Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни MyLuckySurfing.com вирус (Упътване за премахване) - Chrome, Firefox, IE, Edge

Влиянието, което MyLuckySurfing.com оказва върху инфектирания компютър

Вирусът MyLuckySurfing.com е браузърен хайджакър , който превзема браузъра и заменя търсачката по подразбиране наред с началната страница без позволение. Също като повечето вируси от тази категория, MyLuckySurfing.com обикновено използва заразения браузър, за да показва реклами и спонсорирани линкове, като по този начин генерира приходи за създателите си. За още по-голяма печалба MyLuckySurfing.com също така следи навиците Ви при сърфиране и може да помогне на друг софтуер да се инсталира на компютъра. Освен това може неочаквано да Ви пренасочи към предопределени сайтове, които не сте възнамерявали да посетите. При по-близък поглед експертите ни установиха, че хайджакърът може да произлиза от вируса Yandex , защото създателите на софтуера посочват MyLuckySurfing6@yandex.com като имейл за контакт. Дори и двете търсачки да не са свързани, ползването на мейл Yandex е знак, който подсказва, че My Lucky Surfing е дело на руската малуерна школа. Затова препоръчваме премахването на MyLuckySurfing.com от компютъра незабавно. Лесно можете да го направите с ReimageIntego или подобна професионална антивирусна програма, която ще предотврати повторната поява на вируса на компютъра Ви.

Вирусът MyLuckySurfing.com

Разделът „За нас“ в MyLuckySurfing.com гласи, че програмата се разпространява свързана с „най-популярните софтуерни пакети в света“.Проблемът с подобен метод за разпространение е, че повечето потребители си инсталират търсачката My Lucky Surfing без дори да разберат. Това е главно защото хайджакърът се крие зад опцията за подробна инсталация, която потребителите обикновено не използват с цел да спестят време. И въпреки че подобен метод за разпространение е технически законен, не е особено честен. Никой легитимен софтуер не бива да се появява на компютъра неочаквано и още повече да прави промени в уеб браузърите. Но My Lucky Surfing го прави. Ако трябва да сме по-точни, вирусът се фокусира върху Google Chrome и Mozilla Firefox, но няма причина други уеб браузъри да не могат да бъдат инфектирани също. Ако откриете, че сте засегнати от вируса, премахнете MyLuckySurfing.com от компютъра си без колебание. В противен случай вместо да се радвате на „най-добрата онлайн търсачка“, както обещават създателите на сайта, ще се мъчите с една безполезна, препълнена с реклами търсачка.

Браузърният хайджакър MyLuckySurfing.comMyLuckySurfing.com е типичен браузърен хайджакър, който подмамва потребителите с минималистичния си дизайн и фалшиво рекламиране.

Също като повечето браузърни хайджакъри и този вирус събира информация за потребителите си, която може да включва лична такава, като имена, пол, дата на ражане, държава и т.н., както и IP-адрес, интернет доставчик, посетени сайтове и други. Алчните хакери няма да си губят времето, докато не извършите премахването на MyLuckySurfing.com, затова побързайте, преди да са научили за Вас повече, отколкото Ви се иска.

Техники за инфилтрация

Няма много начини за разпространение, когато става дума за MyLuckySurfing.com. Може да настроите вируса като начална страница и търсачка по подразбиране, след като попаднете на него, докато сърфирате, или пък хайджакърът може да инфилтрира системата Ви чрез пакетен софтуер. Както можете да се досетите, вторият вариант е по-често срещан, затова и вирусът е категоризиран като браузърен хайджакър. Той може да се промъкне дегизиран като легитимен софтуерен ъпдейт или да попадне на компютъра Ви при сваляне . Независимо какви техники използват създателите на MyLuckySurfing.com, за да Ви подмамят да използвате съмнителната търсачка, трябва да сте внимателни да не бъдете излъгани.

Начини за премахване на MyLuckySurfing.com

Най-лесният начин да премахнете вируса MyLuckySurfing.com от компютъра си е автоматичният, който включва сканиране на системата с надежден антивирусен софтуер. Но тази техника може да не е достъпна за всеки, тъй като професионалните антивирусни инструменти са скъпи и заемат много място на компютъра. В подобен случай винаги можете да използвате инструкциите за ръчно премахване на MyLuckySurfing.com, които ще откриете в края на статията.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на MyLuckySurfing.com вируси:

Премахване на MyLuckySurfing.com от Windows системи

Както обещахме предоставяме упътване за ръчното премахване на MyLuckySurfing.com долу:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте MyLuckySurfing.com и свързани програми
  Тук потърсете MyLuckySurfing.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете MyLuckySurfing.com от преките пътища на MyLuckySurfing.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на MyLuckySurfing.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за MyLuckySurfing.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на MyLuckySurfing.com от Internet Explorer (IE)

За да премахнете MyLuckySurfing.com от компютъра си изцяло, извършете ръчно или автоматично премахване на вируса и рестартирайте браузъра си.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за MyLuckySurfing.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на MyLuckySurfing.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса MyLuckySurfing.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, MyLuckySurfing.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на MyLuckySurfing.com от Mozilla Firefox (FF)

За да се осигурите, че няма останали файлове от вируса MyLuckySurfing.com, проверете списъка с инсталирани софтуери на браузъра и изтрийте тези, които не си спомняте да сте инсталирали сами. След това рестартирайте браузъра.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете MyLuckySurfing.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на MyLuckySurfing.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на MyLuckySurfing.com от Google Chrome

Можете да изчистите Chrome от нежелани програми, като изтриете свързани компоненти и рестартирате браузъра. Можете да намерите инструкции за това долу:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете MyLuckySurfing.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на MyLuckySurfing.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на MyLuckySurfing.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за MyLuckySurfing.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от MyLuckySurfing.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на MyLuckySurfing.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-myluckysurfing-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за MyLuckySurfing.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *