Премахни Pokemon Go вирус (Инструкции за премахване на вирус)

Упътване за премахване на Pokemon Go вируси

Какво е Вирусът Pokemon Go?

Какво трябва да знаете, преди да си свалите Pokemon Go?

Преди да продължим с тази статия искаме да наблегмен на това, че вирусът Pokemon Go няма нищо общо с оригиналното приложение, което става все по-популярно сред потребителите по цял свят. Всъщност, всяка зловредна програма може да се възползва от името на тази силно пристрастяваща игра с добавена реалност. Всъщност Google Play вече са изтрили няколко подобни приложения от онлайн магазина, заради малуерни обвинения. Докато приложението е на върха на класациите нови варианти фалшиви игри винаги ще се очакват. Например, две съмнителни програми наскоро били обявени за потенциално зловредни. „Инсталирай Pokemongo“ и „Упътване и хакове за Pokemon Go“ са откраднали сравнително голямо количество пари, за да помагат на хората да събират Покекойни, Покетопки и Лъки егс. Google Play реагирали бързо и тези приложения вече не са налични. Не се залъгвайте, защото не всички програми, свързани с оригинала, са зловредни. Например „Poké Radar“ и „Helper for Pokémon Go“ са напълно легитимни приложения, които просто помагат на потребителите да подобрят гейминг преживяването си. Но ако сте свалили някаква променена версия на играта, трябва незабавно да изтриете вируса Pokemon Go от устройството си без колебание. Ако сте Android потребител, софтуер като FortectIntego мобайл може да Ви помогне да установите легитимността на свалените приложения и да ги премахне в случай на съмнение. Ако вашият iOS е бил засегнат, опитайте инструмента Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Това, което главно увеличава шанса за зараза на смартфони и таблети с фалшив Pokemon Go, е че оригиналът още не е пуснат във всички страни, като например Япония, Китай или Северна Корея. Нетърпеливите потребители може да търсят несъществуващата игра в магазина за приложения и тук измамниците намират своя шанс. Няма гаранция, че престъпниците няма да използват популярността на това приложение, за да разпространяват и по-сериозни инфекции, като например вирусът Cerber. Всъщност вече има случаи на подобни инциденти. iOS потребител от Русия е със заключено устройство, след като е свалил фалшива версия на Pokemon Go и са му искали 40 евро, за да го отключи. Ясно е, че кибер престъпниците са все по напреднали по начини да експлоатират потребителите и затова трябва да сте внимателни на какво се съгласявате да инсталирате на устройстовто си. Ако вече сте били инфектирани, продължете с премахване на Pokemon Go, преди да сте позволили на вируса да поеме контрол.

Как да избегнем фалшиво приложение?

За да установим дали дадена версия на играта е легитимна, винаги е полезно да погледнете ревютата и рейтинга на приложението. Това са страхотни индикатори за надеждността на програмите. Ако намерите приложение с лошо ревю и много критики – не го сваляйте и изберете по-безопасна опция вместо това. Ако вече сте решили да се снабдите с някаква програма, не бързайте и внимателно изследвайте какъв достъп изисква. Прекъснете инсталацията незабавно в случай на нещо подозрително.

Как да премахнем вирусът Pokemon Go от инфектирано устройство?

Както вече споменахме, премахването на Pokemon Go може да се извърши с надеждна антивирусна програма. Уверете се, че имате инструмент, съвместим с устройството Ви. В противен случай може да не успеете да направите системно сканиране. Ако програмата не е зловредна, антивирусната може да не я регистрира. В подобен случай просто премахнете приловението Pokemon Go от устройството си чрез стандартните настройки на устройството. Най-важното, което трябва да запомните, е че трябва винаги да внимавате за потенциално опасни приложения.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици