Степен на сериозност:  
  (50/100)

Премахнете Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked (Скам (измама) техническа поддръжка) - актуализирано Jan 2021

Истинската цел на нотификациите „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“

„Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“ обикновено се появява, когато компютърът е инфектиран с вирус от измама с техническа поддръжка . Така наречените измамници TTS подлъгват потребителите да се обаждат на фалшив телефон за техническа поддръжка. Може да попаднете на такъв сайт случайно, докато сърфирате в нета и в такива случаи обикновено е достатъчно да напуснете сайта. Въпреки това ако тези изскачащи реклами се появяват на екрана Ви често и е очевидно, че не можете да ги контролирате, значи компютърът Ви е бил инфектиран с малуера „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“. Този малуер изпраща подвеждащи съобщения, кара програмите Ви да забиват, блокира дадени сайтове и използва други техники, за да убеди потребителите, че компютърът е засегнат от някакъв паразит. Въпреки това имайки предвид, че рекламите от „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“ са фалшиви и генерирани автоматично, няма начин това приложение да разбере дали компютърът Ви е инфектиран или не. То опитва да изплаши потребителите, като показва подобни текстове:

Windows System Alert!;
Windows Health is Critical Do Not Restart;
System has been infected due to unexpected error!;
Private and Financial Data is at Risk!

Ако забележите, че подобни съобщения се появяват в нов раздел в браузъра и ако сайтове, които предоставят подобна „информация“ за състоянието на компютъра Ви изпращат допълнителни изскачащи предупреждения, които трудно могат да бъдат затворени, не трябва да се паникьосвате и да звъните на предоставения номер. Подобни симптоми означават, че компютърът е бил хайджакнат от измамна програма, най-вероятно адуерна , създадена от кибер престъпници. Ако им се обадите, ще се опитат да Ви убедят да си купите безполезни програми или дори да им дадете отдалече достъп до компютъра си, за да могат да „оправят“ компютъра Ви. Обикновено вместо да Ви помагат, те просто слагат малуер на компютъра. Така че ако видите тези изскачащи прозорци на екрана си, не чакайте и премахнете фалшивите предупреждения „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“ с помощта на анти-малуерна програма. Преподъчваме да използвате ReimageIntego.

Вирусът „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“

Скеруерът се разпространява чрез малвертайзинг и зловредни спам кампании

Скеруерът „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“ може да бъде неволно свален от ненадеждни Интернет сайтове заедно с други безплатни програми. Този софтуер може да се разпространява и чрез малвертайзинг и спам мейли. Най-добрата опция за обезопасяването на компютъра от подобни подвеждащи програми е да го защитите, като си инсталирате антималуерен софтуер. Разбира се, може да опитате да избегнете подвеждащите реклами, да не отваряте съмнителни мейли и да инсталирате програмите си внимателно, но помнете, че някой ден малуерът може да Ви измами да си го инсталирате. Също така искаме да Ви дадем съвет за това как да инсталирате компютърни програми правилно (това може да Ви помогне да избегнете инсталирането на потенциално нежелани програми и да предотвратите хайджак от „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“). Когато сваляте безплатна програма и отворите инсталатора ѝ, независимо дали мислите, че програмата не е заразена с вируси, трябва да проверите едно нещо. Избраната от Вас програма може да бъде снабдена с допълнителен софтуер и за да го видите трябва да използвате Подробна или Ръчна инсталация. В случай че програмата включва допълнителни елементи, отмаркирайте ги и продължете с инсталацията.

Картинка на „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“На изображението можете да видите фалшивото предупреждение „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“

Разберете как да премахнете изскачащите прозорци „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“

Вирусът „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“ трябва да бъде премахнат без колебание, тъй като е безполезна програма. Опитва да изплаши потребителите и да предизвика страх с цел убеждаването им да закупят фалшива антивирусна програма или дори да позволи на фалшиви компютърни техници за се свържат към компютъра чрез отдалечен достъп. Не се лъжете; идентифицирайте заплахата с истинска анти-малуерна програма и я премахнете незабавно. Премахването на „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“ може да се извърши с анти-малуерен софтуер като ReimageIntego. Имайте предвид, че не трябва да опитвате да деинсталирате програмата ръчно, тъй като може да премахнете важни файлове и да повредите някои компютърни програми.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked
Фалшивото предупреждение „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“

Упътване за ръчно премахване на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked:

Премахване на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked от Windows системи

Нотификациите „Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked“ най-вероятно са се появили от някой адуерен вирус. За да спрете тези изскачащи прозорци, трябва да намерите потенциално нежеланата програма и да я премахнете от компютъра си.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked и свързани програми
  Тук потърсете Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked от Internet Explorer (IE)

За да премахнете изскачащите прозорци изцяло, трябва да нулирате настройките на браузъра си. Вижте как да го направите по-долу:

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked от Mozilla Firefox (FF)

Премахнете адуера от компютъра си за добро, като нулирате настройките на браузъра.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked от Google Chrome

Адуерите инсталират допълнителни нежелани приложения на компютъра с цел допълнително възползване от системата Ви. Затова е силно препоръчително на прегледате списъка с екстензии на браузъра и да премахнете всякакви съмнителни компоненти.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-your-windows-microsoft-computer-has-been-blocked.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked

Your email address will not be published. Required fields are marked *