Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни MyLuckySearching.com вирус (Безплатни инструкции) - Лесно упътване за премахване

Браузърният хайджакър MyLuckySearching.com променя началната страница в големите браузъри

Вирусът MyLuckySearching.com може да бъде дефиниран като потенциално нежелана програма (ПНП), която модифицира браузърните настройки и наглася нова начална страница. Действа главно върху Mozilla Firefox и Google Chrome, като се крие, за да предотврати премахването си. Целта на тази съмнителна програма е да извършва многократни пренасочвания към предопределени сайтове, като по този начин увеличава популярността им. Всъщност функционира подобно на други браузърни хайджакъри като MyLuckySurfing.com или Mybeginning123.com virus, но може да бъде сравнен и с вируса Launchpage.org redirect . Подобни търсачки обикновено не се интересуват към какви сайтове препращат, което е огромен проблем. Тези външни сайтове могат да са опасни и да се опитват да се възползват от неопитни компютърните потребители, като ги убеждават да си инсталират различни спайуерни и дори малуерни програми, да предоставят лична информация, като могат и да станат жертва на друга форма на кибер престъпност. Важно е да осъзнаете, че този браузърен хайджакър не е зловреден, но използването му може да доведе до неприятни последствия, особено ако не можете да разпознавате и избягвате потенциално опасни интернет страници. Ако не искате да се изправите пред различни опасности в нета, които очевидно са по-достъпни, когато имате този браузърен хайджакър на компютъра си, най-добре премахнете MyLuckySearching.com без колебание. За тази цел препоръчваме използването на професионален софтуер за премахване на малуер, като например ReimageIntego.

Вирусът MyLuckySearching.com в компютър

Главната пречка при браузърните хайджакъри е, че са трудни за премахване, независимо че не за зловредни програми. Докато някои хайджакъри само добавят дадена браузърна пристаква и може би даден софтуер заедно с нея, други модифицират регистъра на Windows, браузърните шорткъти или дори инсталират хелпери, които променят началната страница. Всичко това се прави с цел пренасочване на потребителите към външна страница. На всичкото отгоре браузърните хайджакъри тайно следят потребителя и после използват събраните данни за неясни цели. Въпреки че разработчиците на хайджакъра твърдят, че събраните данни се използват само за анализ и подобряване на функционалността на търсачката, както и за маркетингова и рекламна ефективност, също така признават, че „в случай, че MyLuckySearching.com бъде продаден, събраната информация може да бъде предадена на новите собственици“. Няма как да знаете кога може да се случи това и кой ще е новият „собственик“. Ако не искате информация за Вас или за предпочитанията Ви при сърфиране да бъдат на разположение на съмнителни външни страни, погрижете се за премахването на MyLuckySearching.com незабавно.

Вирусът MyLuckySearching.comИзследователи показват полицата за поверителност на търсачката, която вирусът MyLuckySearching.com поставя като такава по подразбиране в афектираните браузъри Chrome и Firefox.

Проблемът с пренасочванията от My Lucky Searching обикновено се появява при инсталиране на софтуерни пакети

MyLuckySearching обикновено се разпространява редом с безплатни програми като игри, видео плеъри, файлови конвертери и подобен софтуер. Лесно може да хайджакне компютъра Ви, ако обичате да инсталирате интересно изглеждащи безплатни програми. Дори и дадена програма да изглежда читава, винаги трябва да проверявате какво пише в инсталатора. В повечето случаи подобни безплатни програми съдържат различни приставки като програми или браузърни екстензии, които се категоризират като спайуер и понякога малуер. Потребителите лесно могат да откажат инсталацията им, като извършат малка, но значителна промяна в инсталационните настройки – вместо Стандартна или Автоматична инсталация трябва да бъде избрана Ръчна или Подробна. Това ще предостави списък с допълнителни програми, свързани с главния софтуер и ще Ви позволи да отмаркирате тези, които не желаете да инсталирате. Препоръчваме да премахнете всички тези, които предлагат инсталирането на „страници на нов раздел“, „асистент за пазаруване“ и други съмнителни приложения, които обещават повече, отколкото могат реално да направят.

Трикове за премахване на MyLuckySearching.com

Има няколко начина за премахване на вируса MyLuckySearching.com. Обикновено потребителите не се задълбочават, а използват автоматични инструменти за премахване на спайуер, за да се отърват от досадния и сложен браузърен хайджакър. Въпреки това ако сте готови да отделите малко повече време за премахването на MyLuckySearching.com, можете да използвате инструкциите, предоставени под тази статия, за да опитате да деинсталирате потенциално нежеланата програма ръчно.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на MyLuckySearching.com вируси:

Премахване на MyLuckySearching.com от Windows системи

Потребителите, които желаят да премахнат описания браузърен вирус ръчно, трябва да прочетат тези инструкции поне няколко пъти. Те трябва да бъдат изпълнени много точно. Пропускането на дори и една стъпка може да доведе до неуспешното премахване на ифекцията.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте MyLuckySearching.com и свързани програми
  Тук потърсете MyLuckySearching.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете MyLuckySearching.com от преките пътища на MyLuckySearching.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на MyLuckySearching.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за MyLuckySearching.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на MyLuckySearching.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за MyLuckySearching.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на MyLuckySearching.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса MyLuckySearching.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, MyLuckySearching.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на MyLuckySearching.com от Mozilla Firefox (FF)

Поправете Firefox, като премахнете пристаквата, която съдържа вируса. Трябва да е именована като URL-адреса, настроен като началната Ви страница.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете MyLuckySearching.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на MyLuckySearching.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на MyLuckySearching.com от Google Chrome

Намерете и премахнете неизвестни браузърни екстензии от Chrome. В случай, че премахнете някоя екстензия, която използвате, просто я инсталирайте наново от Google Chrome Store.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете MyLuckySearching.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на MyLuckySearching.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на MyLuckySearching.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за MyLuckySearching.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от MyLuckySearching.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на MyLuckySearching.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-myluckysearching-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за MyLuckySearching.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *