Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни Princess Locker вирус (Инструкции за премахване на вирус)

от Оливия Морели - - | Тип: Рансъмуер

Рансъмуерът Princess Locker копира техники на Cerber

Вирусът Princess Locker е още един пример за крипто рансъмуер. Няма нищо особено в този вирус. Държи се като всяка друга компютърна инфекция и изненадващо някои детайли напомнят за рансъмуера Cerber. Това ни дава идея, че вирусът Princess Locker е малкото братче на Cerber – но не по-малко опасен от големия си брат. След като инфектира системата Princess Locker започва да криптира файловете на жертвата чрез AES енкрипция. Веднъж криптирани, файловете стават недостъпни и единственият начин да си ги върнете е като получите уникален код за декриптиране. Вирусът прикача уникално файлово окончание за всяка жертва към всеки криптиран файл. Веднъж щом всички файлове са заключени, рансъмуерът създава и запазва бележки за откуп в два различни формата:

 • !_HOW_TO_RESTORE_[the unique file extension].TXT;
 • !_HOW_TO_RESTORE_[the unique file extension].HTML.

Веднъж отворени, тези файлове посрещат жертвата с голям ред: Файловете Ви са криптирани! Следната информация съдържа идентификация на жертвата, уникалната екстензия, която се прикача към криптираните файлове и обяснява как да бъдат декриптирани същите. Вирусът предоставя традиционни рансъмуерни инструкции – жертвата трябва да си инсталира браузъра Tor и да влезе в конкретен .onion уебсайт, известен като „сайтът за плащане“. Тук нещата стават подозрителни. Сайтът за разплащане изглежда е копие на този на Cerber, като единственото различно е логото „Princess“. Точно като Cerber предоставя 12 различни езика, от които да избирате, изисква от жертвата да въведе идентификацията си и след това предоставя следната информация:

Файловете Ви са криптирани!

Това означава, че файловете Ви са трансформирани на структурно ниво и са недостъпни. За да можете да ги достъпите отново трябва да ги върнете в оригиналното им състояние. Това може да бъде направено само с помощта на специален софтуер – „Princess Decryptor“, който може да бъде закупен само на този сайт. Всяко копие на „Princess Decryptor“ работи индивидуално за двойката идентификация + екстензия. Затова трябва да закупите свой собствен като всеки друг потребител, чиито файлове също са били криптирани. Приемаме само биткойни.

Вирусът изисква много голяма сума пари – 3 биткойна. Това количество се равнява приблизително на 1812 долара. Вирусът не позволява на жертвата да спести парите – откупът трябва да бъде платен в рамките на даденото време; в противен случай цената на декриптора ще се удвои. Princess Locker иска да докаже, че намеренията му са сериозни, затова позволява на жертвата да тества декриптора като кажи един криптиран файл. Сайтът отключва файла и предоставя работеща версия на жертвата. Ако файловете Ви са били криптирани от Princess Locker, моля, не хабете парите си в плащане на откупи. Това само ще подхрани престъпниците и ще им позволи да продължат дейността си. Освен това разработчици на антивирусни работят усилено, за да победят този вирус и да създадат инструмент за декриптиране, който да спаси файловете на жертвата, така че бъдете търпеливи. Междувременно премахнете вируса Princess Locker със силен анти-малуерен инструмент като Reimage Reimage Cleaner Intego. Долу са предоставени детайли инструкии за премахването на Princess Locker.

Image showing Princess Locker payment site

Как се разпространява вирусът Princess Locker?

Точно като Cerber или който и да е друг рансъмуер, вирусът Princess Locker се разпространява чрез имейл, реклами, заразени с малуер и експлоит китове. Вирусът може да се внедри в системата след отваряне на зловредна приставка към имейл. Имайте предвид, че зловредните файлови приставки изглеждат безопасни – престъпниците ги преименуват на „фактура“, „фиш за превишена скорост“, „резултати от тест“ и подобни. Главният начин за предотвратяване на рансъмуерни атаки е като избягвате съмнителни имейли, изпратени непознати индивиди. Друг начин да се сдобиете с малуер е като кликвате върху измамни реклами и сърфирате в съмнителни сайтове. Внимавайте и за зловредни пренасочвания, които могат да Ви препратят към опасен сайт, съдържащ експлойт китове! Въпреки това разбираме, че дори и най-внимателните потребители могат да бъдат излъгани от техниките на тези престъпници. Най-сигурният начин да предпазите компютъра си от малуерна атака е като си инсталирате надежден анти-малуерен инструмент.

Как да премахнете вируса Princess Locker?

Вирусът Princess Locker е опасна компютърна инфекция, затова не опитвайте да я премахнете ръчно. Препоръчваме да пуснете мощен инструмент за премахване на малуер и да му позволите да намери и премахне файлове, принадлежащи на вируса. Въпреки че няма инструмент за декриптиране все още, тези съвети могат да Ви помогнат да си върнете поне част от файловете.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Рансъмуерният вирус Princess Locker
Екранна снимка на Рансъмуерният вирус Princess Locker

Упътване за ръчно премахване на Princess Locker вируси:

Премахнете Princess Locker, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Princess Locker

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Princess Locker.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Princess Locker, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Princess Locker. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на Princess Locker е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Princess Locker от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Моля, не плащайте откупа. Декрипторът, предлаган от престъпниците, е много скъп; освен това няма гаранция, че работи. Също така измамниците могат да Ви пратят и друга зловредна програма заедно с предполагаемия декриптор.

Ако файловете ви са криптирани от Princess Locker, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Декриптирайте файловете си с Data Recovery Pro

Можете да опитате да възстановите файловете, криптирани от рансъмуера Princess Locker с Data Recovery Pro. Инструкции за това как да използвате инструмента са предоставени долу.

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Princess Locker;
 • Възстановете ги.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Princess Locker и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-princess-locker-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Princess Locker ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *