Премахнете MyTransitGuide Toolbar (Инструкции за премахване) - актуализирано сеп. 2017

Упътване за премахване на MyTransitGuide Toolbar

Какво е Лента с инструменти MyTransitGuide?

Лентата с инструменти MyTransitGuide търпи критики заради съмнителните си методи на разпространение

Инсталация на лентата с инструменти MyTransitGuide

MyTransitGuide на Mindspark Interactiv e лента с инструменти, която ви дава достъп до разписанията на влакове, автобуси и метро. Въпреки факта, че този инструмент изглежда полезен за хората ползващи обществен транспорт, специалистите по сигурност предупреждават, че това е потенциално нежелана програма (PUP).

Основната причина, поради която MyTransitGuide не се счита за напълно безопасна, е, че може да се инсталира без позволението на потребителя. Това може да се случи, когато той изтегли безплатен софтуер или шеъруер неправилно.

Затова, ако сте забелязали, че началната ви страница и търсачката са били променени от лентата с инструменти MyTransitGuide Toolbar, това е ясен знак, че браузъра ви е бил похитен. В този случай трябва да я деинсталирате ръчно или да използвате антишпионски софтуер катоFortectIntego.

Съветваме потребителите да премахнат лентата с инструменти My Transit Guide, защото може да извършва съмнителни дейности с намерение да промотира уеб страници на трети лица, да повиши техния пейдж ранк или да получи финансови приходи чрез реклама. Първият признак, показващ, че тази лента с инструменти се крие в компютъра ви, е смяната на началната страница и търсачката. И по-точно, вместо Google, Bing или Yahoo, може да намерите Ask Search или hp.myway.com.

Освен това, заедно с тези модификации, ще забележите Лентата с инструменти MyTransitGuide в горния край на страницата. Ако това ви се случва в момента, подгответе се за постоянни пренасочвания към уеб страници на трети лица. Казваме това, защото тази търсачка има за цел да предоставя променени резултати от търсенето със спонсорирани линкове с приоритет, така че всеки път, когато търсите нещо, ще получавате променени резултати от търсенето, които съдържат линкове към непознати уеб страници.

Точно затова, няма нужда да казваме, че тези проблеми с пренасочването на MyTransitGuide могат да станат много досадни. В допълнение към това, потребителите съобщават, че са били пренасочвани и към уеб страници на скам за техническа поддръжка или други съмнителни страници, които не изглеждат съвсем легитимни.

Също така, след като се настани в компютъра ви, лентата с инструменти започва да следи онлайн дейностите ви, да събира информация за историята на сърфиране, не-лична информация и се опитва да ви накара да посетите уеб страница на свързани лица. Затова, ако сте загрижени за поверителността си, добре е да проверите как да се отървете от my transit guide в края на статията.

Уеб страницата за изтегляне на Лентата с инструменти MyTransitGuideПотребителите могат да изтеглят Лентата с инструменти MyTransitGuide ръчно. И все пак, тя може да се промъкне и с помощта на софтуерни пакети (бандлинг).

Лицензионното споразумение за крайния потребител разкрива и други притеснителни детайли за MyTransitGuide Toolbar

Не се и съмняваме, че всички вече споменати проблеми са напълно достатъчни за премахване на MyTransitGuide Toolbar от компютъра. И все пак, специалистите по сигурност от Финландия сочат други обезпокоителни характеристики на програмата. В Лицензионното споразумение за крайния потребител създателите предупреждават, че:

С настоящото се съгласявате, че сте запознати, че с използването на Продукт на MS, може да бъдете изложени на обидно, неприлично или нежелано съдържание […]

Продуктите на MS са изложени на различни проблеми със сигурността и може да се считат за несигурни. С приемането на настоящето споразумение, вие се съгласявате и приемате, че Продуктите на MS и всяка информация, която изтегляте или споделяте с помощта на Продукт на MS, могат да бъдат изложени на непозволен достъп, прекъсване, повреждане, щети или злоупотреба и затова да се смятат за несигурни. Вие носите цялата отговорност от тези рискове за сигурността и евентуални щети, възникнали от това.

Накратко, това означава, че създателят отхвърля отговорността за неуместното съдържание, на което може да сте изложени, след като кликнете на някой от спонсорираните линкове. Като имате това предвид, може сами да решите дали имате нужда от тази лента с инструменти. Ако решите да се отървете от нея, по-долу ще намерите инструкции за премахване на лентата с инструменти MyTransitGuide Toolbar.

Методи на разпространение на лентата с инструменти

Лентата с инструменти е достъпна в Chrome Store и има официална уеб страница, на която има активен линк за изтегляне. Затова потребителите могат да я изтеглят направо от там. Без съмнение, няма нищо нередно при този метод на дистрибуция. Но създателите разчитат и на бандлинг, което позволява проникване в компютрите без знанието на потребителите.

За да избегнете похищението на MyTransitGuide, трябва да сте много внимателни с безплатния софтуер. Тъй като потребителите често изтеглят и инсталират безразсъдно нов софтуер, например натискат бутона “next/напред” без да четат съобщенията, то не е изненадващо, че се сдобиват с потенциално нежелана програма.

Затова, когато инсталирате безплатни програми, вместо Бързи или Базови настройки за инсталация, избирайте Разширени или Потребителски и проверявайте всичко внимателно. Ако забележите квадратче “I accept to set ask.com as a default search engine/Съгласен съм да задам ask.com за търсачка по подразбиране” или “I accept to install MyTransitGuide Toolbar/Съгласен съм да инсталирам лентата с инструменти MyTransitGuide”, махнете отметките от тях, за да се предпазите от всички вече споменати проблеми.

Наскоро създателят на тази програма се свърза с нас, като ни помоли да премахнем тази статия от уеб страницата на 2-spyware.com. Ние смятаме, че не трябва да го правим, докато програмите, които предлагаме за премахването на лентата с инструменти MyTransitGuide я засичат и помагат за премахването и от системата. Както е споменато под всеки от бутоните за изтегляне, ние СМЕ свързани лица по отношение на тези програми против зловреден софтуер и докато някои от тях са безплатни, други премахват вирусите едва след като сте ги закупили. Това удовлетворява напълно изискванията на FTC (Федералната комисия по търговия).

Въпреки това, наскоро решихме да преразгледаме тази и някои други статии, свързани с този издател. Затова твърдим, че всичко посочено тук е съвсем правилно.

Как да премахнем лентата с инструменти My Transit Guide от компютри с операционни системи Mac и Windows

Ако сте изтеглили тази програма от надежден източник (официална уеб страница, Chrome уеб магазин) и сте доволни от нея, може да я продължите да я използвате. И все пак, ако не е отговорила на очакванията ви и искате да премахнете MyTransitGuide в момента, следвайте тези инструкции:

Деинсталирайте програмите, свързани с лентата с инструменти MyTransitGuide от операционна система Windows:

 1. Натиснете Start → Control Panel/Контролен панел → Uninstall a Program/Деинсталиране на програма.
 2. Когато сте в раздела Add/Remove Programs/Uninstall a Program (Добавяне/Премахване на програма/Деинсталиране на програма), потърсете лентата с инструменти MyTransitGuide и други програми, които не ви изглеждат познати.
 3. Натиснете „Uninstall/Деинсталиране“ и след това OK, за да запазите промените.

Инструкциите за премахване на MyTransitGuide от операционна системаMac OS X са дадени по-долу. В общи линии, трябва да направите същото и да изтриете съмнителните приложения от устройството. След като го направите трябва да нулирате настройките на браузъра.

Нулиране на Google Chrome:

 1. Отворете Google Chrome, кликнете върху иконата на менюто (горния десен ъгъл) и изберете “Tools/Инструменти” -> “Extensions/Разширения”.
 2. Тук изберете непознатите плъгини (MyTransitGuide Toolbar, MyWay, MyWebSearch и др.) и изберете иконата с кошче за боклук, за да изтриете тези записи.
 3. За да смените началната си страница, кликнете върху иконата на менюто, изберете “Settings/Настройки” -> раздел “On startup/При стартиране” -> “set pages/задаване на страница”.
 4. Тук отстранете myway.com като натиснете „X“ и въведете предпочитаната от вас уеб страница.
 5. За да смените търсачката си по подразбиране, кликнете върху иконата на менюто -> “Settings/Настройки” -> раздел “Search/Търсене”.
 6. Тук натиснете „Manage Search Engines…/Управление на търсачки“ и добавете името на домейна, който желаете.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на MyTransitGuide Toolbar

Деинсталиране от Windows

Следвайте тези стъпки за да деинсталирате съмнителни програми от Контролния панел:

За да премахнете Лента с инструменти MyTransitGuide от устройства с Windows 10/8, следвайте дадените по-долу стъпки:

 1. Въведете Control Panel (Контролен панел) в полето за търсене на Windows и натиснете Enter или кликнете върху резултатите от търсенето.
 2. В Programs/Програми, изберете Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. От списъка открийте записите свързани с Лента с инструменти MyTransitGuide (или всякакви други инсталирани наскоро съмнителни програми).
 4. Кликнете с десния бутон на мишката върху приложението и изберете Uninstall/Деинсталиране.
 5. Ако се появи User Account Control/Управление на потребителски профили натиснете Yes/Да.
 6. Изчакайте да се финализира деинсталацията и натиснете OK. Деинсталиране от Windows

Ако използвате Windows 7/XP, използвайте следните инструкции:

 1. Кликнете върху старт менюто Windows Start > Control Panel/Контролен панел разположен в десния прозорец (ако използвате Windows XP, кликнете върху Add/Remove Programs/Добавяне/премахване на програма).
 2. В Контролния панел, изберете Programs/Програми > Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. Изберете нежеланото приложение като кликнете върху него веднъж.
 4. В горния край натиснете Uninstall/Change/Деинсталиране/Промяна.
 5. В прозореца за потвърждение, изберете Yes/Да.
 6. Натиснете OK след като процеса по премахване бъде финализиран.

Премахване на MyTransitGuide Toolbar от Mac OS X система

Тези стъпки ще ви помогнат да се отървете от всички съмнителни приложения, инсталирани в операционна система Mac OS X:

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за MyTransitGuide Toolbar или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изтриване на нежелани разширения от МS Edge:

 1. Натиснете Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете Разширения/Extensions.
 2. От списъка изберете разширението и кликнете върху иконата със зъбно колело.
 3. Кликнете върху Деинсталиране/Uninstall най-отдолу. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистете бисквитките и данните от сърфиране:

 1. Кликнете върху Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете  Поверителност и сигурност/Privacy & security.
 2. В раздела Изтриване на данните за сърфиране/Clear browsing data, натиснете бутона Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 3. Изберете всичко (с изключение на пароли, въпреки че може да искате да включите също и разрешителни за медии, ако е приложимо) и натиснете Изтриване/Clear. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Възстановете настройките за нов раздел и начална страница:

 1. Кликнете върху иконата на менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. След това намерете раздел При стартиране/On startup.
 3. Натиснете Деактивирай/Disable в случай че откриете съмнителен домейн.

 Ако горният метод не сработи, нулирайте настройките на MS Edge по следния начин:

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc, за да отворите Мениджъра на задачите/Task Manager.
 2. Натиснете стрелката Повече информация/More details в дъното на прозореца.
 3. Изберете раздел Информация/Details.
 4. Сега скролнете надолу и намерете всички записи, които съдържат Microsoft Edge в името си. Кликвате с десен бутон на всеки един от тях и избирате Край на задачата/End Task, за да прекъснете работата на MS Edge. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Ако този начин не успее да ви помогне, ще трябва да използвате разширения метод за нулиране настройките на Edge. Не забравяйте, че преди това трябва да архивирате данните си. 

 1. В компютъра си намерете следната папка: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Натиснете Ctrl + A на клавиатурата, за да изберете всички папки.
 3. Кликнете с десен бутон върху тях и изберете Изтриване/Delete Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge
 4. Сега кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Windows PowerShell (Admin).
 5. Когато се отвори новия прозорец, копирайте и поставете следната команда и след това натиснете Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Инструкции за базиран на Chromium Edge

Изтрийте разширенията от MS Edge (Chromium):

 1. Отворете Edge и изберете Настройки/Settings > Extensions/Разширения.
 2. Изтрийте нежеланите разширения като натиснете Премахване/Remove. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистване на кеша и данните за сайта:

 1. Отворете Меню/Menu и отидете в Настройки/Settings.
 2. Изберете Поверителност и услуги/Privacy and services.
 3. Под Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data, натиснете Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 4. Под Времеви диапазон/Time range, изберете През цялото време/All time.
 5. Изберете Почистване сега/Clear now. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на базиран на Chromium MS Edge:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. От лявата страна изберете Нулиране на настройките/Reset settings.
 3. Изберете Възстановяване на настройките до стойностите им по подразбиране/Restore settings to their default values.
 4. Потвърдете с Възстанови/Reset. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Премахване на опасни разширения:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и кликнете върху Menu/Меню (три хоризонтални линии в горния десен ъгъл на прозореца).
 2. Изберете Add-ons/Добавки.
 3. Тук изберете плъгини, които са свързани с Лента с инструменти MyTransitGuide и натиснете Remove/Премахване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулирайте началната страница:

 1. Кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл, за да се отвори менюто.
 2. Изберете Options/Опции.
 3. В опциите Home/начална страница, въведете предпочитан от вас сайт, който ще се отваря всеки път, когато отворите Mozilla Firefox.

Изчистете бисквитките и данните за уеб страницата:

 1. Натиснете Menu/Меню и изберете Options/Опции.
 2. Отидете в раздел Privacy & Security/Поверителност и сигурност.
 3. Скролнете надолу докато откриете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата.
 4. Натиснете Clear Data/Изчистване на данните…
 5. Изберете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата, както и Cached Web Content/Кеширано уеб съдържание и натиснете Clear/Изчистване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

В случай че Лента с инструменти MyTransitGuide не бъде премахнато след като сте изпълнили горните инструкции, нулирайте настройките на Mozilla Firefox:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и натиснете Menu/Меню.
 2. Отидете в Help/Помощ и след това изберете Troubleshooting Information/Информация за разрешаване на проблеми. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox
 3. В раздела Give Firefox a tune up/Настройки на Firefox кликнете върху Refresh Firefox…/Опресняване на Firefox…
 4. След като се появи изскачащия прозорец, потвърдете действието като натиснете Refresh Firefox/Опресняване на Firefox – това трябва да финализира премахването на Лента с инструменти MyTransitGuide. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Google Chrome

Тези стъпки ще ви помогнат да премахнете MyTransitGuide, както и други съмнителни разширения от Google Chrome:

Изтриване на зловредните разширения от Google Chrome:

 1. Отворете Google Chrome, кликнете върху Менюто/Menu (три вертикални точки в горния десен ъгъл) и изберете Още инструменти/More tools > /Разширения/Extensions.
 2. В новоотворения прозорец ще видите всички инсталирани разширения. Деинсталирайте всички съмнителни плъгини, които могат да имат връзка с Лента с инструменти MyTransitGuide като кликнете върху Премахване/Remove. Нулиране на настройките на Google Chrome

Изчистете кеш паметта и уеб данните от Chrome:

 1. Кликнете върху Меню/Menu и изберете и изберете Настройки/Settings.
 2. В раздела Поверителност и сигурност/Privacy and security, изберете Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data.
 3. Изберете История на сърфиране, бисквитки и други данни за сайта/Browsing history, Cookies and other site data, както и Кеширани изображения/Cached images и файлове/files.
 4. Натиснете Изтриване на данни/Clear data. Нулиране на настройките на Google Chrome

Промяна на началната страница:

 1. Кликнете върху менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. Потърсете съмнителен сайт като Лента с инструменти MyTransitGuide в раздела При стартиране/On startup.
 3. Кликнете върху Отваряне на специфична или няколко страници/Open a specific or set of pages и кликнете върху трите точки, за да се появи опцията Премахване/Remove.

Нулиране на настройките на Google Chrome:

Ако предните методи не са успели да ви помогнат, нулирайте настройките на Google Chrome, за да елиминирате всички компоненти на Лента с инструменти MyTransitGuide:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. В Настройки/Settings, скролвате надолу и кликвате върху Разширени/Advanced.
 3. Отново скролвате надолу и намирате раздела Нулиране и изчистване/ Reset and clean up.
 4. Сега натискате Възстановяване на настройките към първоначалното им състояние/Restore settings to their original defaults.
 5. Потвърдете с Нулиране на настройките/Reset settings за да финализирате премахването на Лента с инструменти MyTransitGuide. Нулиране на настройките на Google Chrome

Нулиране на настройките на Safari

Премахнете нежеланите разширения от Safari:

 1. Кликнете върху Safari > Preferences…/Предпочитания…
 2. В новия прозорец, изберете Extensions/Разширения.
 3. Изберете нежеланото приложение свързано с Лента с инструменти MyTransitGuide и изберете Uninstall/Деинсталирай. Нулиране на настройките на Safari

Изчистете бисквитките и други данни за уеб страници от Safari:

 1. Кликнете Safari > Clear History…/Изчисти история
 2. От падащото меню под Clear/Изчисти, изберете all history/цялата история.
 3. Потвърдете с Clear History/Изчисти историята. Нулиране на настройките на Safari

Нулирайте настройките на Safari, ако горните стъпки не са ви помогнали:

 1. Кликнете върхуSafari > Preferences…/Предпочитания…
 2. Отидете в раздел Advanced/Разширени.
 3. Поставете тикче на Show Develop menu/Показване на менюто за разработка в лентата с менюто.
 4. От лентата с менюто, кликнете Develop, и след това изберете Empty Caches/Изчисти кеш. Нулиране на настройките на Safari

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от MyTransitGuide Toolbar и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици