Степен на сериозност:  
  (8/100)

Премахни StartPageing123 вирус (Лесно упътване за премахване) - Chrome, Firefox, IE, Edge

Основна информация за вируса StartPageing123

Вирусът Startpageing123 (известен още като StartPageing123.com) принадлежи към голяма група от потенциално нежелани програми (PUP). Поради своите характеристики, той се класифицира като браузър-похитител. Този кибер паразит се разпространява в софтуерни бандъли и претендира да е легитимна търсачка, която осигурява “максимална удовлетвореност от онлайн сърфирането”. Според създателите си, той показва най-добрите резултати от търсенето в мрежата. Наистина програмата предоставя резултати от  Google web, изображения, видео и новини. Въпреки че изглежда като обикновена търсачка, специалистите по кибер сигурност предлагат да я избягвате. Браузър-похитителят StartPageing123 може да превземе целевите браузъри и да промени настройките им. След похищението, потребителите могат да забележат, че тяхната начална страница, търсачката по подразбиране и URL адреса на новия раздел са заменени с тази. Замяната с друга може да се окаже невъзможна, защото похитителите често променят регистрите или преките пътища, за да се предпазят от персонализиране. Браузър-похитителите обикновено се използват като маркетингови инструменти и така, разполагайки с пълен контрол над уеб браузърите, могат да промотират различни продукти или услуги. Единствено премахването на StartPageing123 позволява да се избегнат нежелани пренасочвания, агресивни реклами и съмнителни линкове. Затова след като забележите този сайт за ваша начална страница по подразбиране, препоръчваме ви да сканирате компютъра си с ReimageIntego или друга надеждна програма против зловреден софтуер и да се отървете от тази кибер инфекция. 

Вирусът StartPageing123 е тясно свързан с други съмнителни услуги за търсене като Mylucky123.com или LuckySearch123.com. Един от основните проблеми при съмнителните търсачки е, че могат да модифицират резултатите от търсенето. Въпреки че в момента тази търсачка предоставя резултати от Google, тази ситуация може бързо да се промени. Освен това браузър-похитителите могат да предоставят огромно количество онлайн реклами – банери, изскачащи, текстови и други реклами. Онлайн рекламите са досадни, но все пак закритото съдържание и замръзналия браузър са нищо в сравнение с проблема с пренасочването на StartPageing123. Някои от линковете или рекламите могат да ви отведат към опасни уеб страници, където да попаднете на зловреден софтуер или да бъдете подведени да инсталирате съмнителен софтуер. Тези реклами може да са привлекателни и интересни, защото похитителят събира информация за потребителите. Събраната информация се използва за предоставяне на реклами базирани на интересите им и затова е лесно да бъдете подведени да отворите заредена с малуер реклама. Освен това, информацията за вас може да бъде споделена или продадена на трети лица. Затова не ви препоръчваме да държите тази програма на компютъра си. По-добре е да премахнете StartPageing123 колкото се може по-скоро след появата в браузъра ви.

Изображение на вируса StartPageing123Вирусът StartPageing123 може да похити началната страница на браузъра ви, както и търсачката по подразбиране

Как вирусът заразява компютъра?

Бразуър-похитителите не са истински вируси; затова те не се придвижват и не заразяват компютрите самостоятелно. Те се разпространяват като допълнителни компоненти в софтуерни пакети. Поради тази причина е много важно да инсталирате изтеглените безплатни програми от интернет внимателно. Похищението на StartPageing123 може да се случи когато инсталирате безплатен или споделен софтуер с Бързи, Базови или Препоръчителни настройки. Тези настройки не показват открито допълнителните приложения, а ги инсталират по подразбиране. Затова промените в браузъра доста често са изненада за много компютърни потребители. За да избегнете браузър-похитителите и други потенциално нежелани програми, добре е да разчитате на инсталационните настройки Разширени и Потребителски. И все пак, избирането на тези настройки само по себе си не е достатъчно. Потребителите трябва да наблюдават всяка стъпка от инсталационния процес, защото в някоя от тях се съдържа списъка с допълнителните приложения за изтегляне. Обикновено тези записи са предварително избрани и бързото натискане на бутона “Next” ще им позволи да се промъкнат в системата ви. Важно е да махнете отметките от всички допълнителни приложения или изявления, с които се съгласявате да направите StartPageing123.com или друга съмнителна уеб страница ваша начална.

Варианти за премахване на StartPageing123 

Променените настройки на браузъра са основният признак, че браузър-похитителят се е настанил в системата ви. Препоръчително е да извършите премахването на StartPageing123 незабавно, защото той може да инсталира приложения на трети лица, разширения или плъгини, да следи информацията на потребителите и да я споделя със своите партньори, както да причини и други проблеми. Най-лесният и най-бърз начин да откриете и премахнете браузър-похитителя е да направите пълно системно сканиране с антишпионски софтуер. Също така може да извършите тази процедура и ръчно. Подготвените от нас инструкции ще ви помогнат да откриете и премахнете StartPageing123 от компютъра и уеб браузърите си заедно с всички негови компоненти.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на StartPageing123 вируси:

Премахване на StartPageing123 от Windows системи

Следвайте внимателно инструкциите, за да премахнете сами вируса StartPageing123 от системата си. Също така, не забравяйте да проверите всички уеб браузъри инсталирани на устройството ви. Браузър-похитителят е съвместим с Google Chrome и Mozilla Firefox, обаче може да е инсталирал съмнителни разширения или плъгини и на други уеб браузъри.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте StartPageing123 и свързани програми
  Тук потърсете StartPageing123 или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете StartPageing123 от преките пътища на StartPageing123
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на StartPageing123 от Mac OS X система

Следвайте инструкциите, които сме ви подготвили и премахнете вируса StartPageing123 от операционна система Mac.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за StartPageing123 или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на StartPageing123 от Internet Explorer (IE)

Ако откриете съмнителни записи в Internet Explorer, деинсталирайте ги и нулирайте настройките на браузъра, както е показано по-долу.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за StartPageing123 и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на StartPageing123. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса StartPageing123 от Microsoft Edge

След похищение на StartPageing123, следвайте тези стъпки, за да оправите Microsoft Edge.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, StartPageing123 трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на StartPageing123 от Mozilla Firefox (FF)

Браузърът Mozilla Firefox е една от основните цели на вируса. Затова трябва да премахнете StartPageing123, както и други съмнителни записи. След това нулирайте настройките на браузъра.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете StartPageing123 и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на StartPageing123. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на StartPageing123 от Google Chrome

Дадените по-долу инструкции ще ви помогнат да премахнете StartPageing123 от Google Chrome и да нулирате настройките на браузъра.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете StartPageing123 и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на StartPageing123. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на StartPageing123 от Safari

Уверете се, че в Safari няма инсталирани съмнителни разширения или плъгини.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за StartPageing123 или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от StartPageing123, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на StartPageing123. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-startpageing123-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за StartPageing123 virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *