Степен на сериозност:  
  (86/100)

Премахни “The HoeflerText font wasn’t found” реклами (Инструкции за премахване на вирус) - Jan 2021 актуализация

Последни новини за измамата (скам) “The HoeflerText font wasn’t found”

Така нареченият вирус “The HoeflerText font wasn’t found” понастоящем се разпространява чрез компрометирани уеб страници. Тези уеб страници обикновено показват изскачащо съобщение, което информира за невъзможност да зареди правилно съдържанието на уеб страницата, защото шрифта HoeflerTex не е открит на дадения компютър. От потребителите се иска да обновят “Chrome Font Pack”, за да бъде поправена грешката. Създателите правят тази грешка да изглежда още по-реалистична, като предоставят имената на текущата и на най-новата версия на шрифта и твърдят, че съобщението е предоставено от Google. Имайте предвид, че Chrome не се нуждае от никаква актуализация на шрифтове чрез съмнителни известия, чиято единствена цел е да ви заблудят да изтеглите зловреден изпълнителен файл от описания вече изскачащ прозорец. По последни данни, по този начин може да инсталирате Fleercivet Ad Clicking Trojan или дори рансъмуер вируса Spora вместо посочения шрифт.

Съветваме ви да стоите далече от уеб страници, които показват това предупреждение, защото това е ясен знак, че те са компрометирани от киберпрестъпниците. Ако се съгласите да инсталирате споменатото обновление, браузърът и компютърът ви искат от вас да започнете премахването на “The HoeflerText font wasn’t found”. Това е единственият начин да се отървете от малуера, който е проникнал в компютъра ви и да го защитите от бъдещи атаки. Не забравяйте, че зловредните програми са опасни кибер заплахи, които могат да изтеглят и инсталират допълнителен зловреден софтуер в компрометираната система, затова трябва да вземете незабавни мерки за премахването на малуера “The HoeflerText font wasn’t found” от системата. Не губете време, а деинсталирайте вируса “The HoeflerText font wasn’t found” с помощта на ReimageIntego.
The HoeflerText font wasn’t found”Рекламите на “The HoeflerText font wasn’t found”

Техниката “The HoeflerText font wasn’t found” адаптирана в разпространението на рансъмуера Spora 

Имайки предвид колко успешна се е оказала тази техника, не е изненадващо, че и създателите на рансъмуер са побързали да изпробват новия метод на разпространение. Първият вирус, при който е използвана измамната техника “The HoeflerText font wasn’t found” е вируса Spora, печално известен рансъмуер, който използва сложни уеб страници за плащане на откуп и предлага голямо разнообразие от платени услуги на жертвите. Spora е много опасен вирус, който криптира файловете със сложни криптографски алгоритми и предлага плащането на откуп в замяна на декриптиращ инструмент. На база на твърдението колко бързо Spora се адаптира към новите техники на разпространение и имайки предвид колко професионално е направен вируса, не очакваме нищо друго освен увеличение на броя на атаките на Spora в близко време. Има данни, че компрометираните уеб страници съдържат Javascript код, който нападателите поставят в края на страницата. Този JavaScript код разпознава посетителите, които използват Chrome и показва не истинската, а фалшива версия на уеб страницата, показва изскачащо съобщение, че браузърът на посетителя не разполага с шрифт HoeflerText и предлага неговото инсталиране, за да се покаже съдържанието на уеб страницата. Съобщението гласи:

The “HoeflerText” font wasn’t found./Шрифтът “HoeflerText” не е открит  
The website you are trying to load is displayed incorrectly, as it uses the”HoeflerText” font. To fix the error and display the text, you have to update “Chrome Font Pack”. (Уеб страницата, която се опитвате да заредите, не може да се покаже правилно, тъй като използва шрифт “HoeflerText”. За да поправите грешка и да се покаже текста, трябва да актуализирате “Chrome Font Pack”)
ManuFacturer: Google Inc. All Rights Reserved (Издател: Google Inc. Всички права запазени)
Текуща версия: [номер на версията]
Най-нова версия: [номер на версията]

Новата кампания, която разпространява рансъмуера промотира файла Update.exe. Ако потребителят натисне бутона Обнови/Update, файлът се инсталира и се изпълнява, системата се заразява с малуера Spora и жертвата загубва достъп до всичките си файлове незабавно.

Защо тези реклами се появяват в легитимни уеб страници?

Както по-рано споменахме, може да попаднете на тези изскачащи прозорци на легитимни уеб страници, които са компрометирани от хакерите, които поставят допълнителен JavaScript код в края на програмния код (сорскода) на страницата. Следователно, потребителите на Chrome виждат фалшива версия на страницата, вместо истинската. Освен това, допълнителният код внушава чрез изскачащо съобщение, че шрифта HoeflerText не е бил открит (“The HoeflerText font wasn’t found”). Ако жертвата се съгласи да инсталира посочената актуализация, тя просто изтегля файла Chrome_Update.exe, който трябва да се отвори, за да се активира зловредния софтуер. Има данни, че тази актуализация се използва и за разпространението на рекламния малуер с име Fleercivet. Доколкото знаем, последните компрометирани страници, които показват предупреждението “The HoeflerText font wasn’t found” предоставят файла Update.exe, който е инсталатор на рансъмуер вируса Spora. Ако ви се случи да попаднете на уеб страница, която показва описаното изскачащо предупреждение, по-добре веднага я затворете и не се връщайте към нея, Може да отнеме известно време, докато страницата бъде оправена. Ако сте попаднали на такъв сайт, може да ни го докладвате. 

Премахнете вируса “The HoeflerText font wasn’t found” 

Вирусът “The HoeflerText font wasn’t found” е много опасна компютърна инфекция. След проникването и в компютъра, тя предизвиква хаос в браузъра, като показва подвеждащи изскачащи прозорци и може тихомълком да се свърже с уеб страници на трети лица чрез интернет връзката ви. И все пак, в най-лошия случай, може да се заразите с рансъмуер след инсталиране на фалшива актуализация, а последствията от това може да са разрушителни. Затова, ако случайно инсталирате вируса, следвайте тези инструкции за безопасното премахване на “The HoeflerText font wasn’t found”.


Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на “The HoeflerText font wasn’t found” реклами:

Премахнете “The HoeflerText font wasn’t found”, използвайки Safe Mode with Networking

Ако сте пинсталирали вируса и сега компютърът ви работи по-бавно или, в най-лошия случай, нямате достъп до файловете си, рестартирайте компютъра си с помощта на дадените по-долу инструкции. В случай че нямате достъп до файловете си, прочетете тази статия.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете “The HoeflerText font wasn’t found”

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на “The HoeflerText font wasn’t found”.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете “The HoeflerText font wasn’t found”, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с “The HoeflerText font wasn’t found”. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на “The HoeflerText font wasn’t found” е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от “The HoeflerText font wasn’t found” и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-the-hoeflertext-font-wasnt-found-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за “The HoeflerText font wasn’t found” ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *