Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Ourluckysites.com вирус (актуализирано Jan 2021) - Подобрено упътване

Пренасочването на Ourluckysites може да бъде опасно – ето какво трябва да знаете

Вирусът Ourluckysites.comСпециалист показва търсачката предоставяна от вируса Ourluckysites.com. Това е твърде съмнителен инструмент за търсене, който може да ви представи опасни резултати от търсенето.

Ако се оглеждате за нова търсачка, внимавайте да не попаднете в капана на вируса Ourluckysites.com. Тази потенциално нежелана програма (PUP) произлиза от същата група шпионски софтуер, която включва вирусите initialsite123.com и initialpage123.com.

Тези съмнителни браузър-похитители се категоризират като потенциално нежелани програми (PUPs) и специалистите по кибер сигурност винаги съветват потребителите да ги избягват. След като бъде инсталиран похитителят Ourluckysites.com променя настройките за текуща начална страница и за нов раздел на браузърите Chrome и Firefox.

Следователно, потребителят се озовава на страницата Ourluckysites.com всеки път, когато отвори уеб браузъра си или нов раздел в него. Самата уеб страница има опростен дизайн и предполага използването на търсачка, която, ако трябва да бъдем честни, изглежда напълно приемливо на пръв поглед.  

И все пак, ако ви изглежда безопасна, не забравяйте, че тази търсачка е похитила браузъра ви без ваше позволение. Това е една от причините, поради които препоръчваме да премахнете похитителя Ourluckysites.com незабавно. Друга причина е проблемът с пренасочването на Ourluckysites.com, който причинява главоболие на почти всички компютърни потребители, които имат “щастието” да се сблъскат с него.

Проблемът с описаната търсачка е, че тя не се концентрира върху предоставянето на качествени резултати, защото има за цел да генерира доход от спонсорирани резултати от търсенето. Ето защо, тя пълни резултатите с платени записи, които водят до различни уеб страници на трети лица. Не използвайте тази търсачка, дори да ви обещава, че предоставя резултати от Yahoo – не забравяйте, че тези резултати могат да бъдат променяни и персонализирани (прочетете повече за пренасочващия вирус Yahoo).

Освен това, колкото по-дълго похитителят остане в компютърната ви система, толкова по-дълго ще събира информация свързана със сърфирането ви, например заявки за търсене, геолокация на устройството на жертвата, IP адреси и други подобни данни. Цялата информация може да бъде прехвърлена към сървъра на OurLuckySites и използвана за маркетингови анализи, а също така може да бъде споделяна и с трети лица. Ако сте загрижени за поверителността си, най-добре да се погрижите за премахването на Ourluckysites.com без да губите време.

По този начин, събраната информация може да бъде използвана за да ви предоставя примамливи резултати от търсенето и изскачащи реклами, които след като бъдат отворени, могат да ви отведат до опасни интернет страници, които обикновено не бихте посетили. За да улесните процеса силно ви препоръчваме да използвате инструкциите подготвени от нашите специалисти и да премахнете вируса чрез системно сканиране с надеждни инструменти като ReimageIntego или Malwarebytes.

Техники на разпространение на Ourluckysites 

За съжаление, по-голямата част от потенциално нежеланите програми все още се смятат за легитимни, тъй като тяхната дейност балансира на ръба на легитимността.

Едно от нещата, което ги прави легални, е методът им на разпространение – технически те могат да бъдат инсталирани единствено с позволението на потребителя.И все пак, те се разпространяват заедно с други безплатни програми и обикновено скриват присъствието си зад По подразбиране/Стандартни инсталационни настройки, които потребителите избират инстинктивно без дори да прочетат дадената с дребен шрифт информация. 

Повечето безплатни програми се групират с допълнителни компоненти, които представят за “препоръчителни за изтегляне”, въпреки че правят това само защото им се плаща. Ако искате да избегнете инсталирането на съмнителен софтуер на трети лица, отказвайте инсталирането на допълнителните продукти като избирате Потребителски или Разширени инсталационни настройки и махате отметките от квадратчетата за инсталиране на непоискани програми.

Най-добри практики за разрешаване на проблема с пренасочването на Ourluckysites.com 

Ако търсите начини за премахване на вируса Ourluckysites.com, намирате се на правилното място. Тук ще ви предложим дори два различни варианта за премахване на Ourluckysites.com – ръчен и автоматичен.

Ако не искате да инсталирате софтуер за сигурност, може да се опитате да изтриете посочения браузър-похитител сами – просто използвайте дадените по-долу инструкции. Ако търсите инструмент за професионална компютърна защита и ако искате да изтриете похитителя по най-бързия възможен начин, заложете на програми за автоматично премахване на зловреден софтуер. По-долу ще намерите списък с препоръчаните от нас.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Вирусът Ourluckysites.com
Екранна снимка на Вирусът Ourluckysites.com

Упътване за ръчно премахване на Ourluckysites.com вируси:

Премахване на Ourluckysites.com от Windows системи

Деинсталирайте всички програми, които, според вас, помагат на OurLuckySites.com да стои в компютърната ви система.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Ourluckysites.com и свързани програми
  Тук потърсете Ourluckysites.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Ourluckysites.com от преките пътища на Ourluckysites.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Ourluckysites.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Ourluckysites.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Ourluckysites.com от Mozilla Firefox (FF)

Отървете се от добавката OurLuckySites и други компоненти, свързани с този съмнителен браузър вирус.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Ourluckysites.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Ourluckysites.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Ourluckysites.com от Google Chrome

Даденото по-долу ръководство подробно обяснява как да премахнете похитителя ourluckysites.com. Също така може да откриете и разширение инсталирано в браузъра ви – OurLuckySites. Премахнете го незабавно.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Ourluckysites.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Ourluckysites.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-ourluckysites-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Ourluckysites.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *