinizer, Couponizer и My ShopMate. MyCouponize обещава да ви осигури безплатни купони направо в браузъра, да ви уведомява за ограничени разпродажби и да показва реклами базирани на вече разглеждани неща. Обаче вместо да ви осигури най-добрите предложения, вирусът обикновено предоставя подвеждащи и фалшиви оферти за пазаруване по много агресивен начин.

На пръв поглед, изглежда, че вирусът MyCouponize предлага различни отстъпки и ценови съпоставки. Обаче след като кликнете върху тях, те ви пренасочват към фалшиви сайтове за пазаруване или фишинг уеб страници, които са предназначени да откраднат личната ви информация. Имайте предвид, че предоставянето на цялото ви име, имейл адрес или друга подобна информация може да е изключително опасно! 

Целта на адуера MyCouponize е да генерира приход от кликванията на потребителите. За да я постигне, рекламното приложение проследява информацията за потребителя, като:

 • посетени уеб страници,
 • заявки за търсене,
 • отворени реклами,
 • местоположение,
 • IP адрес,
 • друга не-лична информация.

Цялата тази информация позволява да се изгради профил на потребителя и да му бъдат предоставяни реклами базирани на неговите интереси. Освен това, тази информация може да бъде споделяна или продавана на други рекламни мрежи. Затова, ако не желаете да получавате повече реклами, трябва да премахнете MyCouponize от Chrome и останалите уеб браузъри незабавно.

За пълното премахване на MyCouponize, може да изберете ReimageIntego или друга програма против зловреден софтуер и да я оставите да премахне адуера вместо вас. Ако не желаете да инсталирате допълнителен софтуер (обърнете внимание, че препоръчваме това, тъй като по този начин ще премахнете всички зловредни компоненти от компютъра си), може да следвате дадените по-долу инструкции и да се отървете от него ръчно.  

Изображение на вируса MyCouponizВирусът MyCouponiz предоставя много агресивни реклами, които предоставят фалшиви или подвеждащи предложения за пазаруване.

Разпространение на адуера

Потенциално нежеланата програма се промотира основно чрез софтуерни пакети като допълнителен компонент. По време на инсталирането на безплатен софтуер, може да откриете това приложение като допълнителен компонент за изтегляне към основната програма. Може да откажете инсталацията му единствено като изберете Разширени/Потребителски инсталационни настройки. 

И все пак адуерът може да похити системата ви, когато изберете Бързи или Стандартни настройки за инсталация на безплатния софтуер. Проблемът е, че този инсталационен помощник не показва открито софтуера на трети лица и обикновено го инсталира без да информира потребителя. 

Рекламната програма атакува най-вече потребителите на Mac OS X в Съединените Щати. Не е изключено обаче в целевия списък да са и държави като Обединеното кралство, Германия или Франция.

Унищожете рекламите на MyCouponize от любимите си уеб страници

За да премахнете MyCouponize от компютър с операционна система Mac, трябва да деинсталирате програмите и браузър-разширенията свързани с него. За тази цел имате две възможности – ръчен и автоматичен метод. Вариантите за ръчно премахване са описани по-долу.  

Автоматичното премахване на MyCouponize се осъществява с помощта на програма против зловреден/шпионски софтуер. Инсталирайте надежден софтуер, актуализирайте го и направете пълно системно сканиране. Само за няколко минути адуерът ще бъде напълно премахнат от системата.  

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на MyCouponize вируси:

Премахване на MyCouponize от Windows системи

Адуерът има за цел най-вече потребителите на Mac OS X. И все пак, ако откриете, че е бил актуализиран и е успял да се промъкне в операционната и система Windows, следвайте тези стъпки:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте MyCouponize и свързани програми
  Тук потърсете MyCouponize или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на MyCouponize от Mac OS X система

За да се отървете от MyCouponize на Mac, следвайте тези стъпки. Трябва да деинсталирате записите свързани с адуера:

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за MyCouponize или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на MyCouponize от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за MyCouponize и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на MyCouponize. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса MyCouponize от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, MyCouponize трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на MyCouponize от Mozilla Firefox (FF)

За да оправите Firefox, отидете в добавки и нулирайте браузъра.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете MyCouponize и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на MyCouponize. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на MyCouponize от Google Chrome

За да премахнете MyCouponize от Chrome, проверете всички разширения и премахнете тези, които са били инсталирани без ваше знание. След това нулирайте настройките на браузъра.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете MyCouponize и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на MyCouponize. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на MyCouponize от Safari

Използвайте тези напътствия, за да деинсталирате MyCouponize от Safari:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за MyCouponize или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на MyCouponize. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за MyCouponize virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *