Степен на сериозност:  
  (8/100)

Премахни Spoutable реклами (Упътване за премахване) - 2021 актуализация

от Оливия Морели - -   Spoutable | Тип: Адуер (Рекламен софтуер)

Безопасно ли е да кликвате на реклами от Spoutable?

Вирусът Spoutable е още един погрешно използван термин. Забелязахме, че потребителите го използват, говорейки за реклами, появяващи се на техните екрани по време на сърфиране. Всъщност точно като RevContent или Taboola, Spoutable е рекламна мрежа, която може да бъде описана като платформа за препоръка на съдържание. Въпреки това много хора забелязват, че тези реклами се появяват в сайтове, които публикуват фалшиви новини. Рекламната мрежа Spoutable обещава най-високите рейтинги, предлагайки страхотни печалби за автори. Трябва да споменем, че Spoutable НЕ е вирус и няма намерения да работи като малуер срещу някого. Въпреки това изглежда поради някаква причина потребителите класифицират тази рекламна мрежа като съмнителна, когато видят реклами от Spoutable в браузърите си.

Също така може да получите реклами от Spoutable, докато скролвате из страници, които работят с тази рекламна мрежа и публикуват съдържание за нея. Тези реклами не са лоши, но не можем да гарантираме, че сайтовете, към които водят, са безопасни. Затова предлагаме да бъдете внимателни, когато кликвате върху реклами от Spoutable. Дори и самата мрежа предоставя подобна информация в полицата си за поверителност. „Услугите ни могат да съдържат линкове към други сайтове […] Не контролираме, препоръчваме или подкрепяме и не сме отговорни за тези сайтове и тяхното съдържание, продукти, услуги или полици за поверителност или практики.“ Дори по-притеснително е, че рекламната мрежа обявява, че тези промотирани сайтове могат „да изпращат бисквитки до устройството, да събират данни или да изискват лична информация и може да нямат собствена полица за поверителност.“ Трябва да знаете, че подобни сайтове могат да са опасни. Препоръчваме да не се доверявате на сайтове, достъпени от реклами на Spoutable, да избягвате предоставянето на лична информация за посетени сайтове и най-вече да стоите настрана от бутони за сваляне и реклами на тези сайтове.
Рекалми от SpoutableРекламите от Spoutableмогат да се появяват в легитимни сайтове, но много хора ги намират за досадни и подозрителни.

Друго важно нещо, което трябва да знаете за тази рекламна мрежа, е че извлича информация от посещения в сайта им и чрез преглеждания на спонсорирано съдържание. Твърдят, че събират детайли като версия на операционната система, IP адрес, дата и време на заявките, линкове към препращания и други детайли. Според други изявления в полицата за поверителност на Spoutable събраните данни могат да бъдат използвани за анализиране, диагностициране на технически проблеми и персонализиране на преживяването (например, предоставяне на информация от тях или от свързани сайтове, която според тях може да намерите за полезна или интересна). Освен ако си нямате работа с агресивна адуерна програма, не смятаме, че би било проблем да премахнете рекламите от Spoutable от сайтовете, които ги публикуват. В случай че си имате работа с програма, използваща мрежата да показва реклами в изскачащи прозорци и нови раздели, можете да използвате традиционните инструкции за премахване на адуер, предоставени под статията.

Мисля, че виждам прекалено много реклами от Spoutable. Какво значи това?

Ако виждате много реклами, докато сърфирате, може да попадате на опасни сайтове често или да имате адуерна програма, инсталирана на компютъра. Рекламите от Spoutable обикновено се появяват на сайтове, които се съгласяват да ги публикуват. Въпреки това ако забележите, че постоянно сте пренасочвани към съмнителни сайтове и изскачащи реклами се появяват на екрана Ви непрестанно, може да си имате работа с адуерна инфекция. Адуерът е легитимен софтуер и не прилага нелегални техники върху целевата система – просто функционира по начин, който хората забелязват и не харесват особено. За да предотвратите инсталирането на нежелани програми трябва да следите свалянията си внимателно. Но най-важното е да избирате Ръчна или Подробна инсталация всеки път, когато си слагате нов софтуер, защото иначе няма да можете да откажете инсталирането на допълнителни програми, които инсталаторите често рекламират. Накратко, стойте настрана от Стандартни/Бързи инсталационни настройки и четете информацията, предоставена от инсталатора внимателно!

Как да премахна рекламите от Spoutable?

Ако виждате реклами от Spoutable само в дадени сайтове, значи всичко е наред и няма за какво да се притеснявате. Обаче, ако забележите съмнителни изскачащи реклами, появяващи се докато сърфирате в Интернет и виждате досадни банери, показващи се почти във всеки сайт, сканирайте компютъра си с антиспайуерен софтуер, за да проверите коя програма Ви показва рекламите. Преди премахването на рекалмите от Spoutable, трябва да прочетете тези инструкции внимателно.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Spoutable реклами:

Премахване на Spoutable от Windows системи

Това упътване обяснява как да премахнете адуера, който може да показва рекламите от Spoutable. Деинсталирайте всяка програма, която изглежда съмнителна.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Spoutable и свързани програми
  Тук потърсете Spoutable или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Spoutable от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Spoutable или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Spoutable от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Spoutable и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Spoutable. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от Spoutable от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Spoutable трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Spoutable от Mozilla Firefox (FF)

За да блокирате повтарящите се и досадни реклами, следвайте тези инструкции и премахнете всяка екстензия, която е била инсталирана без съгласието Ви.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Spoutable и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Spoutable. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Spoutable от Google Chrome

Проверете за неизвестни екстензии в Google Chrome с помощта на това упътване: може да намерите това, което Ви показва рекламите.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Spoutable и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Spoutable. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Spoutable от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Spoutable или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Spoutable. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-spoutable-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Spoutable ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *