Степен на сериозност:  
  (62/100)

Премахни Pokemon Go вирус (Инструкции за премахване на вирус)

Какво трябва да знаете, преди да си свалите Pokemon Go?

Преди да продължим с тази статия искаме да наблегмен на това, че вирусът Pokemon Go няма нищо общо с оригиналното приложение, което става все по-популярно сред потребителите по цял свят. Всъщност, всяка зловредна програма може да се възползва от името на тази силно пристрастяваща игра с добавена реалност. Всъщност Google Play вече са изтрили няколко подобни приложения от онлайн магазина, заради малуерни обвинения. Докато приложението е на върха на класациите нови варианти фалшиви игри винаги ще се очакват. Например, две съмнителни програми наскоро били обявени за потенциално зловредни. „Инсталирай Pokemongo“ и „Упътване и хакове за Pokemon Go“ са откраднали сравнително голямо количество пари, за да помагат на хората да събират Покекойни, Покетопки и Лъки егс. Google Play реагирали бързо и тези приложения вече не са налични. Не се залъгвайте, защото не всички програми, свързани с оригинала, са зловредни. Например „Poké Radar“ и „Helper for Pokémon Go“ са напълно легитимни приложения, които просто помагат на потребителите да подобрят гейминг преживяването си. Но ако сте свалили някаква променена версия на играта, трябва незабавно да изтриете вируса Pokemon Go от устройството си без колебание. Ако сте Android потребител, софтуер като Reimage мобайл може да Ви помогне да установите легитимността на свалените приложения и да ги премахне в случай на съмнение. Ако вашият iOS е бил засегнат, опитайте инструмента Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

An illustration of Pokemon Go virus

Това, което главно увеличава шанса за зараза на смартфони и таблети с фалшив Pokemon Go, е че оригиналът още не е пуснат във всички страни, като например Япония, Китай или Северна Корея. Нетърпеливите потребители може да търсят несъществуващата игра в магазина за приложения и тук измамниците намират своя шанс. Няма гаранция, че престъпниците няма да използват популярността на това приложение, за да разпространяват и по-сериозни инфекции, като например вирусът Cerber. Всъщност вече има случаи на подобни инциденти. iOS потребител от Русия е със заключено устройство, след като е свалил фалшива версия на Pokemon Go и са му искали 40 евро, за да го отключи. Ясно е, че кибер престъпниците са все по напреднали по начини да експлоатират потребителите и затова трябва да сте внимателни на какво се съгласявате да инсталирате на устройстовто си. Ако вече сте били инфектирани, продължете с премахване на Pokemon Go, преди да сте позволили на вируса да поеме контрол.

Как да избегнем фалшиво приложение?

За да установим дали дадена версия на играта е легитимна, винаги е полезно да погледнете ревютата и рейтинга на приложението. Това са страхотни индикатори за надеждността на програмите. Ако намерите приложение с лошо ревю и много критики – не го сваляйте и изберете по-безопасна опция вместо това. Ако вече сте решили да се снабдите с някаква програма, не бързайте и внимателно изследвайте какъв достъп изисква. Прекъснете инсталацията незабавно в случай на нещо подозрително.

Как да премахнем вирусът Pokemon Go от инфектирано устройство?

Както вече споменахме, премахването на Pokemon Go може да се извърши с надеждна антивирусна програма. Уверете се, че имате инструмент, съвместим с устройството Ви. В противен случай може да не успеете да направите системно сканиране. Ако програмата не е зловредна, антивирусната може да не я регистрира. В подобен случай просто премахнете приловението Pokemon Go от устройството си чрез стандартните настройки на устройството. Най-важното, което трябва да запомните, е че трябва винаги да внимавате за потенциално опасни приложения.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

За автора

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-pokemon-go-virus.html

Ръководства за премахване на други езици