Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете MyTransitGuide Toolbar (Инструкции за премахване) - актуализирано Jan 2021

Лентата с инструменти MyTransitGuide търпи критики заради съмнителните си методи на разпространение

Инсталация на лентата с инструменти MyTransitGuide

MyTransitGuide на Mindspark Interactiv e лента с инструменти, която ви дава достъп до разписанията на влакове, автобуси и метро. Въпреки факта, че този инструмент изглежда полезен за хората ползващи обществен транспорт, специалистите по сигурност предупреждават, че това е потенциално нежелана програма (PUP).

Основната причина, поради която MyTransitGuide не се счита за напълно безопасна, е, че може да се инсталира без позволението на потребителя. Това може да се случи, когато той изтегли безплатен софтуер или шеъруер неправилно.

Затова, ако сте забелязали, че началната ви страница и търсачката са били променени от лентата с инструменти MyTransitGuide Toolbar, това е ясен знак, че браузъра ви е бил похитен. В този случай трябва да я деинсталирате ръчно или да използвате антишпионски софтуер катоReimageIntego.

Съветваме потребителите да премахнат лентата с инструменти My Transit Guide, защото може да извършва съмнителни дейности с намерение да промотира уеб страници на трети лица, да повиши техния пейдж ранк или да получи финансови приходи чрез реклама. Първият признак, показващ, че тази лента с инструменти се крие в компютъра ви, е смяната на началната страница и търсачката. И по-точно, вместо Google, Bing или Yahoo, може да намерите Ask Search или hp.myway.com.

Освен това, заедно с тези модификации, ще забележите Лентата с инструменти MyTransitGuide в горния край на страницата. Ако това ви се случва в момента, подгответе се за постоянни пренасочвания към уеб страници на трети лица. Казваме това, защото тази търсачка има за цел да предоставя променени резултати от търсенето със спонсорирани линкове с приоритет, така че всеки път, когато търсите нещо, ще получавате променени резултати от търсенето, които съдържат линкове към непознати уеб страници.

Точно затова, няма нужда да казваме, че тези проблеми с пренасочването на  MyTransitGuide могат да станат много досадни. В допълнение към това, потребителите съобщават, че са били пренасочвани и към уеб страници на скам за техническа поддръжка или други съмнителни страници, които не изглеждат съвсем легитимни.

Също така, след като се настани в компютъра ви, лентата с инструменти започва да следи онлайн дейностите ви, да събира информация за историята на сърфиране, не-лична информация и се опитва да ви накара да посетите уеб страница на свързани лица. Затова, ако сте загрижени за поверителността си, добре е да проверите как да се отървете от my transit guide в края на статията.

Уеб страницата за изтегляне на Лентата с инструменти MyTransitGuideПотребителите могат да изтеглят Лентата с инструменти MyTransitGuide ръчно. И все пак, тя може да се промъкне и с помощта на софтуерни пакети (бандлинг).

Лицензионното споразумение за крайния потребител разкрива и други притеснителни детайли за MyTransitGuide Toolbar

Не се и съмняваме, че всички вече споменати проблеми са напълно достатъчни за премахване на MyTransitGuide Toolbar от компютъра. И все пак, специалистите по сигурност от Финландия сочат други обезпокоителни характеристики на програмата. В Лицензионното споразумение за крайния потребител създателите предупреждават, че:

С настоящото се съгласявате, че сте запознати, че с използването на Продукт на MS, може да бъдете изложени на обидно, неприлично или нежелано съдържание […]

Продуктите на MS са изложени на различни проблеми със сигурността и може да се считат за несигурни. С приемането на настоящето споразумение, вие се съгласявате и приемате, че Продуктите на MS и всяка информация, която изтегляте или споделяте с помощта на Продукт на MS, могат да бъдат изложени на непозволен достъп, прекъсване, повреждане, щети или злоупотреба и затова да се смятат за несигурни. Вие носите цялата отговорност от тези рискове за сигурността и евентуални щети, възникнали от това.   

Накратко, това означава, че създателят отхвърля отговорността за неуместното съдържание, на което може да сте изложени, след като кликнете на някой от спонсорираните линкове. Като имате това предвид, може сами да решите дали имате нужда от тази лента с инструменти. Ако решите да се отървете от нея, по-долу ще намерите инструкции за премахване на лентата с инструменти MyTransitGuide Toolbar.

Методи на разпространение на лентата с инструменти

Лентата с инструменти е достъпна в Chrome Store и има официална уеб страница, на която има активен линк за изтегляне. Затова потребителите могат да я изтеглят направо от там. Без съмнение, няма нищо нередно при този метод на дистрибуция. Но създателите разчитат и на бандлинг, което позволява проникване в компютрите без знанието на потребителите. 

За да избегнете похищението на MyTransitGuide, трябва да сте много внимателни с безплатния софтуер. Тъй като потребителите често изтеглят и инсталират безразсъдно нов софтуер, например натискат бутона “next/напред” без да четат съобщенията, то не е изненадващо, че се сдобиват с потенциално нежелана програма.

Затова, когато инсталирате безплатни програми, вместо Бързи или Базови настройки за инсталация, избирайте Разширени или Потребителски и проверявайте всичко внимателно. Ако забележите квадратче “I accept to set ask.com as a default search engine/Съгласен съм да задам ask.com за търсачка по подразбиране” или “I accept to install MyTransitGuide Toolbar/Съгласен съм да инсталирам лентата с инструменти MyTransitGuide”, махнете отметките от тях, за да се предпазите от всички вече споменати проблеми. 

Наскоро създателят на тази програма се свърза с нас, като ни помоли да премахнем тази статия от уеб страницата на 2-spyware.com. Ние смятаме, че не трябва да го правим, докато програмите, които предлагаме за премахването на лентата с инструменти MyTransitGuide я засичат и помагат за премахването и от системата. Както е споменато под всеки от бутоните за изтегляне, ние СМЕ свързани лица по отношение на тези програми против зловреден софтуер и докато някои от тях са безплатни, други премахват вирусите едва след като сте ги закупили. Това удовлетворява напълно изискванията на FTC (Федералната комисия по търговия).

Въпреки това, наскоро решихме да преразгледаме тази и някои други статии, свързани с този издател. Затова твърдим, че всичко посочено тук е съвсем правилно. 

Как да премахнем лентата с инструменти My Transit Guide от компютри с операционни системи Mac и Windows

Ако сте изтеглили тази програма от надежден източник (официална уеб страница, Chrome уеб магазин) и сте доволни от нея, може да я продължите да я използвате. И все пак, ако не е отговорила на очакванията ви и искате да премахнете MyTransitGuide в момента, следвайте тези инструкции:

Деинсталирайте програмите, свързани с лентата с инструменти MyTransitGuide от операционна система Windows:

 1. Натиснете Start → Control Panel/Контролен панел → Uninstall a Program/Деинсталиране на програма.
 2. Когато сте в раздела Add/Remove Programs/Uninstall a Program (Добавяне/Премахване на програма/Деинсталиране на програма), потърсете лентата с инструменти MyTransitGuide и други програми, които не ви изглеждат познати.
 3. Натиснете “Uninstall/Деинсталиране” и след това OK, за да запазите промените.

Инструкциите за премахване на MyTransitGuide от операционна системаMac OS X са дадени по-долу. В общи линии, трябва да направите същото и да изтриете съмнителните приложения от устройството. След като го направите трябва да нулирате настройките на браузъра.

Нулиране на Google Chrome:

 1. Отворете Google Chrome, кликнете върху иконата на менюто (горния десен ъгъл) и изберете “Tools/Инструменти” -> “Extensions/Разширения”.
 2. Тук изберете непознатите плъгини (MyTransitGuide Toolbar, MyWay, MyWebSearch и др.) и изберете иконата с кошче за боклук, за да изтриете тези записи.
 3. За да смените началната си страница, кликнете върху иконата на менюто, изберете “Settings/Настройки” -> раздел “On startup/При стартиране” -> “set pages/задаване на страница”.
 4. Тук отстранете myway.com като натиснете “X” и въведете предпочитаната от вас уеб страница.
 5. За да смените търсачката си по подразбиране, кликнете върху иконата на менюто -> “Settings/Настройки” -> раздел “Search/Търсене”.
 6. Тук натиснете “Manage Search Engines…/Управление на търсачки” и добавете името на домейна, който желаете.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на MyTransitGuide Toolbar:

Премахване на MyTransitGuide Toolbar от Windows системи

Следвайте тези стъпки за да деинсталирате съмнителни програми от Контролния панел:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте MyTransitGuide Toolbar и свързани програми
  Тук потърсете MyTransitGuide Toolbar или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете MyTransitGuide Toolbar от преките пътища на MyTransitGuide Toolbar
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на MyTransitGuide Toolbar от Mac OS X система

Тези стъпки ще ви помогнат да се отървете от всички съмнителни приложения, инсталирани в операционна система Mac OS X:

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за MyTransitGuide Toolbar или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на MyTransitGuide Toolbar от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за MyTransitGuide Toolbar и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на MyTransitGuide Toolbar. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на MyTransitGuide Toolbar от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, MyTransitGuide Toolbar трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на MyTransitGuide Toolbar от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете MyTransitGuide Toolbar и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на MyTransitGuide Toolbar. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на MyTransitGuide Toolbar от Google Chrome

Тези стъпки ще ви помогнат да премахнете MyTransitGuide, както и други съмнителни разширения от Google Chrome:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете MyTransitGuide Toolbar и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на MyTransitGuide Toolbar. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на MyTransitGuide Toolbar от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за MyTransitGuide Toolbar или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от MyTransitGuide Toolbar, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на MyTransitGuide Toolbar. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-mytransitguide-toolbar.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за MyTransitGuide Toolbar

Your email address will not be published. Required fields are marked *