Степен на сериозност:  
  (60/100)

Премахни Facebook Friend Request вирус (Упътване за премахване) - Sep 2019 актуализация

Какво представлява вирусът Facebook Friend Request (Покана за приятелство във Facebook)?

Facebook Friend Request virus

Вирусът Facebook Friend Request е термин, използван да опише измамен метод, по който хакерите се опитват да заблудят невинните потребители на социалната мрежа. Заблуждаващата техника разчита на фалшиви Фейсбук профили, които са създадени като са използвани истинските снимки на даден Фейсбук потребител.

Хакерите проследяват потребители, които постват съдържание публично и си присвояват личните им снимки. Те създават фалшиви профили и започват да споделят снимки и дори копират оригиналните статуси, пускани от жертвата.

Всичко това се прави, за да се създаде една илюзия за истински Фейсбук профил, който по-нататък хакерите използват да подведат жертвата и да измъкнат пари. Обикновено хакерите създават софтуер, който разпраща покани за приятелство и след това изпращат заблуждаващи съобщения, искайки от жертвата пари на заем.

Освен това вирусът Facebook Friend Request може да изпрати зловреден линк на приятелите на жертвата, приканващ ги да го отворят и да видят нещо интересно. Този трик е доста ефективен, защото приятелите на жертвата и вярват и биха искали да видят какво им споделя.

И все пак, отварянето на този линк е доста опасно, защото сайтовете, към които препраща може да са пълни със зловредно съдържание. Измамните уеб страници целят да принудят потребителите да предоставят чувствителна за тях информация или да инсталират зловредни програми, така че внимавайте, ако получите от приятел линк към съмнителна уеб страница, попитайте го дали тази уеб страница е надеждна.

Обикновено хакерите не отговарят, но дори и да го направят, предлагаме ви да проверите профила на приятеля си – въведете името му в полето за търсене на Фейсбук и вижте дали ще откриете един или два профила. Най-очевидиният знак, че си имате работа със зловредния Facebook Friend Request  е, че човекът, който току що ви е изпратил покана за приятелство, вече ви изпраща линкове за посещение на съмнителни уеб страници или пък ви иска пари. 

И все пак, компютъра ви може да бъде заразен с вируса Facebook Friend Request и в резултат на това, профилът ви в социалната мрежа може да бъде използван за разпространяване на зловредни съобщения към приятелите ви и да поства измамно съдържание на стената ви.  

В такъв случай, реагирайте незабавно, ако някой от приятелите ви докладва за това. Също така, този вид вирус може да отблокира контакти, които сте блокирали и да ги добави отново към списъка ви с приятели. За да се справите с това, сканирайте системата с антишпионски софтуер като Reimage и незабавно премахнете вируса Facebook Friend Request. За премахването на Facebook Friend Request, може да използвате различни антишпионски програми, например SpyHunter 5Combo Cleaner. След това премахнете ръчно нежеланите контакти.

Facebook Friend Request virus
Вирусът Facebook Friend Request

Как се разпространява този вирус на социалните мрежи?

Вирусът Facebook Friend Request атакува Фейсбук потребителите чрез съобщенията. Може да получите подвеждащо съобщение, което да наподобява такова от ваш приятел и ви предлага да отворите линк, за да видите снимка или изгледате видео. Също така, кликването на всяко приложение във Фейсбук може да доведе проникването на вируса, защото те доста често са хакнати от кибер престъпници. След като вируса бъде активиран, той започва да разпраща покани на непознати хора, а също и да ги приема.  

Бихме искали още да ви предупредим, че Фейсбук съвсем не е безопасно място и има някои дребни настройки, които може да направите, за да се защитите и да защитите своите приятели. На първо място, препоръчваме ви да направите списъка си с приятели поверителен/личен.

Когато той е публичен, измамниците могат лесно да се доберат до него и да започнат да пращат лъжливи съобщения към приятелите ви, представяйки се за вас. Също така, съветваме ви да пазите чувствителната за вас информация поверителна. Може да направите и снимките си да бъдат видими само от приятелите ви.

Как да премахнем вируса Facebook Friend Request от компютъра си?

Ако забележите странни лица, които внезапно са се появили в списъка ви с приятели или видите нещо съмнително постнато на стената ви, без вашето съгласие, това може да е знак за вируса Facebook Friend Request. Сменете паролата си колкото е възможно по-бързо и направете пълно системно сканиране с актуализирана антишпионска програма. Опитайте Reimage или SpyHunter 5Combo Cleaner

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

За автора

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-friend-request-virus.html

Ръководства за премахване на други езици