Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Mybeginning123.com вирус (Инструкции за премахване) - актуализирано Jan 2021

Търсачката Mybeginning123.com може да ви отведе в съмнителни Интернет сайтове

Вирусът Mybeginning123.com е компютърна програма, която променя браузърните Ви настройки в Chrome, Mozilla и други популярни уеб браузъри. Веднъж инсталиран, Mybeginning123.com може да модифицира браузърни шорткъти, да добавя неизвестни програми или браузърни екстензии в системата и да събира информация за предпочитанията на потребителя при сърфиране, както и неговите интереси. Още повече, вирусът пренасочва към сайта http://Mybeginning123.com, който съдържа търсачка. Тази търсачка е упреквана от експерти по кибер сигурност, защото функционира като инструмент за добиване на приходи вместо като полезна уеб търсачка. Изглежда повечето резултати, които предоставя отвеждат потребителите към предопределени сайтове, вместо в онези, които се опитват да достъпят. Освен че е напълно безполезен, хайджакърът се разпространява чрез съмнителни техники, които ни карат да поставим софтуера в списъка с потенциално нежелани програми. И въпреки че програмата изглежда доста зле, тя е легална и технически не може да бъде наречена вирус. Все пак досадното поведение ѝ е докарало тази титла. Освен това фактът, че много подобни хайджакъри, като например StartPageing123.com, Myluckypage123.com, Myluckysurfing.com или Launchpage.org са категоризирани като най-агресивните браузърни хайджакъри на 2017, би трябвало да Ви окуражи да премахнете Mybeginning123.com без да се бавите.

Снимка на вируса Mybeginning123.com

Според проучване описаният хайджакър може да афектира PC и Mac потребители. След като го инсталират, потребителите скоро откриват, че се появява в почти всички уеб браузъри, след като ги отворят или отворят нов раздел в тях. Това е така, защото хайджакърът настройва гореспоменатия URL като начална страница по подразбиране и адрес за нов раздел. На всичкото отгоре може да нагласи този адрес като търсачка по подразбиране, която предоставя много спонсорирани резултати от търсенията, вместо да предлага реални такива. Затова, докато търсят важна информация онлайн, потребителите могат да бъдат пренасочени към сайтове, които никога не са искали да посетят. Важно е да отбележим, че тези сайтове не са контролирани от разработчиците на хайджакъра и търсачката и могат да са много опасни. Авторите съобщават, че не са отговорни за практиките на подобни сайтове и „окуражават потребителите да четат полиците за поверителност на всеки такъв сайт“. Всеки знае, че това почти никога не се случва на практика, защото четенето на тези документи отнема много време. Най-тревожното нещо за хайджакъра Mybeginning123.com е, че тайно инсталира бисквитки в браузъра и събира информация за търсения, посетени сайтове, време, прекарано на даден сайт и други. Цялата тази събрана информация може да бъде използвана за насочени реклами, които може да бъдат интегрирани в резултатите от търсенията Ви. Както казахме, кликването върху тях може да Ви отведе в доста опасни страници. Това е още една причина да препоръчваме премахването на Mybeginning123.com незабавно.

Браузърният хайджакър Mybeginning123.comВирусът Mybeginning123.com се промъква в компютърната система незабелязано и предава различно съдържание от трети страни на потребителите, защото по този начин получава пари от тях. Рекламите могат да се появят в резултатите от търсенето или в изскачащ прозорец.

Начини да предпазите компютъра си от браузърни хайджакъри

Потребителите, които искат да предпазят компютъра си от браузърни хайджакъри, трябва да са внимателни при инсталирането на безплатни програми, свалени от нета. Тези програми обикновено предлагат инсталирането на няколко други безплатни програми в допълнение и зависи от потребителя дали да ги инсталира или не. Противно на общоприетите схващания Стандартните или Бързи инсталационни настройки не са надеждни. Потребителите винаги трябва да използват вместо това Ръчни или Подробни, защото те предоставят възможността да промените пакетния софтуер. По този начин можете да премахнете нежелани компоненти, докато Основните настройки на инсталация никога не предупреждават за тяхното съществуване. Когато си имате работа с програма, промотираща този хайджакър, най-вероятно ще попаднете на текст от сорта на „нагласи Mybeginning123.com като начална страница и страница на нов раздел в уеб браузърите ми“. След като отмаркирате тези предложения, трябва да продължите към следващата стъпка и да обръщате внимание на всеки детайл в инсталатора.

Премахнете Mybeginning123.com ръчно или чрез антималуерен софтуер

Можете да премахнете вируса Mybeginning123.com без допълнителни програми, ако следвате тези инструкции внимателно. Разбира се има и по-лесен начин да се отървете от този хайджакър, като използвате антималуерна програма. Трябва да отбележим, че някои антивирусни програми може да не са способни да изтрият този браузърен хайджакър, защото подобни програми обикновено са насочени към по-опасни вируси, като например рансъмуери или троянци. Въпреки това не пречи да сканирате системата си с подобен, ако го имате на компютъра си. Уверете се, че е обновен, преди да опитате да премахнете Mybeginning123.com!

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Mybeginning123.com вируси:

Премахване на Mybeginning123.com от Windows системи

За да премахнете хайджакъра Mybeginning123.com, деинсталирайте всички съмнителни програми от Контролния панел, както е описано долу. Уверете се, че сте изчистили браузърните шорткъти.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Mybeginning123.com и свързани програми
  Тук потърсете Mybeginning123.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Mybeginning123.com от преките пътища на Mybeginning123.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Mybeginning123.com от Mac OS X система

Претърсете своя Mac за съмнителни приложения с инструкциите, предоставени в това упътване.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Mybeginning123.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Mybeginning123.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Mybeginning123.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Mybeginning123.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Mybeginning123.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Mybeginning123.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Mybeginning123.com от Mozilla Firefox (FF)

Браузърът Firefox може да бъде поправен така:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Mybeginning123.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Mybeginning123.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Mybeginning123.com от Google Chrome

Chrome може да бъде хайджакнат лесно, затова трябва да проверявате браузъра за съмнителни екстензии, които може да са били добавени по време на атаката на Mybeginning123.com.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Mybeginning123.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Mybeginning123.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Mybeginning123.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Mybeginning123.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Mybeginning123.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Mybeginning123.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-mybeginning123-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Mybeginning123.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *