Премахни BlackMoon вирус (Упътване за премахване на вирус)

Упътване за премахване на BlackMoon вируси

Какво е Вирусът BlackMoon?

Как действа банкиращия троянец BlackMoon на заразения компютър?

Прословутият троянец BlackMoon, също така известен като вирусът BlackMoon или W32/Banbra за първи път е забелязан и разучен през 2014. Този конкретен малуерен екземпляр е разработен с цел кражба на банковата информация чрез пренасочване на жертвата към фишинг сайтове. За нещастие този вреден вирус се разпространява скорострелно и вече успешно е заразил повече от 100 000 компютъра. Главно се цели към компютърни потребители в Източна Азия, главно Япония, Китай и Южна Корея.

Веднъж щом се внедри в системата, той пуска различни инфекциозни файлове Троянецът се представя за DLL файл, който може да се пусне чрез изпълнимия файл rundll32.exe. Този банкиращ троянец е програмиран да пренасочва потребителите към зловредни сайтове всеки път, когато се опитат да достъпят своята търсачка или онлайн портал за банкиране чрез един от афектираните браузъри. Вирусът BlackMoon може да модифицира всички по-големи уеб браузъри в Windows, включително Mozilla Firefox, Google Chrome и дори новия Microsoft Edge. Преди да пренсочи потребителя към фишинг сайт, троянецът показва съобщение (което може да бъде представено на корейски, японски или китайски език), което казва, че потребителят трябва да завърши „процес по сертификация“, който може да бъде завършен, чрез влизане в банков акаунт. Разбира се, това не е нищо повече от измама, защото потребителят бива пренасочен към фишинг сайт и цялата информация, която въведе там, попада в ръцете на кибер престъпниците. Този троянец събира информация, включваща личния и служебния телефон на потребителя, социално осигурителни номера детайли на кредитни карти, клавишни натискания, пароли и подобна информация. Достига до контролния център на измамниците и може да се използва за незаконни дейности неабавно.

Ако смятате, че компютърът Ви е бил инфектиран с този малуер, не се бавете и премахнете банкиращия троянец BlackMoon от системата си незабавно. Можете да проверите дали компютърът Ви е инфектиран с малуер и да го премахнете с анти-малуерен софтуер. Препоръчваме да използвате FortectIntego или друг надежден инструмент за борба с малуера, за да изтриете спайуерни/малуерни заплахи от компютъра си. За нещастие ръчното премахване на този троянец би бил един процес, отнемащ много от личното Ви време и би изисквало много време дори и за напреднал потребител.

Как се разпространява този троянец?

Троянецът BlackMoon се разпротранява чрез сваляния от интернет, което означава, че може да проникне в системата на жертвата като се възползва от уязвимости в необновени софтуери. Освен това този вариант малуер може да бъде свален заедно с фалшиви софтуерни ъпдейти, обикновено Java или Flash Player. Докато тези програми са изцяло легитимни, кибер престъпниците се възползват от доверието на потребителите в тях, като свързват инфектирани файлове и промотират подобни модифицирани ъпдейти чрез несигурни интернет сайтове. Затова сило препоръчваме да стоите настрана от неизвестни сайтове и да избягвате свалянето на добре познат софтуер от тях, защото подобни сваляния съдържат зловредни файлове и могат много да повредят системата Ви. Ненужно е да казваме, че винаги трябва да обновявате програмите си и да защитите компютъра си с мощен анти-малуерен софтуер.

Как да премахнете малуера BlackMoon от системата си?

Вирусът BlackMoon е много опасна компютърна заплаха и НЕ трябва да се опитвате да се справите с него сами, освен ако не сте ИТ експерт. Това е добре програмиран софтуер, който крие своите изпълними файлове под добре звучащи файлови имена. Премахването на BlackMoon трябва да се направи автоматично с помощта на мощен анти-малуерен софтуер. Препоръчваме да сканирате цялата си система няколко пъти, за да се уверите, че заплахата е изцяло премахната. Тогава препоръчваме да смените всичките си пароли, логини, ПИН-ове и друга важна информация, за да предотвратите кражби на пари от банковите Ви сметки от страна на кибер престъпниците.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици