Степен на сериозност:  
  (12/100)

Премахни StartPageing123.com вирус (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

Какво трябва да знаете за вируса StartPageing123.com?

Вирусът StartPageing123.com прикрива съмнителна търсачка, която обича да се появява в потребителските браузъри от нищото. Въпреки този факт за някои потребители може да изглежда като обикновена търсачка. Ако си търсите нов инструмент, не трябва да разчитате на този. Специалисти по кибер сигурност го категоризират като потенциално нежелана програма и браузърен хайджакър. Подобно на своите двойници LuckySearch123.com, Mylucky123.com, и LuckyStarting.com, тази програма е разработена да променя браузърните настройки на засегнатия компютър и да заменя началната страница, за да принуждава хората да използват услугите ѝ. И въпреки че браузърните хайджакъри са сравнително безобидни, не трябва да толерирате каквито и да било неочаквани промени в браузъра си. Браузърният хайджакър StartPageing123.com все пак може да причини някои проблеми. Например може да Ви пренасочи към съмнителни сайтове или да Ви докара голямо количество реклами. Изобилните реклами се превръщат в проблем за по-голямата част от виртуалното общество, заради променящите се политики на социалните мрежи . Рекламите, появяващи се по време на сърфиране, могат да Ви съсипят нервите. Още повече различните реклами могат да са част от по-мащабна зловредна кампания . Тази търсачка използва Google като основна база данни за търсене. Затова възможността да попаднете на опасни сайтове не би трябвало да е висока. Въпреки това като научите за съмнителните тенденции за пренасочване на StartPageing123.com със сигурност ще искате да се отървете от това приложение.

Когато си избирате нова търсачка трябва да се запознаете с полицата за поверителност. За изненада на потребителите тя съдържа важни ресурси, описващи правилата и условията, при които се използват данните на потребителите. Случаите на пробив в данните окуражават компаниите да преразгледат полиците си за поверителност . Разработчиците на StartPageing123.com също разкриват интереса си към потребителска информация, например име, пол, дата на раждане и държава. Още повече използват бисквитки, които могат да събират информация, свързана със сърфирането. Събирането на информация може да е полезно за предоставяне на по-добри услуги. Въпреки това има по-сериозен проблем, който трябва да Ви окуражи да премахнете StartPageing123.com от компютъра си. Събраната информация може да бъде споделена с трети страни или бизнес партньори. Проблемът е, че личните данни могат да бъдат споделени не само сред рекламни компании, но могат да попаднат и в ръцете на измамници. Най-доброто, което може да се случи, е екранът Ви да бъде закрит от реклами, а най-лошото – събраната информация да бъде използвана за хайджак на компютъра Ви. Затова би било добре да започнете с премахването на StartPageing123.com. Можете да го направите бързо с помощта на ReimageIntego. Повече информация относно премахването е показана по-долу.

Илюстрация на вируса StartPageing123.comВирусът StartPageing123.com е съмнителна търсачка, която може да хайджаква уеб браузъри и да променя настройките им.

Как може да се промъкне в компютъра незабелязан?

Подобни потенциално нежелани програми се възползват от възможността да проникнат в системата заедно с други безплатни приложения. Можете да пропуснете инсталацията на даден софтуер като цъкате на Следващ до края. Като резултат само позволявате хайджак от StartPageing123.com. За да избегнете подобни досадни последствия, трябва да инсталирате нови програми различно. На първо място използвайте Ръчна инсталация. Това показва допълнителни елементи, които се опитват да проникнат в системата без директно позволение. Отмаркирайте всички ненужни добавки и продължете с желаното приложение. Докато сърфитате трябва постоянно да сте бдителни .

Как да премахнете вируса StartPageing123.com от браузъра си изцяло?

Можете да премахнете вируса StartPageing123.com ръчно или автоматично. Ако бързате можете да изтриете хайджакъра с анти-спайуерно приложение. Това е практичен инструмент за защита от по-сериозни заплахи. Можете да извършите и ръчно премахване на StartPageing123.com. Следвайте инструкциите, за да премахнете изцяло хайджакъра. Също така можете да минимизирате риска от инфилтрация като преглеждате коментари и ревюта за нежелани програми. Те могат да Ви помогнат да избегнете досадни и понягока зловредни приложения.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на StartPageing123.com вируси:

Премахване на StartPageing123.com от Windows системи

Ако решите да премахнете StartPageing123.com, моля следвайте инструкциите долу внимателно. Трябва да премахнете браузърния хайджакър от компютъра си и от всички уеб браузъри, инсталирани на компютъра. Хайджакърът е съвместим с Google Chrome и Mozilla Firefor, но други браузъри също може да бъдат засегнати.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте StartPageing123.com и свързани програми
  Тук потърсете StartPageing123.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете StartPageing123.com от преките пътища на StartPageing123.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на StartPageing123.com от Mac OS X система

Браузърните хайджакъри рядко атакуват Mac OS X. Въпреки това ако StartPageing123.com е успял да хайджакне браузъра Ви, следвайте инструкциите, за да го премахнете от устройството.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за StartPageing123.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на StartPageing123.com от Internet Explorer (IE)

Следвайте инструкциите, за да поправите Internet Explorer след хайджака.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за StartPageing123.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на StartPageing123.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса StartPageing123.com от Microsoft Edge

Ако подозирате, че може да са останали подозрителни елементи на устройството, може да опитате допълнителен метод за премахване на свързани елементи от регистъра. Това изцяло ще премахне StartPageing123.com.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, StartPageing123.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на StartPageing123.com от Mozilla Firefox (FF)

След хайджака трябва да премахнете адона на StartPageing123.com от Mozilla Firefor заедно с всички екстензии, които може да са били инсталирани без Вашето знание. След това нулирайте браузърните настройки както е показано долу.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете StartPageing123.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на StartPageing123.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на StartPageing123.com от Google Chrome

Изтриването на StartPageing123.com не е достатъчно, за да се отървете от браузърния хайджакър. Трябва да деинсталирате съмнителни приставки от Google Chrome и да нулирате браузърните си настройки както е показано долу.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете StartPageing123.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на StartPageing123.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на StartPageing123.com от Safari

Уверете се, че браузърният хайджакър не е засегнал Safari. Ако трябва да нулирате настройките, следвайте тези стъпки:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за StartPageing123.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от StartPageing123.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на StartPageing123.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-startpageing123-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за StartPageing123.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *