Степен на сериозност:  
  (15/100)

Премахни WinSnare вирус (Упътване за премахване) - актуализирано Jan 2021

Какво се крие зад програмата WinSnare?

WinSnare, наричана още вируса Win Snare, действа като съмнителен фонов софтуер. Тя събира информация за целевия компютър и изпраща данните към отдалечен сървър. Имайки предвид това и свойство, тя може да служи на престъпниците в разработването и усъвършенстването на хакерски стратегии. Известно е, че може да стартира своята команда winsnare.dll в Мениджъра на задачите (Task manager) или да се скрие зад процеса C:\Windows\System32\svchost.exe -k. Освен това тази потенциално нежелана програма е тясно свързана с amuleC, друга потенциално нежелана програма за peer-to-peer споделяне базирана на добре познатата легитимна програма eMule.

Това, че двете програми имат подобни наименования, може да обърка потребителите да мислят несигурната за сигурна или обратното. Като цяло, тези дейности по проследяване не трябва да бъдат толерирани, а игнорирани, ако цените личните си данни и поверителността си. Достъпът до личния ви компютър ще помогне на нападателите да откраднат личната ви информация. Заглавието на тази потенциално нежелана програма напомня за Snare (System Intrusion Analysis and Reporting Environment/Среда за анализ и отчет на пробивите в системата), която се фокусира върху децентрализацията на лог файловете с данни. Последната програма е разработвана от InterSect Alliance International Pty Ltd. И все пак тази компания няма нищо общо с по-горе споменатата потенциално нежелана програма. Ако забележите някои от посочените характеристики, не се колебайте, а премахнете WinSnare.

Не ви препоръчваме опцията за ръчно премахване, защото, ако не разполагате с достатъчно опит, тази задача може да се окаже опасна за вас. Освен това, тази потенциално нежелана програма (PUP) се разпространява заедно с друг потенциално нежелан софтуер, така че ако антивирусната ви програма засече тази потенциално нежелана програма, много вероятно е да засече и други от рода на адуер или браузър-похитители в системата. За да спестите време, препоръчваме ви да изберете автоматичното премахване на WinSnare – просто направете сканиране с програма против зловреден софтуер, за да проверите системата и премахнете всички компоненти, които са важни за функционирането на WinSnare. Препоръчваме ви да използвате ReimageIntego или Malwarebytes.

Изображение на WinsnareВирусът WinSnare може да се скрие под името на легитимен процес на Windows в Мениджъра на задачите (Task Manager)

Как тази потенциално нежелана програма се е промъкнала в компютъра ми?

Похищението на WinSnare обикновено се случва, когато компютърните потребители бързат през инсталационните етапи на програмата, без да махнат отметките от условията, които гарантират достъп на Win Snare до системата. Ето защо ви съветваме да сте много внимателни, когато инсталирате случайни програми от Интернет. Има едно погрешно схващане за правилните инсталационни настройки – по-голяма част от компютърните потребители смятат, че настройките По подразбиране, Стандартни или Препоръчителни са най-надеждни; това е напълно погрешно.

Групирането на софтуер (бандлинг) позволява на разработчиците на софтуер да групират продуктите си и да ги разпространяват заедно в пакет; и все пак това са програми, на които не може да се доверите особено. В повечето случаи, става ясно, че са поддържани от реклами програми, които не правят нищо друго освен да създават неприятности в целевата система. Съгласията за инсталирането им са скрити точно зад По подразбиране и Стандартни настройки, така че изберете Потребителски или Разширени настройки и след това махнете отметките от предложенията за инсталиране на непознат софтуер на трети лица. Също така трябва да споменем, че има опасност да заразите системата си с подобни програми, когато инсталирате пиратски софтуер. 

Унищожете напълно WinSnare 

Не е трудно да премахнете вируса WinSnare. Стартирайте приложението си за сигурност и направете сканиране. И все пак, някои антивирусни програми не засичат заплахи като този адуер, затова е препоръчително да използвате програма за премахване на зловреден софтуер за това приложение. Може да разгледате и инструкциите за премахване на WinSnare.

Те ще ви помогнат да отстраните всички налични адуерни скриптове и проследяващи инструменти. Също така, обърнете внимание, че в мрежата се сре]а и версията WinSnare 4.0.8. Проверете внимателно списъка с програми дали тази потенциално нежелана програма не се е промъкнала в устройството ви.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на WinSnare вируси:

Премахване на WinSnare от Windows системи

Може да опитате да изтриете Winsnare като използвате тези базови инструкции, но все пак, не забравяйте да сканирате системата след това, за да проверите за евентуални съмнителни файлове или приложения, които може да сте пропуснали. Като цяло, по-безопасно е да премахнете тази потенциално нежелана програма автоматично, най-вече защото тя се разпространява заедно с други съмнителни програми и най-лесният начин да почистите компютъра си е да оставите антишпионска програма да изтрие всички потенциално нежелани програми и малуер наведнъж.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте WinSnare и свързани програми
  Тук потърсете WinSnare или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на WinSnare от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за WinSnare и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на WinSnare. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса WinSnare от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, WinSnare трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на WinSnare от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете WinSnare и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на WinSnare. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на WinSnare от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете WinSnare и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на WinSnare. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на WinSnare от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за WinSnare или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на WinSnare. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-winsnare-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за WinSnare virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *