Степен на сериозност:  
  (9/100)

Премахнете From Doc to PDF Toolbar (Упътване за премахване) - актуализирано Jan 2021

Лентата с инструмент From Doc to PDF: всичко, което трябва да знаете преди да я инсталирате на компютъра си

Моментно изображение (скрийшот) на лентата с инструменти From Doc to PDF

Лентата From Doc to PDF е легитимно приложение, създадено от Mindspark Interactive Network Inc. И все пак, компютърните потребители съобщават, че този инструмент се е появил в компютрите им изневиделица и са имали проблеми с деинсталацията му. Най-много проблеми са имали потребителите от САЩ, Германия, и Индия.

Въпреки че някои наричат тази програма вируса From Doc to PDF, бихме искали да знаете, е това не е така. Това е системен инструмент, който може да бъде добавян към различни Интернет браузъри. След инсталирането му в системата, настройките на начална страница и за нов раздел ще бъдат променени. В резултат на това, всеки път, когато потребителят отвори браузъра си, се появява нова уеб страница.   

Проблемът е, че някои компютърни потребители инсталират тази добавка непреднамерено и по-късно започват да мислят, че някой е хакнал или заразил компютъра им. Въпреки че лентата с инструменти FromDoctoPDF е напълно легитимна програма, изглежда, че потребителите не го използват с удоволствие. 

В магазина на Google Chrome, рейтингът му е 2,5 звезди от 5 и това определено трябва да ни каже нещо. Също така сме забелязали, че някои потребители се оплакват, че “не им позволява” да го деинсталират и че се е инсталирал без тяхното знание. По-голямата част от потребителите търсят ръководство за премахване на лентата с инструменти From Doc to PDF, така че ако сте от тях, прочетете статията до края, за да разберете.

Освен това, може да ускорите процедурата по премахване на from doc to pdf като използвате програма против зловреден или шпионски софтуер, например ReimageIntego или Malwarebytes

Тази лента с инструменти предлага преобразуването на различни файлове. По този начин, потребителите, които имат нужда да преобразуват документите си, могат да сметнат тази програма за полезна. Програмата е съвместима с Windows 10, както и с по-стари версии на операционната система като Windows 7, 8, Vista и XP. И все пак, имаме данни, че и потребителите на Mac OS X също са се сблъскали с тази програма.

Според описанието програмата може да превръща следните файлове в .doc формат:

 • PDF,
 • DOC,
 • TXT,
 • RTF,
 • XLS,
 • PPT,
 • BMP,
 • JPG,
 • TIFF,
 • и др.

И все пак много потребители се оплакват, че тази лента с инструменти се е появила внезапно в устройствата им. В действителност тя може да се разпространява в пакет с различни видове безплатен софтуер. Ето защо, Интернет форумите са пълни с потребителите, които питат как да се отърват от doc to pdf.

Искаме да ви припомним, че тази програма не е вирус, следователно премахването и не би трябвало да е трудно. Може да се окаже малко по-трудно, ако сте я инсталирали непреднамерено в пакет с друг софтуер. И все пак, с малко повече търпение и подходящото ръководство, ще успеете да изтриете тази лента с инструменти заедно с допълнителните компоненти, които може да са се инсталирали в системата. 

Изображение на From Doc to PDFЛентата с инструментиFrom Doc to PDF се смята за труден за премахване софтуер, който може да достигне до компютъра ви с помощта на софтуерен пакет (бандлинг).

Анализ на Декларацията на поверителност на Програмата

След анализ на Декларацията на поверителност, която е предоставена на сайта на програмата, сме открили, че създателят съобщава, че в програмата могат да бъдат интегрирани услуги и/или съдържание на трети лица. Най-накрая предупреждават:

“с използването на тази програма може да се изложите на Съдържание, което е обидно, неприлично или неподходящо във вашата общност.

Сега нека да обясним къде може да попаднете на подобно съдържание. Както споменахме по-горе добавката From Doc to PDF променя настройките на браузъра и задава различна уеб страница за начална. На тази уеб страница, може да намерите търсачка. Задавайки тази страница за начална страница по подразбиране, създателят вероятно е очаквал да убеди потребителите да използват съответната търсачка. 

И все пак, не сме изненадани защо толкова потребителите отказват да го направят и искат да премахнат лентата From Doc to PDF колкото се може по-скоро. Изглежда, че тази търсачка предоставя твърде много спонсорирани резултати и за потребителите, които искат бързо да намерят дадена информация, подобни платени резултати могат да се окажат доста дразнещи.

Кликването върху някой от спонсорираните резултати може да ви пренасочи към трета страница, затова ви съветваме да ги пренебрегвате и ако искате да премахнете споменатата по-горе лента с инструменти.  

Методи на разпространение на програмата и как да се предпазим от проникването и в компютъра

Може да изтеглите това приложение от магазина на Google Chrome, но в някои случаи, то може да ви бъде предложено от други безплатни програми. Затова винаги припомняме на нашите читатели, че е много важно да се регулират инсталационните настройки преди инсталирането на нова програма в системата. В противен случай може да се инсталират и други приложения.

Този метод на разпространение на софтуер се нарича бандлинг, както вече сте предположили, и помага за разпространението на няколко програми в софтуерен пакет. За да декомпозира такъв пакет, потребителят трябва да избере Разширени или Потребителски настройки и след това да махне отметките от съгласията за инсталиране на допълнителни програми. 

Не избирайте По подразбиране или Стандартни инсталационни настройки, защото по този начин допълнителните програми ще бъдат инсталирани без дори да искат позволението ви.  

Наскоро създателите на тази програма се свързаха с нас и ни помолиха да премахнем тази статия от страницата на 2-spyware.com website. Според нас не трябва да правим това, докато програмите, които предлагаме за премахване на лентата с инструменти From Doc to PDF, я откриват и помагат на потребителите да я премахнат от системата.

Както е споменато под всеки бутон за изтегляне, ние СМЕ свързани лица по отношение на тези програми за премахване на зловреден софтуер и докато някои от тях са безплатни, други могат да премахват вируси, единствено след като бъдат закупени. Това напълно отговаря на изискванията на Федералната комисия за търговия (FTC).

Въпреки всичко решихме да направим редакция на тази и на някои други статии, свързани с този издател и твърдим, че всичко е описано коректно. 

Ръководство за деинсталация на From doc to pdf на myway за потребители на Windows

Потребителите на операционна система Windows са тези, които обикновено се сблъскват с това досадно приложение. И все пак, бихме искали да посочим, че вирус с такова име  From Doc to PDF не съществува, тъй като тази добавка за браузър е напълно легитимна и не може да бъде наречена вирус.

И все пак, ако функциите и не ви се нравят, просто я премахнете от компютърната система. Може да извършите премахването на лентата с инструменти From Doc to PDF като използвате програма за премахване на шпионски софтуер (например, ReimageIntego) – сканирайте компютъра си и вижте дали в него има съмнителни програми.

Ако не искате да използвате софтуер за сигурност, може да деинсталирате тази програма от Контролния панел и браузър разширенията като обикновено приложение. Ще намерите подробни и илюстрирани инструкции в края на статията. 

Съвети за премахване на from doc to pdf от Safari

Safari е вграден браузър в операционна система Mac OS X. Въпреки това, не бива да се доверявате на мита, че продуктите на Apple са имунизирани за потенциално нежелани програми или вируси. Затова, ако браузърът ви Safari е бил похитен, добре е да се погрижите за него. 

Ако трябва да премахнете версията на fromdoctopdf за mac,също имате два варианта. Първият предполага сканирането на системата с обновен софтуер за сигурност и да го оставите да свърши работата вместо вас. Вторият метод предполага да деинсталирате сами браузър-разширението.  

По-долу ще намерите инструкции как да се уверите, че нежеланите приложения са премахнати напълно от Mac. Освен това сме подготвили ръководство за деинсталиране на разширения от Safari. Имайте предвид, че ако не си спомняте да сте ги инсталирали, те нямат работа там. Премахнете всички съмнителни записи и не забравяйте да нулирате настройките на браузъра. 

Нулирането на настройките на Safari е необходимо за да се отървете от бисквитките или проследяващите технологии на издателя или на трети лица. Тази задача е необходима, за да спрете непознати бизнес единици да ви шпионират.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на From Doc to PDF Toolbar:

Премахване на From Doc to PDF Toolbar от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте From Doc to PDF Toolbar и свързани програми
  Тук потърсете From Doc to PDF Toolbar или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете From Doc to PDF Toolbar от преките пътища на From Doc to PDF Toolbar
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на From Doc to PDF Toolbar от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за From Doc to PDF Toolbar или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на From Doc to PDF Toolbar от Internet Explorer (IE)

Отидете в списъка с разширения на IE и премахнете лентата с инструменти From Doc to PDF от там, потърсете и други летни с инструменти на MyWay.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за From Doc to PDF Toolbar и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на From Doc to PDF Toolbar. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на From Doc to PDF Toolbar от Mozilla Firefox (FF)

Открийте и изключете добавката From Doc to PDF от Firefox. След това потърсете и други програми, свързани с тази, например MyWay и премахнете и тях.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете From Doc to PDF Toolbar и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на From Doc to PDF Toolbar. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на From Doc to PDF Toolbar от Google Chrome

Отворете настройките на Chrome и отидете в раздела с Разширения. След това намерете лентата с инструменти From Doc to PDF и я изтрийте!

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете From Doc to PDF Toolbar и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на From Doc to PDF Toolbar. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на From Doc to PDF Toolbar от Safari

Открийте и премахнете браузър-разширението и лента с инструменти From Doc to PDF от браузъра си.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за From Doc to PDF Toolbar или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от From Doc to PDF Toolbar, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на From Doc to PDF Toolbar. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-from-doc-to-pdf-toolbar.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за From Doc to PDF Toolbar

Your email address will not be published. Required fields are marked *