Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни Orgasm@india.com вирус (Инструкции за премахване)

от Оливия Морели - - | Тип: Рансъмуер

Рансъмуерът Orgasm@india.com иска парите ви

Появи се поредният рансъмуер с нелепо име и този път той се нарича Orgasm@india.com. Нямаме ни най-малка представа какви намерения са имали създателите му като са оставили такъв имейл за комуникация с жертвите, но е очевидно, че изнудването определено им доставя удоволствие. Според нашите изследвания, рансъмуерът Orgasm@india.com е част от Рансъмуер проекта XTBL, който включват многобройни непобедими рансъмуер вируси, които означават файловете със специфично файлово разширение. Например, вирусът, който обсъждаме днес добавя следното файлово разширение: <ID на жертвата>.Orgasm@india.com.xtbl. Освен това, вирусът криптира файлове със силен шифър, който ги прави недостъпни. Зловредната програма ги модифицира на структурно ниво и те могат да бъдат върнати в първоначалния им вид единствено чрез уникален декриптиращ ключ, който вирусът премахва от компютъра на жертвата веднага след като приключи с криптирането (ключът се изпраща към Командните и контролни сървъри на хакерите).
The wallpaper set by Orgasm@india.com virus

Малуерът Orgasm@india.com е “мълчалив”; той променя изображението на работния плот, което показва само няколко изречения и просто нарежда на жертвата да се свържи с Orgasm@india.com за повече подробности. Предполагаме, че престъпниците искат да говорят поотделно с всяка жертва, за да могат да преговарят индивидуално и да измъкнат колкото се може повече пари. Престъпниците искат от жертвата да преведе сумата за откупа чрез Bitcoin системата за разплащане, за да останат анонимни. Чистосърдечно ви препоръчваме да НЕ плащате, защото няма как да знаете дали ще ви дадат декриптиращия ключ. Изпращането на пари на престъпниците означава да ги изгубите и да не получите нищо в замяна. Ето защо ви препоръчваме да премахнете вируса Orgasm@india.com и да възстановите файловете си от резервни копия (ако разполагате с такива, разбира се). Премахването на Orgasm@india.com трябва да стане инструмент против зловреден софтуер като Reimage или SpyHunter 5Combo Cleaner, защото тези две програми могат ефективно да откриват всякакви зловредни програми и да премахват така, че системата ви отново да бъде в отлично състояние.  

Как се разпространява този рансъмуер?

Рансъмуерът Orgasm@india.com нахлува в компютрите с помощта на троянски кон. Това означава, че се представя за нещо,което всъщност не е; например може да получите имейл от престъпниците, който съдържа зловреден прикачен файл със заглавия “Фактура” или “Сметка”. Разбира се, такива прикачени файлове изглеждат безопасни на пръв поглед, но въпреки това, те могат да съдържат зловреден скрипт в документа или просто да имат скрито файлово разширение (.exe). Веднага след като го отворите, той “разтоварва полезния си товар” в системата, поврежда файловете и шокира потребителите с неприятна изненада: файловете ви са криптирани и престъпниците искат откуп. Въпреки че това е най-баналният начин за разпространение на малуер, той е много ефективен. Има и няколко други метода като фалшиви реклами или експлоатационни инструменти, които са по-трудни за прогнозиране и осъществяване, но по-опитните създатели на зловреден софтуер успяват да използват тези техники и дори да разпространяват малуера в легитимни уеб страници. Подобни атаки могат да бъдат спрени единствено от актуализирани програми за зловреден софтуер. 

Компютъра ми е заразен. Какво да правя сега?

Ако файловете ви са криптирани, нормално е да искате да си ги възстановите. За съжаление, страхуваме се, че това може да се окаже невъзможно, освен ако не разполагате с резервни копия. Ако нямате такива и ако нямате намерение да плащате откупа, премахнете вируса Orgasm@india.com колкото се може по-скоро. Това може да стане с помощта на анти-малуер софтуер; в някои случаи, обаче, той не може да се стартира,тъй като вирусът го блокира. В такъв случай може да използвате упътванията за премахване на Orgasm@india.com и да подготвите компютъра си за отстраняването на вируса.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Упътване за ръчно премахване на Orgasm@india.com вируси:

Премахнете Orgasm@india.com, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Orgasm@india.com

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Orgasm@india.com.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Orgasm@india.com, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Orgasm@india.com. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на Orgasm@india.com е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Orgasm@india.com от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Orgasm@india.com, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Спасете файловете си с Data Recovery Pro

За съжаление, все още не съществува декриптор за точно този рансъмуер вирус. И все пак, ние смятаме, че Data Recovery Pro е доста добра алтернатива и може да успее да възстанови поне част от файловете ви. Просто следвайте инструкциите и вижте дали ще имате успех с декриптирането на файловете: 

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Orgasm@india.com;
 • Възстановете ги.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Orgasm@india.com и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-orgasmindia-com-ransomware-virus.html

Ръководства за премахване на други езици