Премахни Instagram вирус (Инструкции за премахване на вирус) - актуализирано юли 2019

Упътване за премахване на Instagram вируси

Какво е Instagram вирус?

Пазете се от Instagram вируса – профила ви може да бъде хакнат!

Instagram virus

Instagram вирус е термин, който включва различен малуер, имащ за цел потребителите на тази огромна социална платформа. За съжаление, точно както и всяка друга популярна социална платформа, тя представлява цел за кибер престъпниците, които я използват за извършването на кибер престъпления.

Вероятно вече сте чували за малуер разновидности като Facebook вирус или Skype вирус; в тази статия ще се опитаме да определим различните форми на Instagram вируси и да предоставим информация за това как да се предпазите от зловреден софтуер, чиято цел са потребителите на това социално медийно приложение.

Ако имате подозрения, че устройството ви е заразено, съветваме ви да следвате ръководството за премахване на Instagram вируса (дадено под статията) и да премахнете зловредната програма колкото е възможно по-скоро. Винаги сканирайте устройството си с антишпионски софтуер – под статията ще намерите кои са препоръчаните от нас.

The Ugly List 2016 scam (Измамата Мръсния списък 2016)

Това е нов вирус, който бързо се разпространява в Instagram с помощта на заразени профили (акаунти). Вирусът използва компрометиран профил, от който поства снимка с текст “Instagram Ugly List 2016” и отбелязва (тагва) случайни приятели на жертвата с кратък коментар “LOL how did your profile on the list (какво прави профила ти в този списък),” “omg your profile on the list (О, Боже, профилът ти е в списъка),” “this is crazy all you guys are there (това е лудо, всички сте в списъка)” или “wow u made the ugly list (уау, и вие сте в мръсния списък)”.

Ако сте отбелязани в такава снимка, не кликвайте на известието. Обикновено тези зловредни постове предоставят URL адрес, който води до уеб страница със зловреден софтуер, която краде данните за вход на потребителя. След това откраднатият профил се използва за по-нататъшно разпространение на вируса.

Моля, не отваряйте такива изкушаващи линкове и не оставяйте любопитството си да ви отведе до сайтове, които ще компрометират профила ви в социалните мрежи. Ако профила ви е бил хакнат, опитайте се да смените паролата си и ако не успеете, докладвайте проблема на Instagram.

Instagram virus

Instagram followers virus (Вирусът Instagram последователи)

Този вирус е тясно свързан с печално известния вирус Zeus, който първоначално е използван за кражба на данните на кредитните карти на жертвите. Сега вирусът хаква Instagram профили и ги превръща в зомбита, които следват потребители и харесват постовете им. Така че ако сте забелязали съмнителни постове в Instagram фийда си, трябва бързо да смените паролата си и също така да премахнете Instagram вируса, който има вашето позволение да харесва постове и да следва потребители от ваше име. Трябва и да оттеглите позволението си, като се лишите от достъп до приложението.

Who Viewed Your Instagram Profile virus (Вирусът Кой е гледал Instagram профила ви)

Има измамни приложения, които твърдят, че могат да ви разкрият хората, които са гледали профила ви в Instagram. Разбира се, всеки от нас е любопитен и ще бъде интересно да разберем кой посещава многократно нашите профили в социалните мрежи, но… Instagram не предоставя такава функция, а приложенията на трети лица, които ви обещават да разкрият имената на хората, посетили профила ви, просто ви лъжат.

Например, приложения като InstaCare – Who cares with me?(На кой му пука за мен?) или Who Viewed Me on Instagram? (Кой ме е видял в Instagram?) са създадени от Turkyer Bayram – същият човек, който създаде и небезизвестното приложение InstaAgent, което краде информацията за вход на потребителите и дори споделя непозволено постове чрез профилите на жертвите.

Instagram virus

Как е станало заразяването с този съмнителен вирус?

Въпреки че атаките срещу потребителите на Instagram не са често срещан феномен, сигурни сме, че сте били отбелязани (тагнати) в съмнителни снимки в Инстаграм поне веднъж. Профилите, които отбелязват случайни потребители на снимки, които обещават хиляди харесвания и последователи обикновено ви тласкат да посетите дадена уеб страница, която често е ненадеждна и дори зловредна.

Никога не отваряйте съмнителни линкове, освен ако не сте сигурни, че рекламираният Insta профил е легитимен и надежден. Другото нещо, което не трябва да забравяте е, че приложенията, които ви обещават уникален достъп до списък с хора, гледали профила ви, обикновено са измамни и затова е добре да ги избягвате.

Не трябва да предоставяте потребителски имена и пароли на съмнителни приложения, които ви обещават огромен ръст на последователите ви (те обикновено добавят ботове, които Instagram изтрива след известно време, следователно вие губите последователите, за които сте платили).

Ако искате да се сдобиете с повече последователи и такива, които ви харесват, фокусирайте се върху съдържанието, което споделяте и по-добре не разчитайте на съмнителни търговци, които ви предлагат да купите нещо на сляпо.

Instagram virus

Как да премахнем Instagram вируса?

Ако подозирате, че мобилното ви устройство се е сдобило с вирус, сканирайте го с антишпионски софтуер, съвместим със самото устройство. Препоръчваните от нас програми са FortectIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner. Накрая, следвайте дадените по-долу инструкции, за да завършите премахването на вируса и да се отървете от евентуални негови остатъци.

  1. Първото нещо, което трябва да направите, е да отмените и блокирате съмнителните приложения, които имат позволение да действат от ваше име и да контролират Инстаграм профила ви. Влезте в профила си през уеб браузър. Не използвайте приложението – използвайте уеб браузър.
  2. Отидете в профила си, натиснете Edit Profile/Редакция на профил. След това кликнете на Authorized Applications/Разрешени приложения.
  3. Тук ще намерите програмите, които имат достъп до профила ви. Под всяка програма ще видите бутона Revoke Access/Отмяна на достъп. Натиснете го и след това натиснете Yes/Да, когато се появи изскачащия прозорец за потвърждение.
  4. Сменете паролата си.

В случай че не може да влезете в профила си , свържете се директно с Instagram.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици